Nyheter

Tvååringarna börjar röra på sig

Publicerad
Till onsdagens SM-dag på Bro Park har det startanmälts 25 tvååringar! SM för 2-åriga hästar och Amacitalöpning är två av dagens höjdpunkter.
Silent_Night_9140_
Silent Night segrar under Carlos Lopez. Borde tillhöra favoriterna i SM. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

De tvååriga hästarna startar i en maidenlöpning (7 st), Amacitalöpning (8 st) samt SM (10 st) och det är totalt 800 000 kronor att dela ut i de tre löpningarna. 

SM ser ut som en riktigt spännande löpning. Så här ser fältet ut.

1 Ascot Brass (e.Juniper Tree) kan titulera sig Skandinavisk Mästare efter en överlägsen seger på Övrevoll. Den här starten kommer hyfsat tätt på, men som det såg ut senast skall det vara en god chans att Ascot Brass fortsätter vara obesegrad. Modern By The Book (e.Definite Article) har även lämnat hästar som Maserati och Latitude för att nämna några framgångsrika. Niels Petersen tränar och Per-Anders Gråberg sitter i sadeln.

2 Targaryen (e.Wilshire Boulevard) var nära Ascot Brass näst senast. Modern Prinsessen (e.Dutch Art) var vindsnabb och det verkar som att Bent Olsen har lockat fram samma egenskaper i Targaryen. Rider gör Manuel Martinez.

3 Silent Night (e.Night Of Thunder) har två raka segrar på Bro Park och verkar bemästra både en snabb och en mjuk bana. Carlos Lopez rider och Patrick Wahl tränar på Bro Park. I debuten på dirttrack var Silent Night nära importen Hypochondriac i mål och Silent Night är det främsta hemmahoppet.

4 Drogheda (e.Dragon Pulse) har två starter på hemmabanan Jägersro innanför västen och senast blev det seger i en maidenlöpning. Ellinor Rasmusson tränar och Oliver Wilson sitter i sadeln. Det blir spännande att se Drogheda göra debut på gräset.

5 Mayambo (e.Barocci) har inte tagit ett steg fel hittills i livet. En start har blivit en seger för den Patrick Wahl-tränade valacken. Carlos Lopez sitter på Silent Night den här gången och Dale Swift har kallats in som ersättare.

6 Rise n Shine (e.Barocci) besegrade Globemaster i debuten över 1200 meter gräs. Att tvååringar kan vara upp och ned i form bevisades när Rise n Shine var rejält slagen i starten efter det. Elione Chaves red vid segern och Patrick Wahl ansvarar för träningen.

7 Solveig (e.Wilshire Boulevard) var långt efter Ascot Brass i Skandinaviskt Mästerskap. Solveig är egenuppföd av Stall EOS och modern Solvana (e.Selkirk) tillhörde sprintereliten. Jan-Erik Neuroth rider och tränar gör Wido Neuroth.

8 Tyko Bloom (e.Appel Au Maitre) är fortfarande maiden, men har varit nära i livets alla fyra starter och har aldrig varit sämre än trea. Som namnet antyder går mödernet tillbaka till Bloomers. Modern Bloomeretta (e.Tertullian) är helsyster till stjärnsprintern Tertio Bloom. Vanja Sandrup är en av de skickligaste unghästränarna och Valmir De Azeredo sitter i sadeln på sin egenägda ögonsten.

9 Globemaster (e.Zaahid) visade fin fart när han senast lämnade Tyko Bloom långt efter sig. Då var det dirttrack, men Globemaster har visat sig vara effektiv även på gräset som kort slagen till Rise n Shine över dagens distans till exempel. Maria Sandh tränar på Bro Park och Gustavo Solis rider.

10 Midnight Oil (e.Wilshire Boulevard) förlorade till Mayambo i debuten, men slog Globemaster i starten efteråt. Det här är Patrick Wahls fjärde starthäst i racet och Andreas Tapia Dalbark får chansen i sadeln. Midnight Oil är undan Latitude (e.Lateral) som i sin tur är undan By The Book, moder till Ascot Brass.