Nyheter

Två vinnare från Tina Smith?

Publicerad
Tina Smith gör resan från Norge till Sverige i morgon lördag - och detta med ambitionen att vinna med både Jennyoje och Sir Benjamin. Kan det verkligen gå? Ja, vi är lite inne på det...
hncb13p91j9lmrg9n9k
Sir Benjamin - stenklar i morgon! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Okej Tina. Vad säger du om Jennyoje i V5-4?

Jennyoje är ute och reser för första gången och det är ju alltid ett osäkerhetsmoment. Känslan är dock att det kommer att fungera. Jag har begärt och fått tillstånd att hon får ledas till start och det tror jag är ett stort plus. Formen är där jag vill ha den och distansen är i det närmaste optimal. Det är en stor fördel att hon får ridas med pisk - det är jag helt säker på. Startspåret passar och ryttarinnan känner henne väl. För mig ser ut som en fin segerchans, säger Tina Smith.

Och Sir Benjamin har väl en bra chans att vinna V5-5?

Sir Benjamin gör sin första start på Bro Parks dirttrack, men det är inget som oroar nämnvärt. Han har haft en del problem, men tränar nu positivt och är ju “lightly raced” under året. Sir Benjamin har droppat i handicap och står onekligen väldigt bra inne i loppet. Jag tycker det ser mycket bra ut och är stor optimist, säger Tina Smith.