Nyheter

Vem får äran att rida I Kirk i Zawawi Cup?

Publicerad
Som säkerligen inte undgått någon galoppintresserad är championjockey Carlos Lopez avstängd under Derbydagen nästa söndag. Vem får ritten på storfavoriten I Kirk i Zawawi Cup? Som vanligt har galopptips.se koll på grejerna.
download-1
I Kirk - en riktig undantagshäst! Foto: Gulfnews

I Kirk (e. Eishin Dunkirk) är titelförsvarare i Gr-3 loppet Zawawi Cup över hetsiga 1 200 meter på Jägersros dirttrackbana. Den av Susanne Berneklint tränade – och av Hästgruppen i Lund ägde, femåringen I Kirk vann som bekant lopp i Dubai i vintras och är smått oslagbar på hemmabanan Jägersro. Vi tog ett snack med Susanne Berneklint om hur hon resonerade vad gäller jockeyvalet.

– Det blir Oliver Wilson som får chansen på I Kirk. Det är faktiskt ganska roligt för Oliver ringde i veckan för ritten på Trickbag i samma lopp. Jag nekade den, men typ tio minuter efter att han vunnit med King David i Hamburg i fredags kväll ringde jag upp honom och sa att han fick rida. Han blev såklart jätteglad, men ännu gladare blev han då jag berättade att han skulle få rida I Kirk och inte Trickbag som inte kommer att starta, berättar Susanne Berneklint med ett skratt.

Hur mår I Kirk? "All system go"...?

– I Kirk mår bra och är redo för loppet. Oliver är duktig och jag känner mig trygg, avslutar Susanne Berneklint.