Nyheter

Vad säger Cathrine Erichsen om sina hästar på Övrevoll i morgon?

Publicerad
Cathrine Erichsen sadlar ut fem hästar i morgon på hemmabanan Övrevoll, varav tre på V64-spelet - och det låter ganska positivt överlag. Vi har störst tro på Seaside Song i V64-2, men vad säger Cathrine?
– Det ska vara fin chans på att hon vinner loppet i år igen, kommenterar Cathrine Erichsen.
Cathrine00
Klara besked från Cathrine Foto: Elina Björklund/Galopptips.se

I den fösta V64-avdelningen tar du ut Silver Falcon i årsdebut. Hur ser du på uppgiften?

Silver Falcon mår onekligen bra för dagen. Han har haft en massa problem med sina hovar, men de ser bra ut nu. Han är under utveckling och för mig är han en topphäst på sikt. Silver Falcon kan fort vinna det här loppet, säger Cathrine Erichsen.

Seaside Song i V64-2?

Seaside Song har jobbar kanonbra inför årsdebuten och klarar en snabb bana. Jag är nöjd med henne och förutsättningarna är optimala.  Det ska vara fin chans på att hon vinner loppet i år igen, kommenterar Cathrine Erichsen.

Buckybabe känns lite oexponerad i V64-5?

Buckybabe är en bra häst som kommer spurta fint till slut även om distansen kanske är i kortaste laget. Jag säger inte att hon bara vinner loppet, men vinna - det kan hon, säger Cathrine Erichsen.

Utanför streckspelet har du två hästar i dagens inledande lopp. Kommentar om dessa?

Debbie Dawn är i ordning och hon kommer gynnas av gräs under hovarna. Distansen är också perfekt, men det är ett tufft lopp så jag är nöjd med en placering på “trippeln”, säger Cathrine Erichsen.

Royal Ambition köpte jag på Horses in Training i Newmarket i fjol. Han kostade 25 000 Guineas, vilket jag tycker var billigt - anledningen till priset beror på att han är rätt liten. Det är en fin häst med mycket humör. Han har kastat av typ tre olika ryttare i träning - hittills! Gräs är ett plus, men distansen kan vara i längsta laget. På sin bästa dag ska han ses som en outsider i ett tufft lopp, avslutar Cathrine Erichsen.