Nyheter

Une Autre Beaute - hotet mot Serenity Bloom?

Publicerad
Roy Arne Kvislas treåring Une Autre Beaute är en riktig "snackhäst" på Bro Park och förväntningarna är höga på Dabirsim-stoet inför årsdebuten i Göteborg nu på söndag.
– Det ska bli galet spännande att se henne, kommenterar Roy Arne Kvisla.
Une_Autre_Beaute_333
Galet snyggt sto aviserar årsdebut Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Det lyser klass om Roy Arne Kvislas treåriga sto Une Autre Beaute som den här söndagen aviserar årsdebut på Göteborgs galoppbana. Treåringen agerade lite väl grönt i livets första start, men såg läcker ut - och i andra starten var det aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå. Formtalet 76 är inte i närheten av vad vi tror hästen kan och vi tror att Serenity Bloom får jobba ordentligt för att ta sig förbi Dabirsim-stoet nu på söndag.

Hur verkar det?

Une Autre Beaute är en otroligt fin häst som övervintrat på bästa sätt. Det ska bli galet spännande att se henne. Det är en lugn och lätt typ som tränat med stora plus i kanten inför årsdebuten - hon har ett ruskigt bra psyke dessutom. Nu är det första resan och första övernattningen, men jag vill tro att det inte är något bekymmer. Hon kommer stå derbydistansen, men först tar vi detta - sedan siktar vi mot Diana. Serenity Bloom är bra, men vi har inte på något sett gett upp på förhand, kommenterar Roy Arne Kvisla.

I dagens inledande lopp tar du ut Odd Sindy som inte visade något speciellt som tvååring. Kan hon bättre?

Odd Sindy gjorde tre dirttrackstarter i fjol, men blev stel och styv efter loppen så det ska bli mycket intressant att se henne på gräset för första gången. Hon tränar bra inför detta och gynnas av den något längre distansen. Min häst är inte helt “borta med vinden”, avslutar Roy Arne Kvisla.