Nyheter

Vår vinnare i Dubai World Cup

Publicerad
Bara drygt två veckor kvar till den mäktiga Dubai World Cup-dagen och fälten börjar klarna. I huvudloppet har vi efter noggrant scoutande hittat en riktigt bra vinnare vid namn...
avu9ctgqerhpmbxhvbk
Mystic Guide till fem gånger. Tackar! Foto: Godolphin

Mystic Guide, en oexponerad fyraåring efter Ghostzapper. Michael Stidman tränar den av Godolphin ägda och uppfödde hingsten som verkar hur bra som helst.

Kolla in när han under superjockeyn Luis Saez “badar” hem Gr3-loppet Razorback på Oaklawn Park här och ni förstår att det måste vara toppchans i årets upplaga av Dubai World Cup (Gr1) den sista lördagen i mars.

I detta nu finns odds i trakterna av fem gånger på den öppna marknaden och det oddset tar vi sju dagar i veckan.

I Dubai World Cup är det upp i distans för Mystic Guide, men det fungerade som bekant fint som kort slagen tvåa i Gr1-sammanhang (Jockey Club Gold Cup, Belmont Park) näst senast så för oss är det inget bekymmer. Vinnaren av det loppet som ni ser här, Happy Saver, (e. Super Saver) som är obesegrad efter fyra starter är ingen bluff precis och här har tränare Todd Pletcher något alldeles extra att åka med.

Dubai World Cup rids över distansen 2000 meter på dirttrackbanan, har en samlad prissumma på 12 miljoner USD med hälften till vinnaren - och vinnaren för oss lystrar alltså till namnet Mystic Guide.