Nyheter

Tysk kvalitet i Pramms - den saken är klar

Publicerad
Den tyske gästen Wonnemond blir favorit i årets upplaga av Pramms Memorial över 1.730 meter på Jägersros erkänt snabba dirttrackbana. Vi har ”tagit pulsen” på hästens tränare Sascha Smrczek inför Listed-löpningen och här är det klara besked!
Wonnemond_972
Ny seger på svensk mark för Wonnemond? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Sexårige Wonnemond (e. Areion) är känd för den svenska galopp-publiken efter sin snygga seger i Nickes Minneslöpning på Bro Park i fjol. Hästen var seg från start den dagen, men ”segade på” och kunde sedan profitera på det allt för tuffa tempot som Big Country (e. High Chaparral) och Plata O Plomo (e. Paddy O Prado) satte upp i täten. Till slut blev segern säker och nu gör alltså hästen en ny start på skandinavisk mark – och tränare Smrczek låter riktigt uppåt.

Vad säger du om årsdebuten senast. När vi kollade loppet kändes han mest trög hela vägen?

– Wonnemond var inte hundra procent den dagen, men man ska samtidigt veta att banan var riktigt snabb och sluttiden blev också riktigt vass. Han avslutade helt okej och lär vara framsatt till den här starten. I det senaste jobbet såg det väldigt fint ut, kommenterar Sascha Smrczek.

Jägersro är en ”tightare” bana än Bro Park. Vad tror du om det?

– Banan i Dusseldorf där jag tränar är också tight och det samma gäller för träningsbanan på samma anläggning. Jag oroar mig inte över detta.

Och underlaget?

Jag är inte helt säker på det naturliga sandlagret på Jägersro, men det ska nog gå fint. Såg dock loppet från i fjol och då kom ju vinnaren lite bakifrån och den som var tvåa låg ju väldigt långt efter från start. Wonnemond är en stor ”speedhorse” och vi tror på en riktigt fin prestation, avslutar tränare Sascha Smrczek.