Nyheter

”Vi firar som om vi hade vunnit!”

Torsdagar i februari betyder tävlingar på Meydan i Dubai. Än en gång har skandinaviska galoppfans all anledning att vara stolta över resultatet. Tre av de fem först placerade hästarna i kvällens andra uppgörelse tränas i Sverige och Danmark. ”Det känns som en seger!” säger Caroline Malmborg, tränare av måltvåan Timo Nurmos.
Race_2-5011
Timo Nurmos med Fredrik Janetzky i sadeln efter loppet Foto: Cedric Lane

Det har varit några bra veckor för de skandinaver som tävlar under Dubai World Cup Carnival på Meydan i Dubai. 

För två veckor sedan kom Plata O Plomo etta och Stricker tvåa i samma lopp och förra veckan var Red Cactus en noslängd från seger. Tidigare ikväll slutade skandinavisktränade hästar tvåa, trea och femma i en treårslöpning över 1900 meter på gräsbanan. 

Bäst av skandinaverna var Timo Nurmos (Fredrik Janetzky) från Caroline Malmborgs stall på Bro Park. Efter en riktigt fin insats slutade han på andra plats, en knapp längd efter vinnaren. 

Grey Flash (Carlos Lopez) svarade för en riktigt stark avslutning och kom i mål som trea, bara en halslängd bakom Timo Nurmos. Skimmeln tränas av Bent Olsen i Danmark.

Femma blev det svenskfödda stoet Silent Night (Antonio Fresu) som tränas av Patrick Wahl på Bro Park. 

Det ska tilläggas att segraren Ya Hayati reds av norske William Buick, så även på första plats fanns skandinaviska influenser.
 

Ya Hayati (William Buick; blå/röd dress), Timo Nurmos (Fredrik Janetzy; vit/lila dress) och Grey Flash (Carlos Lopez; gul/vinröd dress). Foto: Cedric Lane.

Caroline Malmborg, som står för träningen av andraplacerade Timo Nurmos, kunde inte vara gladare över resultatet. 

”Jag är superglad! Det känns som en seger. Han avslutade så bra. Jag har skrikit så att jag har ont i halsen!”

Malmborg är på plats i Dubai tillsammans med två av ägarna bakom Stallet StängInteBaren HB m.fl. 

”Vi firar det här som om vi hade vunnit! Timo Nurmos är min första starthäst i Dubai och att bara kunna vara med och tävla på den här nivån är väldigt stort.” 

”Jag vill hylla Fredrik Janetzky som red ett väldigt bra lopp, och Tobias Olofsson som har gjort ett bra jobb med hästen. Det är inte en lätthanterlig häst!”

Blir det någon mer start på Meydan för Timo Nurmos? 

”Vi har inte bestämt än, men det lutar åt att han inte kommer starta mer här i år. Vi tar hem honom och siktar mot det svenska och det norska derbyt", avslutar Caroline Malmborg. 

Ytterligare två svensktränade hästar startade i loppet. Toosh Carlras, som tränas av Francisco Castro på Jägersro, inkom på en åttonde plats. Sämre gick det för Patrick Wahl-tränade Midnight Oil som slutade sist i fältet. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qcE5zh3MZPY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

I kvällens tredje lopp, en handicap över 1200 meter på dirttrackbanan, svarade Susanne Berneklint-tränade Trickbag för en fin insats med en fjärdeplats i tufft motstånd.