Nyheter

V64 med en blandning av skrällar och favoriter

Publicerad
Dagens V64 omgång bjöd på några skrällar - men också några favoriter. Omsättningen blev 2 747 021 kronor och utdelningen blev 269 841 kronor.
Zäta_089
Zäta trivs i vinnarcirkeln. Idag tog han årets sjunde seger! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det var lätt att rinna undan från ledningen den här dagen, men det gjorde också att vi fick se några race där det gick alldeles för fort från början.

Tvåårige Teerex ledde runt om och såg till att värdet på V64 började på 373 kronor. I racet efter tog Leonard Rios det lugnt med Ocean Side medan Amara, Bear Wells  och Man In The Moon slogs om täten. När bensinen tog slut där framme kom Ocean Side lunkandes och tidigt in på upploppet förstod man att klockan var slagen. Efter två avdelningar var värdet 2019 kronor.

Zäta tog årets sjunde seger efter att ha fått ledningen utan någon större press. Segern blev enkel till slut och värdet gick upp till 5247 kronor. 

--  Zäta fick helt rätt löpning idag och det kändes lovande redan på förhand, sa Sandra Brolin.

Favoriten More Caviar gjorde sin plikt i en Tvååringslöpning. Här spelade det ingen roll att det inte blev någon ledning. More Caviar var bara bäst för dagen och är nu obesegrad i två starter. More Caviar ser ut som en häst att följa under nästa år. 

--  Han hade gått framåt från förra starten och det var inte mycket jag behövde göra. More Caviar gjorde de mesta själv, berättade Jan-Erik Neuroth.

Det gick galet fort från start i den femte avdelningen. Saltillo fick en dålig start och fick ridas till för att vara med i spetskampen där Filia Kalejs, Rossmos Secret och favoriten Semiramis redan krigade om ledningen. Det gick fort, för fort och på upploppet hittade Muspelheim fritt och visslade till ledning där han sedan kunde avvisa attacken från Houston Heat. Nu var värdet 45 872 kronor.

--  Han är pigg och fräsch nu helt enkelt och jag vill hylla Fabienne de Geer som rider honom dagligdags och ser till att han är på bra humör, sa Ylva Brandt i vinnarcirkeln. 

I den sista avdelningen fick vi se dagens jockeyprestation. Martin Rodriguez hade fått order att ta ledningen med Repeat Offender , men var chanslös i spetsstriden mot Lushes Lashes och Noosa Prince. Noosa Prince fick ledningen, men då satsade Magic Johnson friskt mot täten. In på upploppet ledde Magic Johnson och Lushes Lashes som hade släppt ledningen kunde nu koppla greppet. I rygg på Magic Johnson klättrade Repeat Offender och då Kaia Ingolfsland inte kunder täppa till inne vid rail var Martin Rodriguez där och speedade till en snygg triumf. 269 841 kronor delades ut till 7 system.