Nyheter

Vad finns att berätta om Timo Nurmos i Derbyt och Dhakota i Consolation?

Publicerad
Bro Park-baserade tränaren Caroline Malmborg har två hästar till start i morgon på Jägersro. "Snackhästen" Timo Nurmos tilldrar sig såklart mest intresse, men hur kommer egentligen hingsten efter Le Havre hantera Jägersros för honom obekanta dirttrack?
– Timo Nurmos är bättre på gräs, men jag tror att han kan fungera bra på gruset i Malmö också, kommenterar Caroline Malmborg.
Timo_Duba
Lika glada miner på Jägersro som på Meydan i vintras? Foto: Cedric Lane

 

Den franskfödde importen Timo Nurmos gick till vintervila som Derbyfavorit efter två segrar (den viktigaste i Vinterfavoriternas Pris på hemmabanan Bro Park såklart) som tvååring, men någon längre “vila” blev det inte tal om... Treåringen efter Le Havre övervintrade i Dubai och svarade för en grym insats som knappt slagen tvåa i Meydan Trophy på gräset i mitten av februari - detta efter att ha mest “deltagit” i årsdebuten på dirttrack i ökenemiratet med stort D! Det stora målet för året är naturligtvis det norska derbyt på Övrevoll i mitten augusti, detta på gräs, men nu tar man alltså chansen på dirttracken på Jägersro.

Timo Nurmos skötte sig bra i comebacken på Övrevoll senast. Han var inte vässad inför det loppet utan var mest där för att testa på den yttre svängen inför vårt huvudmål - det norska Derbyt. Här i det Svenska Derbyt får vi slå lite ur underläge, det är ju gräs som är hans favoritunderlag. Vi har en häst med hög kapacitet och han står garanterat distansen, sedan får vi helt enkelt se hur långt det räcker kommenterar Caroline Malmborg.

I “tröstloppet” till Derbyt (lopp-3, Consolation) tar du ut Dhakota som vann näst senast i sin enda start hittills på Jägersro. Hur är läget med honom inför detta?

Dhakota gör mig sällan besviken. Formen är mycket bra och han har höjt sig för varje start, så jag tycker han är väl värd den här chansen. Hästen är klart gynnad av att gå upp i distans och verkar trivas på Jägersro. Det är ett par tuffa hästar med i loppet som jag har stor respekt för, men blir inte förvånad om Dhakota kämpar på och är bland de fem främsta, avslutar Caroline Malmborg.