Nyheter

Vi har äran att presentera startfältet i Jockeyklubbens 2000 Guineas

Publicerad
Med 500.000 kronor till segraren och evig klassisk ära är Jockeyklubbens 2000 Guineas som vanligt en av årets höjdpunkter.
download-1
Det är dags för klassiskt lopp! Foto: Logotype

I år sadlar Patrick Wahl ut svarte  5 Midnight Oil (e Wilshire Boulevard) som enligt handicappern är bäst i hemmalaget med ett formtal på 80. Stallkamraten 10 Garcia (e Barocci) får slå ur underläge vilket även gäller Roy Arna Kvislas 14 Enge Go On (e Barocci).

Dennes stallkamrat 8 Central Park (e Barocci) gick bra senast över bana och distans och ser ut att vara i kommande.

2 Bacharach (e Barocci) tränas i Skåne och får hoppas att gräset förbättrar honom.

Skånske 13 Ready Teddy (e Maxios) vet vi redan trivs på gräset. Han kommer från en andraplats i Dansk 2000 Guineas och som vanligt när det gäller Chess Racings hästar är det Jessica Long som tränar. Välstammat är det förstås och moder är goda Jive som segrade i Oaks och var tvåa på gräset i Breeders’.

Lennart Junior Reuterskiöld har sadlat ut hästar som Uppercut Action och Ascot Hill till seger i Jockeyklubbens. I år har han med 3 Seven Nation Army (e Barocci) och 7 Mountain (e Eishin Dunkirk) vilka båda gör debut på gräset. Båda har aldrig varit utanför de tre främsta och är att räkna med även här.

Melleruds egen Tobias Hellgren sadlar ut 9 Sea Moonster (e Sea The Moon) som höjdes hela sex kilo efter en hedrande femteplats i Skandinaviskt Mästerskap för treåringar på Övrevoll senast.

Toppstammade 1 Everest Voice (e Poet’s Voice) är undan Stall Perlens fantomsto La Zona. I livets blott tredje start blev det en tredjeplacering bakom Silent Night och Ascot Brass på Övrevoll. Den formen räcker en bit och mamman La Zona räckte bra även över 1600 meter även om hon som Oakssegrare var som bäst över längre distans.

4 Careless Whisper (e Barocci) är fältets enda sto. Hon var trea i Mowerinalöpning på Klampenborg och lita på att Niels Petersen vet vad han gör när han matchar henne mot hingstarna.

11 Laban (e Pistachio) tränas av Bent Olsen på Klampenborg. Laban var fem längder efter Ready Teddy senast och får hoppas att Bro Parks bana höjer honom. 

I fjol slog Laban 12 King Richard (e Appel Au Maitre) som tränas av Marc Stott. King Richard kommer från seger i årsdebuten och ser ut att ha höjt sig över vintern. Mme Fernande äger King Richard som försöker göra om det man lyckades med 2018 med King David. Hästen är halvbror med självaste Queen Rouge - inte illa.

6 Toosh Carlras (e Juniper Tree) fick en biljett till Dubai efter en fin debutseger på Jägersro. Han är fortfarande oexponerad och modern Tatoosh segrade i Mowerinalöpning samt Bloomers’ vilket ger förhoppningar om en bra prestation över dagens bana och distans.