Nyheter

Vår tipsetta - Roy Arne Kvislas bästa segerchans på V64-spelet?

Publicerad
Inte färre än nio starthästar ska sadlas upp av Team Roy Arne Kvisla på Bro Park på söndag och samtliga i denna "niling" startar inom V64-spelet. Vi tror stenhårt på Alsimsaam i den femte avdelningen. Vad tror då Kvisla?
– Jag är benägen att hålla med, konfirmerar Roy vår tipsetta med ett skratt!
hujivhi3kkstsljwjtz
Alsimsaam - bästa segerchansen från Stall Kvisla?! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den inledande avdelningen blir Rubinstein klar favorit, men tränare Roy Arne Kvisla låter rätt uppåt om ett par sina fyra hästar loppet. Kommentar tack?

Red Coultish kan mer än hittills visat, pusselbitarna håller på att falla på plats. Hon är blind på ett öga och har haft lite problem. Både distans och gräs är ett plus, säger Roy Arne Kvisla.

Prima Kalejs fungerade inte alls på den lösa banan näst senast, men gick desto bättre på snabbt underlag gången efter. Formen är där den ska vara, hon trivs på distansen, men det är meddelat mycket regn i helgen och det drar ned förväntningarna något. På rätt bana är hon inte så mycket sämre än någon annan i loppet, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Ithaca mår fint för dagen och har inte visat sin fulla kapacitet ännu. Distansen passar fint och det gör gräs också, men hon måste ha fäste för att komma till sin rätt, informerar Roy Arne Kvisla.

Stick Together har varit en “slow starter”, men är nu på rätt väg så att säga. Det är ett tufft lopp, men fina pengar ska han kunna tjäna. En eventuellt mjuk bana är okej, säger Roy Arne Kvisla.

Och så har du Luna Kalejs i V64-2. Hur verkar det?

Luna Kalejs var fin senast och på väg mot toppformen. Distansen passar perfekt och hon skulle vara gynnad av en god bana. Får hon det ska det vara bra vinstchans, säger Roy Arne Kvisla.

I loppet efter, V64-3, plockar du ut Une Autre Beaute som vi har ett gott öga till. Allt väl med henne inför detta?

Une Autre Beaute är en fin häst som droppat i handicap och står trevligt inne i loppet. Hon ser faktiskt lysande ut i träningen inför detta, men samtidigt är hon lite nervig. Kan vinna loppet om det stämmer fullt ut, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Treårige Swiss Doctor (V64-4)) är väl för bra för Järnklassen - eller hur?

Swiss Doctor gynnas av tas ned i distans om man jämför med aprilstarten och stamtavlan säger gräs, gräs, gräs… Det är en riktigt stor häst, nästan 175 cm över manken och han har tagit lite tid på sig. Swiss Doctor kan mer än var han visat på tävlingsbanan så här långt och han ska ses som en kul outsider, informerar Roy Arne Kvisla.

Din bästa segerchans, i alla fall om du frågar oss, är Alsimsaam i V64-5. Rätt eller fel?

– Jag är benägen att hålla med. Alsimsaam är allt utmärkt med inför detta och som jag läser loppet lär det bli överpacat vilket skulle gynna honom massor.Viktläget är passande och till den här starten sätter jag på fasta blinkers igen. En mjuk bana vore ett stort plus och jag är nöjd med jockeybokningen. Bra chans, säger Roy Arne Kvisla.

Och så avslutar du din arbetsdag i V64-6 - detta med The Flamingoway. Säg något?

The Flamingoway börjar det “brännas” för - tycker allt ser bra ut inför detta. Distansen och underlaget är plusfaktorer - hon klarar både mjuk och snabb bana. Ett kul fidusbud, avslutar Roy Arne Kvisla.