Nyheter

Vårt hjärta klappar för Alice

Publicerad
Alice Elmerskog sadlar ut vinnare var och varannan tävlingsdag och nu på söndag väljer vi att singelstrecka fyndköpet Heart Of Dreams som jagar tredje raka segern - det borde väl vara stenklart Alice? Eller?
– Jag har stora förhoppningar, berättar Alice.
mhqkzyrge23xm2gersr
Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Fyraåriga Heart Of Dreams har höjt hela tio kilo på de fem senaste starterna och normalt sett ska fyraåringen därmed stå mycket tufft inne i V64-2, men så är icke fallet då hon inte belastas med formtalshöjningen på fem kilo som hon åkte på senast.

Hur är det med Heart Of Dreams inför loppet på söndag?

Heart Of Dreams var ruskigt vass förra söndagen - speciellt med tanke på att hon trampade av sig tre av fyra skor under loppet… Hon har lite dåliga hovar, men klarade sig bra trots det inträffade - har dessutom får akupunktur inför det här loppet. Hon brukar tåla täta starter och står ju onekligen väldigt fint inne i loppet. Distansen passar som bekant bra och jag vill nog ha en snabb bana, men inte allt för hård. Heart Of Dreams måste ses med mycket bra vinstchans, kommenterar Alice Elmerskog.

Milton i V64-5 då?

Milton är tyvärr tveksamt startande. Det högst troliga scenariot är att jag stryker, säger Alice Elmerskog.

Och i V64-epilogen plockar du ut lilla Samara Bay som var väldigt fin vid segern senast. Är formen konserverad?

Samara Bay inledde lite tveksamt för mig, men det var på tråkiga vinterbanor och hon är ursäktad. Nu senast fick hon goda förutsättningar och tackade för det med att vinna enkelt från ledningen. Det här startspåret är chansartat för det blir inte lätt att nå spets igen, men vi har tränat mycket på att placera henne i träning så jag hoppas att hästen kommer fram utvändigt, kan slappna av och känna sig stark. Hon agerade hetsigt i sina starter på Irland, men har blivit allt bättre med tiden hos mig. Nu är det gräs och det ska ju vara en stor fördel för Samara Bay och distansen är helt perfekt. Hon gick bra med lärlingen senast och hon får chansen igen. Jag tror på fin segerchans för min häst, avslutar Alice Elmerskog.