Nyheter

Vanja Sandrup om sina tre starthästar på Bro Park i morgon onsdag

Publicerad
Vanja Sandrup gör resan från Malmö och Jägersro till Stockholm och Bro Park - detta med ambitionen att i vart göra tre allvarliga försök att vinna med samtliga. Vi tror det blir en allt för tuff uppgift, men tror att det ändå kan bli en lönsam resa.
– Med kniven mot strupen säger jag att Marta är min bästa chans för dagen, informerar Vanja.
rbkdwj9zeva2ejmrv7k
Marta - Vanjas bästa chans på Bro Park? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi tar hästarna i tur och ordning. I V4-2, Breeders´Trophy Trial, tar du upp Xcalibur som lär bli andrahandare på spelet då Globemaster finns med i startlistan. Hur är dagsstatusen med honom?

Xcalibur blev det fel för i det danska Derbyt senast - han hamnade för långt bak och var aldrig riktigt med i matchen. Hästen gick dock fint i skymundan och nu hoppas jag på ett mer offensivt upplägg då distansen inte är till hans fördel som det verkar. Gräset fungerade helt okej i Danmark och min häst ska rimligtvis passa bra på gräsbanan i Stockholm också. Vi tar det här som ett intressant test och jag begär inte vinst - speciellt som att en så pass bra häst som Globemaster finns med i startlistan, säger Vanja Sandrup.

I Cinnamon Challange (V4-3) tar du ut det fina stoet Marta. Läget med henne?

Marta var rent grym att skåda senast. Hon mår förträffligt helt enkelt. För att vara på den säkra sidan tog jag dit min veterinär till stallet efter loppet, men hans enda fråga var varför jag störde honom… Hästen var helt perfekt i benen och resten av kroppen - hon har faktiskt aldrig sett bättre ut. Gräset hoppas jag ska fungera, men det är ju ingen fördel som det sett ut hittills. Det samma gäller för distansen som är i kortaste laget. Med kniven mot strupen säger jag att Marta är min bästa chans för dagen, informerar Vanja.

Och vad sägs om tvåårige Flying Glint (lopp 5, V5-1)?

Flying Glint gjorde det bra i stenhårt sällskap senast och jag var helt nöjd med hästens insats som femma. Nu sätter jag på de fasta blinkersen igen och hoppas på en ytterligare förbättrad insats. Gräs för första gången ska bara vara en fördel om man ser till härstamningen och det här känns som ett verkligt spännande test inför SM och Breeders´lite senare under säsongen. Det är ett par bra emot, men vi ska göra vad vi kan för att vinna det här, avslutar Vanja Sandrup.