Nyheter

Var det vinnaren av Pramms Memorial 2020 vi såg?

Publicerad
Var det vinnaren av Pramms Memorial 2020 vi såg? Duca Di Como pulvriserade allt motstånd i Peas and Carrots Mile och vann på 1.36,7 – vilken k a n vara banrekord. Under alla omständigheter den snabbaste tiden på många år.
Duca_Di_Como_8838_klhxCo
Vem ska kunna stoppa Duca Di Como i Pramms? Foto: Elina Björklund

– Det var en av de bästa prestationer jag sett på väldigt länge, var den förre jockeychampionen Fredrik Johanssons spontana kommentar.

Duca Di Como hade två längders ledning direkt i starten, fick sedan dra undan i ett bra tempo. Konkurrenterna reds för fullt, Duca Di Como mer eller mindre cantrade i ledningen.

– Det är en mycket, mycket bra häst, berömde Elione Chaves som är ordinarie jockey på stjärnan. Han ger 100 procent varje gång.

Dirtrack och distanser runt 1600 meter verkar vara det optimala för Cathrine Erichsens stjärna. Nu lämnade han motståndare som Victor Kalejs och Red Hot Chili med många längder trots att Chaves aldrig red på hästen.

– Han ger mer och mer och det fanns ännu mer.

Framtiden är fortfarande lite osäker, efter vinsten i Nickes på Bro Park antydde tränaren att det kunde bli aktuellt med någon start i utlandet. Och det har även spekulerats över en resa till USA.

– Det vore kul att få prova honom där, sa Chaves.

Under alla omständigheter utropar vi Duca Di Como till en tidig favorit till Pramms Memorial.