Nyheter

Vad säger Niels Petersen om hästarna på söndag?

Publicerad
Championtränare Niels Petersen har två hästar anmälda till Jägersro på söndag - detta i Voterlöpning samt i Derby Trial. Vi ringde upp den gode Niels för att kolla läget med dessa och det är lite av "höga berg och djupa dalar"....
– Som det känns nu blir det ingen start, kommenterar Petersen om...?
images-26_GeKZaF
Kanske inte direkt lik sin kopia - hästen alltså! Foto: Amary.com

Oups! Det är ultrastammade Ugotthelook (e. Uncle Mo) som avses i citatet från ingressen och Niels Petersen utvecklar.

Ugotthelook är tyvärr osäkert startande på söndag - jag kommer invänta svar på blodprovet vi tog idag så tar vi ett beslut i morgon. Det är en helt rå häst som jag definitivt inte tänker ta några chanser med. Om han kommer till Jägersro kan han vinna - det råder det inga tvivel om, informerar Niels Petersen.

Och i Voterlöpning gör Bullof Wall Street andra starten i din regi. Status?

Bullof Wall Street är i “kjempeordning” för dagen. Det är mycket humör i hästen, men det är något vi jobbar stenhårt med och det har blivit bättre. Det är något av en balansgång att hantera den här hästen. Låter man honom få övertaget är han inte lätt att ha att göra med. Det känns som att hästen fått mer självförtroende av träningen att döma och visst var vi helnöjda med vad han visade i första starten för oss då han vann och skötte sig utmärkt. Nu är det en ny jockey i sadeln och det känns inte optimalt - Rafael lär få mycket att göra så att säga. Jag är nöjd med startspåret och distansen är mitt i prick. Dock trodde jag att Voter skulle bli enklare än så här och nu önskar jag faktiskt att vi hade valt Derby Trial. Jag har den största respekt för motståndet, men samtidigt vet jag hur kapabel min häst är, berättar Niels Petersen.

Innan vi avslutar. Hur är det med din stjärna Square de Luynes? Det var länge sedan vi såg honom på banan.

Square de Luynes ser galet fin ut, men tyvärr har han stoppats upp av hovproblem. Om allt går som det ska blir det årsdebut i Oslo Cup, informerar Niels Petersen.