Nyheter

Vi har spanat in Hästarnas Mästare och tittat på hur vi ser på varje deltagares möjligheter.

Publicerad
Ett annorlunda inslag är Hästarnas Mästare när Jägersro galopp har sina tävlingar på fredagen. Mellan loppen ska Klara Hammarström, Maria Gretzer, Fredrik Janetzky och Adrian Kolgjini göra upp om titeln Hästarnas Mästare. Tävlingen består av tre moment galopp, trav och hoppning. Poängen som delas ut är 4-3-2-1 i de olika grenarna och ryttaren med högst poäng vinner. Hästarnas Mästare går att spela till fasta odds och vi har värderat deltagarnas chanser till vinst.
download-1
Adrian blir favorit - och vi lirar till allt över två gånger smeten Foto: Jägersro

Klara Hammarström har tävlat i hoppning och fälttävlan och har bra meriter från NM och Sm. Klara står just nu i 6 gånger pengarna och är den av deltagarna som ger högst odds. Klara har så klart en bra möjlighet i grenen hoppning, men även om hon skulle få en vinst där tror vi hon får det tufft att bärga hem segern. Hon kan trots allt bli kvällens vinnare på andra sätt då hon ska sjunga på banan efteråt. 

Vår bedömning : Outsidern i det här fältet. Hon får det troligen tufft i denna omgivning. Man ska dock tänka på att hon är ung och hungrig det ska inte nonchaleras. Vinnargnistan finns där.

Maria Gretzer har rutinen som övriga saknar. Just nu ger Maria Gretzer faktiskt 5,25 vilket känns lite högt med tanke på hennes erfarenhet. Hon har tävlat i OS och VM  i hoppning och måste gälla som favorit i den grenen. Maria är inte oäven på travsidan, hon har jobbat i travstall och hon har provat på galoppen också. 

Vår bedömning : Maria Gretzer har rutinen ifrån de olika momenten i tävlingen, med stort plus på hoppningen så klart. Hon kommer säkert inte att förivra sig och kan vara en obehaglig överraskning för de övriga deltagarna. En rysare som till oddset känns intressant.

Fredrik Janetzky har alltid en räv bakom örat och man vet aldrig vad han kan hitta på. Fredrik måste räknas som klar favorit i galoppmomentet. Vad det gäller travet och hoppningen finns det en del frågetecken. Han måste göra det riktigt bra i travgrenen tror vi om han ska stå som slutsegrare i hästarnas mästare och oddset är lite väl lågt just nu för att kännas spelbart. Just nu står Fredrik i 2.85 i odds.

Vår bedömning : Blev tidigt stor favorit till segern, men har nu fått släppa favoritskapet ifrån sig till Adrian Kolgjini. Bjuder gärna på sig själv och har oftast mer än en räv bakom örat. Fredrik kan vinna , men oddset känns trots allt lite väl lågt.

Adrian Kolgjini vill inte förlora och är en ren tävlingsmänniska som verkligen inte gillar att förlora. Vi tror att den här uppgiften kommer att passa honom perfekt. Adrian är stor favorit att ta hem travmomentet i tävlingen. Han har hoppat EM i banhoppning för D-ponny och har goda möjligheter att med lite tur ta en topp två placering i hoppningsmomentet. Han red galopp som yngre och när de tränade på Plastic Wonder så gjorde Adrian ett väldigt bra intryck. Adrian borde därför ha en stor möjlighet att minst ta en topp tre inom galoppmomentet med. Adrian står just nu i 2.50 i odds som vinnare och som vi läser tävlingen är han det bästa spelobjektet och allt över 2 gånger känns riktigt bra.

Vår bedömning : Adrian har fördelen att han gjort det bra genom åren inom alla momenten och som vi ser det så måste han vara tävlingens klara favorit och om inte oturen är framme är han mycket svårslagen. Träningsrapporterna från Plastic Wonder går i dur och han har blivit ett stort stallskrik sedan man fick reda på att det var han och inte pappa Lutfi som skulle deltaga i utmaningen.

Vår tipsidé är utan större tvekan Adrian Kolgjini.  Vill man spela till lite högre odds på en outsider så kan Maria Gretzer vara en luring, men vi tror trots allt hon får svårt att besegra Adrian.