Nyheter

Vanja Sandrup reder ut begreppen

Publicerad
Det ser intressant ut på förhand för Vanja Sandrups starthästar på hemmabanan Jägersro under eftermiddagen. Hur ser Sandrup själv på möjligheterna?
– Jag har störst tro på My Purrfect Tale, kommenterar tränaren.
cw2aqawxkt9ymozdllo
Ännu en seger för My Purrfect Tale? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. I dagens inledande lopp tar du ut Whitestrip. Läget med henne?

Whitestrip sätter jag på blinkers igen efter flopploppet senast. Hon kan definitivt mer än vad hon visat i sina senaste starter och sköter träningen på trevligt sätt inför detta. Det är ett par bra emot, men min häst kan nog vara tvåa, trea, säger Vanja Sandrup.

I V64-1 har du treårige Xcalibur till start. Vi tycker det ser intressant ut. Vad tycker du?

Xcalibur har haft en rätt lång säsong och nu satt lite vinterpäls - det oroar ju alltid en smula. Han tränar dock på positivt och står ju ganska billigt inne med vikten. Distansen är ett stort plus och för mig är Xcalibur en outsider, säger Vanja Sandrup.

Marta lär bli favorit i V64-2, Jockeyklubbens Avelslöpning. Hur verkar det?

Marta tycker jag står bra till i det här loppet och hon trivs ju förträffligt med Cornelia Hartsmar i sadeln. Allt är som det ska rent formmässigt och den långa distansen är som alla vet ett plus för min häst. Startspåret spelar ingen större roll och det är klart att jag måste tro på en bra vinstchans, säger Vanja Sandrup.

Vad säger du om nyförvärvet My Purrfect Tale i V64-4? 

My Purrfect Tale är en häst som jag tror det finns en hel del kilon kvar att plocka fram ut. Allt är väl efter segerloppet senast och startspåret är perfekt. Ryttarinnan är orutinerad, men hon har ridit hästen i jobb och verkar riktigt lovande. Det här måste vara en toppchans, säger Vanja Sandrup.

Flying Glint lär få det tufft i Kriteriet (V64-5)?

Flying Glint nöter väl på, men har ingen vinstchans den här gången som jag ser på det, säger Vanja Sandrup.

I det åttonde loppet för dagen sadlar du ut Summer Snake. En kommentar tack?

Summer Snake mår okej, men hon har en tuff uppgift att hantera. Dirttrack fungerar, men är ingen fördel precis. Jag skulle vara mer än nöjd med en bättre slant, säger Vanja Sandrup.