Nyheter

Två toppchanser för Paul Fitzsimons i "Götet"?

Publicerad
Två till start och två vinster? Tja, inte omöjligt... Vi slog en signal till Paul Fitzsimons inför morgondagens tävlingar på Göteborg Galopp.
– Jag måste tror på bra chans för båda mina hästar. Så är det ju bara, informerar den alltid lika trevlige Jägersro-tränaren.
Sir_Macken_0612_2PH4Fj
Ännu en seger för Sir Macken i Göteborg? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tippar Sir Macken etta i den inledande avdelningen på V64-spelet. Rätt eller fel?

Sir Macken var grym vid sina två vinster i Göteborg, men kanske lite sämre nu senast? Han var lite lat, men gick ju i vart fall en bra tid så det ska inte vara någon fara med formen. Han är ute över perfekt distans som alla vet och visst hoppas jag på ledningen. det enda som oroar en smula är om banan blir för snabb. Normalt sett är det här en toppchans på segern, säger Paul Fitzsimons.

Och i det avslutande tvååringsloppet (lopp 9) kan vi faktiskt inte se Palinda förlora. Håller du med?

Palinda var riktigt fin som fyra i sin debut på Klampenborg och den formen räcker länge. Om jag minns rätt har det kommit “ut” två vinnare därifrån? Göteborgs bana bör bara vara en fördel för min häst. Hon är ingen stor typ, liten och nätt är hon, men hon har ett hjärta av guld och gör alltid sitt bästa. Vi har haft en del problem med hennes skuldror sedan debuten, men det är nu åtgärdat av en kiropraktor. Palinda mår väldigt bra för dagen och visst måste jag tro att hon är rejält framsatt till det här loppet. Jag kan inte motståndet, men skulle bli förvånad om min häst inte är i den yppersta segerstriden. Hon klarar alla positioner - är helt allround och lättplacerad, avslutar Paul Fitzsimons.