Nyheter

Vad pysslar William Hill med?

Publicerad
På lördag är det dags för Coral-Eclipse, det första Grupp 1 racet i England där treåringar matchas mot den äldre eliten. Vi har tidigare berättat att fantomstoet Enable startar och att oddset sjönk drastiskt efter det. En firma står dock ståndaktigt fast vid sin första bedömning.
RP_ID00328047_8F8cKg
Kan Enable förlora trots sitt låga odds? Foto: E Whitaker / Racing Post

Det är den ärevördiga firman William Hill, en av världens mest kända bookmakers och i folkmun mer känt som Willy Hilly, som står vid sitt ord. Oddset på Enable (e.Nathaniel) är 6/4 eller som vi i Sverige som inte kan bråk säger, 2,25 i odds. Övriga firmor sänkte snabbt oddsen på Enable ner till 1,72. vissa erbjuder generösa 1,80. Gemensamt för alla är att man är "odds-on" det vill säga att oddset är under dubbla pengarna.

Kvar står då William Hill i ensamt majestät och gissningsvis får man in rätt många kunder i butikerna och på nätet när det är en sådan skillnad oddsmässigt. Det säger oss dock någonting viktigt. Det finns inget sådant som en helt säker favorit, visst finns det mordvinnare, men något helt säkert finns inte och vi har sett många större favoriter falla. Det som oroar är först och främst distansen. Enable är som bäst över 2400 meter och några av motståndarna tex Magical (e.Galileo) är som allra bäst över 2000 meter. Sir Michael Stoute är känd för sin förmåga att få hästar att träna vidare och hans Regal Reality (e.Intello) är inget undantag. Regal Reality kommer från seger här på Sandown i en Grupp 3 löpning över distansen och lär vara än bättre idag till nio gånger pengarna som bäst. 

Samtidigt som vi hittar motbud till höger och vänster i Eclipse Stakes så känns ändå våra spekulationer långsökta. Det bästa kan mycket väl vara att ta vad man får och 2,25 är bra mycket bättre än 1,72.