Nyheter

Vi har kollat formen på Patrick Wahls hästar i Göteborg

Publicerad
Patrick Wahl sänder ned sex hästar från stallet till Göteborg Galopp i morgon där V4-spelet står i fokus. Vi ringde upp Bro Park-tränaren för att kolla läget inför morgondagen och han låter ganska uppåt - för att vara Patrick Wahl alltså...
Janice-n
Kan lilla Janice klå vår spik Fast And Free? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi inleder i treårslöpningen över 1600 meter (V4-2). Du har två till start, vem är bäst och vad har du för info?

Garcia tränar på fint inför detta - det är en helt okej häst. Han trivs i Göteborg, men man ska veta att det är hel del humör i honom. En typisk outsider, säger Patrick Wahl.

Janice är inte så stor, men hon har ett desto större hjärta. Jag var helnöjd med henne senast i Göteborg och hon ser faktiskt ännu vassare ut nu. 200 meter längre distans ska bara vara en fördel för min häst och resan med övernattning gick ju bra förra gången. Jag tror på bra vinstchans, säger Patrick Wahl.

I V4-avslutningen har du två till start efter det att Double Cash tvingats strykas. Kommentar?

Fury The Bullit var långt slagen i årsdebuten, men jag tycker att han höll ganska länge. Hästen är framsatt och har gått bra i Göteborg tidigare. Det är ett väldigt öppet lopp och jag inte att någon häst i loppet är chanslös, säger Patrick Wahl.

Roman King trivs förträffligt i Göteborg och han har tränat på duktigt inför den här starten. Det är mycket humöret som styr på honom, men om han vaknat på rätt sida kan han mycket väl vinna det här loppet från bra startspår, kommenterar Patrick Wahl.

Och så vill vi ha en kommentar om dina två treåringar i det sjätte loppet. Det ser väl bra ut?

Anguilla kan massor i träning, men sviker i lopp. Distansen kan vara i längsta laget, men vi måste ju testa. Gräs är en fördel och jag hoppas hon får en fin resa på speed. Om hon löper upp till vad hon visar i träning kan hon vinna det här, säger Patrick Wahl.

Magnolia närmar sig första segern i livet, den saken är klar. Hon är kraftigt gynnad av gräset och den långa distansen ska bara en stor fördel för min häst. Jag tror på fin segerchans, avslutar Patrick Wahl.