Nyheter

V64-jackpot: Fabienne bjuder på miljondrag

Publicerad
Det är jackpot på V64 på Bro Park på söndag.

I jakt på lite fräckare jackpot-drag vände vi oss till Fabienne De Geer, en jockey som själv gärna vinner till glada odds.

Senaste vinnaren El Farol för en dryg vecka sedan gav över tio gånger pengarna - och för några år sedan uppmärksammades Fabienne i en TV4-sändning för de fina odds som hennes vinnare ofta gav.
Sugoi_268
Fabienne De Geer ombord på Sugoi efter segern på Bro Park nyligen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Fabienne, som till vardags mestadels håller till i Ylva Brandts stall, har fyra ritter på Bro Park på söndag.

- De två som jag rider på V64 har lite vinstchans båda två, Sugoi och Littleredcorvette. De jag rider i lopp 1 och lopp 9 (Surfers Paradise och Capouche Rouge, reds. anm) har inte så stor vinstchans, säger hon.

I V64-2 är det “risk” för att Roy Arne Kvislas 3 Man In The Moon (e. Reliable Man) blir favorit.

Men Fabiennes ritt 4 Sugoi (e. Canford Cliffs) som tränas av Annika Sjökvist, vann på Bro Park näst senast. Senast var han tre längder efter formhästarna Wiltons och The Gurka, som fyra i mål.

- Jag tycker att Sugoi ska ha bra chans att blanda sig i segerstriden här, om han har vaknat på rätt sida och är på bra humör, säger Fabienne.

Och mest orolig är Fabienne inte för den förmodade favoriten Man In The Moon.

- Nej, jag vill varna spelarna  för Madeleine Smiths Glory Days, säger hon.

7 Glory Days (e. Gloria de Campeao) har kanske ingen "snygg rad" just nu. Men det tycker Fabienne inte man ska bry sig så mycket om.

- Nej, Malle Smith brukar slå till när man minst anar det och Glory Days är bra på dirt.

I V64-3 tycker Fabienne att man ska strecka hennes ritt 3 Littleredcorvette (e. Appel Au Maitre).

- Vi går med låg vikt här och hon har bra form, säger Fabienne om Littleredcorvette.

Hon fortsätter:

- Desto mer regn och jobbigare förutsättningar på söndag, desto bättre för oss. Då blir det lite svårare för hästarna med lite högre vikter.

Värst emot?

- Madeleine Smith även här, tror jag. 9 Halldorsson (e. Helsinki) verkar formstark.

Fabienne De Geer har bra koll på hästarna på Bro Park och bjuder spelarna på några“miljondrag” på V64:an som hon inte rider själv:

- 8 Dragonfly (e. Appel Au Maitre) var bra som trea senast, tycker jag. Den är värd ett streck i V64-1. Och 6 Muspelheim (e. Firebreak) i V64-5 har väldigt bra form och kommer nog inte att bli särskilt betrodd. I den sista V65-avdelningen vill jag varna för Patrick Wahls 10 Dutch Heart (e. Dutch Art) som vann trots tappstart senast. Jag tror att han kan vinna igen även mot det här motståndet, men jag har respekt här för framför allt Lars Kelps 8 Noosa Prince (e. Kodiac).