Nyheter

Vägen till Kentucky Derby 2020

Publicerad
Att ta en plats i de 20 startboxarna på Churchill Downs den första lördagen i maj är få förunnat. Kentucky Derby har ett poängsystem där man delar ut poäng till de fyra främsta i 35 olika "förlöpningar". Den som gärna galoppturistar har nu ett schema att förhålla sig till.
kentuckyderby_GA6z23
När boxarna öppnas i Kentucky Derby gäller det att hänga med. Två minuter senare är man i mål Foto: Kentucky Derby

 

Vissa löpningar är förstås finare än andra. Medan de flesta racen för tvååringar ger 10-4-2-1 ger de mer prestigefyllda löpningarna 100-40-20-10 poäng. Men vi tar det från början.

Den 14 september rids Iroquois Stakes (Gr.3)  på Churchill Downs och i och med det är racet mot Kentucky Derby igång. 

Vill man köpa julklappar är Los Alamitos Futurity Stakes på Los Alamitos i Californien den sjunde december antagligen ett bra val. Att fira nyår på Times Square brukar vara populärt. Det blir inte sämre av att man rider Jerome Stakes på Aqueduct på Nyårsdagen. Den femtonde februari börjar poängsamlandet på allvar. Då rids Risen Star Stakes på Fair Grounds och här är det 50 poäng till segraren. Ytterligare race med 50 poäng är Sunland Derby 21 februari och Fountain of Youth på Gulfstream 29 februari. Gotham rids på Aqueduct 7 mars då även Tampa Bay Derby och San Felipe (på Santa Anita) avgörs. 14 mars rids Rebel Stakes på Oaklawn Park och efter det är det dags för 100-poängarna. Louisiana Derby går 21 mars och UAE Derby (Meydan) den 28 mars. De viktigaste racen är Wood Memorial (Aqueduct), Blue Grass (Keeneland) och Santa Anita Derby som alla rids 4 april. Det sista racet i serien är Arkansas Derby och rids den 11 april. Då hinner man i lugn och ro gå till Louisville, Kentucky. Det tar åtta dagar enligt Google, men du cyklar på två dagar. Nedan har ni det fulla schemat.

undefined
undefined
undefined
undefined