Nyheter

Vi har dragen till kvällens hopptävlingar i Göteborg

Publicerad
2019 är inte vilket år som helst, det är sannerligen ett riktigt hästår! Under året bjuds det inte bara på Europamästerskap i Rotterdam utan det är nu i april som den anrika ”World Cup-vinnartiteln" ska koras. I år är det 40-årsjubileum för tävlingarna här i Göteborg och stämningen är på topp. Hela tre stycken svenskar har lyckats kvala in till finalen vilket bara det är en stor prestation. Ekipage världen över har kämpat om de dryga 30 finalplatserna och nu har de alltså intagit Scandinavium. Alla är hungriga på den åtråvärda titeln.
all_in_-
Allas vår favorit All In Foto: Privat

Idag torsdag startar tävlingen upp med det första kvalet, en tidshoppning där ett nerslag kan kosta dyrt, men likväl kan en långsam felfri ritt vara avgörande för att inte kunna nå en pallplats på söndag, tiderna ikväll omvandlas nämligen till poäng inför det kommande kvalet på fredag. Startfältet innehåller många blixtsnabba ryttare och det gäller att vara med redan från början. Även fredagens resultat ingår i poängomräkningen till söndag. Poängen som baseras på placering räknas samman från kval ett och kval två. Till finalernas final på söndag kvalar 30 ekipage. Poängen räknas då om till fel där minst antal fel får starta sist. Hamnar ryttaren på över fyra fel när poängen räknas om innebär detta att denna ryttare ligger ett helt nerslag från den som ligger bäst till. Bommar kommer att falla och resultat kommer att ändra och ändras igen. Nerver spelar in men ryttarna som äntrar Scandinavium har rutin som inte går att sätta ord på. Dagsformen kommer att avgöra, vem kommer på söndag den 7:e april stå överst på prispallen? Vi har en teori:

Vem vill inte ha en bra start på världscup-helgen? Startfältet består av ett gäng vinnarskallar med tunga meritlistor. Det gäller att överväga hur fort man kan rida för att fortsätta ha en välhoppande häst på fredag. Detta gäller dock inte alla eftersom ett hästbyte är tillåtet i morgon fredag. Några kommer att byta häst - andra kommer att rida hela meetinget på samma. Steve Guerdat är en ryttare som ger alla kalla kårar. Han är en tävlingsmänniska utan dess like, dessutom har han vunnit finalen två gånger och han har även en andraplats i bagaget. Steve rider ikväll på Alamo men han har även sin mästerskapshäst Bianca med sig. Steve kommer inte lämna något åt slumpen, han blir livsfarlig redan från början. Nr 2 Scuderia 1918 Tobago Z  med sin ryttare Daniel Deusser är inte heller ett ekipage som ber om ursäkt för sin närvaro. Den snabba lilla fuxen har visat sig vara i god form och har radat upp placeringar det senaste halvåret.

Vår allas EM vinnare Peder Fredricson med H&M All In kommer sannolikt inte att göra oss besvikna. Går det Peders väg står han sannolikt som segrare ikväll. Elisabeth Madden och Breitling LS är titelförsvarare. ”Beezie” har all rutin som krävs för att stå som segrare ännu en gång. Kanske satsar hon inte allt på ett kort ikväll för att hålla sin häst fräsch hela helgen? Rolex Grand Slam-vinnarna, Toveks Mary Lou och Henrik von Eckermann, är i bevisad toppform och kommer inte lämna något åt slumpen. Toveks Mary Lou ska dock orka hela helgen. Christian Ahlmann behöver ingen närmare presentation. Han är en rutinerad ryttare och har allt som krävs. Kan hans rutin kompensera hästen Clintrexo Z:s orutin?

A hästar: 3 H&M All In, 1 Alamo, 8 Delux van T & L, 5 Clooney 51, 14 Cooper

B hästar: 4 Breitling LS, 7 Toveks Mary Lou, 2 Scuderia 1918 Tobago Z, 6 Ensor de Litrange LXII, 19 Jumpy, 12 Rokfeller de Pleville Bois M, 13 Chardonnay 79, 20 (övriga hästar)

C hästar: 18 Casello, 9 Edesa's Cannary, 11 Apart, 15 H&M Legend of Love, 16 Eros, 17 Chacclana

Det tunga vinnarspelet till ungefär 2,50 blir på H&M All In (3) och Peder Fredricson.

Kvällens roliga drag får bli Jumpy van de Hermitage (19) med duktige ryttaren Abdel Said.