Nyheter

Goodwood: Vår "japanska varning" fällde Hermosa

Vi valde till slut att spika favoriten och den dubbla Guineas-vinnaren Hermosa i Nassau Stakes (Grupp 1) på Goodwood.
Men vi varnade för japanska 21-oddsaren Deirdre.
Hermosa föll tungt… och vår varning vann.
RP_OisinHashida
Jockeyn Oisin Murphy får en kram av japanske tränaren Mitsuru Hashida efter segern i Nassau Stakes sent på torsdag eftermiddag. Foto: Racing Post

Så här skrev vi i tips-texten om Qatar Nassau Stakes (Grupp 1 över 2.000 meter) där japanska Deirdre tillhörde den kvartett som vi rankade högst:
”Skrällen för odds-letarna är 1 Deirdre (e. Harbinger), en intressant japanska som sägs ha varit missgynnad av det mjuka underlaget när hon startade på Royal Ascot. Det kan vara så, kan också vara så att hon tappat formen - men kommer ändå att stå i ett tillräckligt högt odds, för den som vill chansa med några tior...”
En satsad hundring på Deirdre, som reds av hemmajockeyn Oisin Murphy, gav alltså 2 100 kronor tillbaka. Tyvärr för vår del spelade det ingen roll denna gång - hur given hon än var på en gardering, så hjälper det inte om man spikar favoriten. Och vi har ett gott öga till dubbla Guineas-vinnaren Hermosa, vi hade svårt att annars hitta en pålitlig spik till det stora V4-systemet.
Favoriten Hermosa (e. Galileo) hade en oförklarligt dålig dag. Kom bra iväg, men var tidigt slagen, togs upp över loppets sista furlong och kom i mål sist av de nio stona i loppet.
Deirdre smögs längs rails, och lyckades till slut betvinga John Gosden-tränade andrahandsfavoriten Mehdaayih (e. Frankel), som reds av Frankie Dettori med en dryg längd.
- Det här är en sanndröm och en stor dag för Japan, jag är glad att jag fick ”ratta” henne i dag, sa Oisin Murphy om femåriga Deirdres bragd, efter loppet. 
Qatar Richmond Stakes (Grupp 2, tvååringar) på Goodwood vanns av dryga åtta-oddsaren Golden Horde (e. Lethal Force) och jockeyn Adam Kirby.
Qatar Gordon Stakes (Grupp 3) blev en minnesvärd duel mellan favoriten, Aidan O’Briens Constantinople (e. Galileo) som Ryan Moore red, och Mark Johnston-tränade tio-oddsaren Nayef Road (e. Galileo). Nayef Road hade skaffat sig ett knappt grepp 400 meter från mål och kunde till slut vinna med huvud och hals.