Nyheter

Tvååringar dagens behållning på Bro Park

Det var en tvåårslöpning på Bro Park som på förhand tilldrog sig störst intresse. Det blev en härlig upploppsduell mellan Jessica Long-tränade Ready Teddy och Lars-Kelp-tränade Chinese Emperor. Det slutade med en rättvist delad löpning.
Ready_Teddy_och_Chinese_Emperor_7501
Död löpning mellan Ready Teddy (invändigt) och Chinese Emperor Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Dött lopp blev det alltså i dagens Tvåårslöpning och därmed blev det 90 000 kronor som delades mellan segrarna. Ready Teddy (e.Maxios) fick dessutom en bonuspeng på 18 000 kronor. Sonen till Jive (e.Sabiango) tränas av Jessica Long och tävlar i Chess Racings välkända färger. Shane Karlsson såg länge ut att sitta på leken vilket inte förvånade då Long har en mycket bra form på stallets tvååringar. Ready Teddy behövde inte frukta favoriten First Course (e.Camacho) som var direkt dålig och aldrig sågs med chans. Strax bakom ledande Ready Teddy kom dock Chinese Emperor (e.Royal Applause) med stora kliv efter att ha varit riden tidigt ut ur kurvan. Karlsson hade inte rört en fena på Ready Teddy, men när han bad om lite extra tog det ett tag innan Ready Teddy svarade och det blev så jämnt i mål att inte ens målkamran kunde skilja Ready Teddy och Chinese Emperor.

Hårdsatsande Ulf Byström har varit med i gamet länge, 50 år enligt honom själv i vinnarcirkeln, och var nöjd men lite förvånad över segern för Chinese Emperor. Byström intervjuades av David Crona.

"Det här är en stayer som inte är klar ännu. Det är väl tidigt på säsongen. Han kommer att bli bättre med längre distans och som treåring"