Nyheter

Tvåårig hingst såld för 34 miljoner!

Publicerad
Det var under en auktion på tvååriga hästar i träning som hammarslaget föll på 3,65 miljoner dollar. Det var Coolmores MV Magnier som höll fanan högst under budgivningen på den välstammade Curlin-avkomman.
Hip173FTG3-19FTK5741s
Lot 173 säljs för hisnande 3,65 miljoner dollar Foto: Fasig Tipton Photos

Med en gyllene härstamning, modern Achieving har lämnat Grupp-1 placerade Arabian Hope och stakessegraren Counterforce, var det ingen förvåning att lot 173 blev dyr. Men 3,65 miljoner dollar, motsvarande 34 miljoner svenska kronor var det nog ingen som väntat sig. Härstamningen är alltså Curlin-Achieving och han gjorde ett fint intryck när han gick snabbt i 200 meter innan auktionen. Klockan stannade på 10.0 i 200 meter och ni kan se det här. 

Modern Achieving (Bernardini-Teeming e. Storm Cat) var själv en auktionsdyring och kostade 1,47 miljoner dollar som föl. I familjeträdet hittas Rags to Riches och Jazil och även Thewayyouare en tvåårsstjärna i Europa som sedan blev avelshingst.

Fadern Curlin ( Smart Strike-Sheriff's Deputy e.Deputy Minister) var fenomenal med segrar i Preakness, Breeders' Cup Classic och Dubai World Cup. Han står till i tjänst i aveln för 175 000 dollar och är alltid med på de amerikanska topplistorna. 

Priset på 3,65 miljoner dollar skall alltså ses som en förhoppning om en framtida avelskarriär för tvååringen som alltså ännu inte fått ett namn. En talesman för auktionshuset Fasig-Tipton sa efteråt att det är en otrolig efterfrågan på högkvalitativa hästar, och folk är beredda att bjuda aggressivt.

Det är en otrolig efterfrågan på högkvalitativa hästar, och folk är beredda att bjuda aggressivt.

Ni ser en video från auktionen här.