Nyheter

Vår norske vän Roy Arne Kvisla avslöjar "allt" om sina hästar på söndag

Publicerad
Roy Arne Kvisla har en massa hästar till start på Bro Parks storloppsdag nu på söndag - kanske inga stora favoriter, men desto fler roliga outsiders. Någon vinnare måntro?
– Jag har en del förhoppningar, så är det, förklarar Roy Arne Kvisla.
Kvisla_profil_sFPIFP
Lyssna! Jag har ett par sköna fidusbud på söndag... Foto: Wolfram Meyer/Galopptips

Vi börjar med V64-hästarna som är sex till antalet. Lushes Lashes har en rätt tuff uppgift i Listed-loppet Bloomers Vase (V64-1). Status?

Lushes Lashes har ett par lopp i kroppen och är på väg uppåt i form. Gräs passar, men motståndet är stenhårt och jag är nöjd med pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Hela tre hästar ska sadlas ut från stallet i årets första klassiska löpning - 1000 Guineas, Dianalöpning. Berätta lite om dessa?

The Flamingoway gör första starten på gräs, men det tror jag inte ska vara någon nackdel - det är dock distansen som känns lite väl kort. Hon är på väg mot toppformen och kan tjäna rätt bra med pengar som det känns, Roy Arne Kvisla.

Une Autre Beaute är en klasshäst. Hon kom bort i ett underpacat lopp på gräset i Göteborg senast och den starten är bara att glömma. Jag gillar henne skarpt och hon kommer göra en riktigt bra insats på söndag. Visst är det bra emot, men jag skulle ta med min häst på kupongen, varnar Roy Arne Kvisla.

Fidji kan mer än hittills visat - hoppas hon gör det nu. Formen är jag nöjd med och förutsättningarna passarJag gillar Fidji och tror att hon kan placera sig, berättar Roy Arne Kvisla.

Två till start i Jockeyklubbens Jubileumslöpning V64-4). Säg något om dessa?

Central Park mår toppen för dagen och kan fort nog vinna det här loppet. Det är blinkers på för första gången och det tror jag kommer få bra effekt, säger Roy Arne Kvisla.

Enge Go On var nere på knä i svängen senast - bara glöm det loppet. Ryttaren tyckte att hästen kändes helt underbar ut i det läget så det var surt. Startspåret kunde varit bättre, men med klaff kan min häst vara en outsider, säger Roy Arne Kvisla.

I tävlingsdagens inledande lopp har du en trio hästar till start. Vad sägs?

Luna Kalejs var jag väldigt nöjd med senast - gräset var precis som vi trodde en klar fördel för henne. Hon fick ett bra startspår, har ett hjärta av guld och distansen är mitt i prick. Bra vinstchans, säger Roy Arne Kvisla.

Odd Sindy var jag besviken på senast, hon kan bättre än så. Ned i distans är ett minus, men gräset en stor fördel. Kan hon få med sig lite pengar är jag nöjd, säger Roy Arne Kvisla.

Strength kom bort senast, men fick i alla fall ett lopp i kroppen. Han är inte så tokig och jag räknar med en fin insats, säger Roy Arne Kvisla.