Nyheter

Två rysare från Malle

Publicerad
Småputtriga tävlingar på Göteborg Galopp på söndag och Angarn-baserade tränaren Madeleine Smith gör 50-mila resan västerut med vissa förhoppningar.
– Mest spännande är att se hur Troubled Guy hanterar den långa distansen, berättar Madeleine Smith.
ebinyu1rtvm9jjir2ra
Troubled Guy klår storfavoriten Ginmann? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Madeleine Smith har haft en hel rad med problem i stallet under året och så här långt, när vi nästan gör halvårsbokslut, har det bara blivit tre segrar - låt vara då på endast 19 starter.

– Jag har haft infektioner, dåliga blodvärden och en massa annat strul i stallet, men nu hoppas jag att det ska vända, kommenterar Malle.

Innan vi börjar med söndagens begivelser. Hur är det med Espen Hill? Vi saknade honom i startlistan till Kapps Stora på onsdag?

Espen Hill jobbade idag (torsdag) tillsammans med Iffanny Crow och skötte sig bra. Han kommer igen, informerar Madeleine Smith.

Bra, vi går vidare. På söndag startar du två intressanta hästar i Göteborg. Treåriga Daxxila (e. Maxios) och synnerligen ärlige Troubled Guy (e. Sageburg). Läget med dessa?

Daxxila (V4-4) var okej, men inte mer i debuten då hon var slagen med över tio längder. Hon har gått framåt med loppet i kroppen och både gräset och den längre distansen ska ju bara vara en fördel. Viktläget känns bra, men jag vågar inte sticka ut hakan - det är dock en mycket fin häst, informerar Madeleine Smith.

Troubled Guy var rent grym senast då han var diskad måletta. Han visar precis ingenting i träning, men allt i tävling - en ärlig och fin typ. Troubled Guy har inga problem med gräs, men det här är ett test om han står distans - tror det ska fungera. Min häst står vettigt till i loppet och är väl en av de som kan vinna - om han nu står sträckan, avslutar Madeleine Smith.