Nyheter

Två ruskigt bra vinnare i eftermiddag

Publicerad
Och detta på Meydan som den här dagen rider sex lopp för de lokalt tränade hästarna. Demontränare Charlie Appleby sadlar sällan ut sina adepter på "vardagsgaloppen" och då detta nu sker ämnar vi att ta betalt. Ordentligt betalt!
yloglxuoxlamkxd5ayz
Saqqara King - en glad niooddsare på Meydan?! Foto: Godolphin

Mer blåblodig än Saqqara King (lopp 3, 16.40 svensk tid) kan en häst knappt vara. Pappan American Pharoah vann Tripple Crown i USA och behöver ingen närmare presentation, men även mamman Joyful Victory (e. Tapit) har vunnit i Gr1-sammanhang och dessutom vunnit i Gr2 och Gr3. Larry Jones härliga sto tjänade nästan tio miljoner kronor på tävlingsbanan och samtliga starter och segrar togs på dirttrack. Saqqara King tog spets i comebacken efter kastration senast och såg fin ut, men krafterna tröt 300 kvar och så var den dagen förstörd. Nu finns det massor som talar på för att fyraåringen ska kunna vinna det här loppet. Lopp i kroppen (efter 17 månader på backen), ned i distans, men framför allt är det underlaget som är det mest intressanta. Saqqara King har startat en gång på dirttrackbanan - detta i ett trehästarfält i Chelmsford i slutet av augusti 2019 och imponerade väl inget speciellt, men hästen hängde ordentligt den sista biten och kunde inte göra sig själv rättvisa. Vinnaren i det loppet, King´s Caper (e.New Approach) har efter detta varit nos slagen i Gr2 så formen från loppet håller helt klart. Visst, startspåret (10) är inget vidare, men William Buick tar bra betalt för att lösa uppgiften. Just nu finns odds i trakterna av nio gånger pengarna på gråe Saqqara King och det ser vi som en ren gåva.

Charlie Appleby tränar även vårt andra speldrag i eftermiddag - Desert Peace (lopp 5, 17.50 svensk tid). Fyraåringen efter Curlin kostade 1.3 miljoner USD som åring och har kanske inte imponerat väldeliga så här långt i karriären även om det blivit två segrar på fyra försök. Den senaste segern togs i ett okej lopp på Kempton då hästen fick en fin resa högt upp i fältet och sedan vann lätt även om marginalen inte var så stor. Efter det loppet togs beslut om kastration och det var alltså första starten som valack Desert Peace gjorde senast. Och den senaste insatsen då? Det mesta gick fel då hästen öppnade bra (från spår sju), men sedan inte hittade vettig position. Desert Peace drog nu spår fyra och ska ses med bra spetschans - en position som är extremt gynnsam på Meydans dirttrackbana. Tungband på för första gången, ned i distans och lopp i kroppen är även det stora plusfaktorer för Curlin-sonen. Desert Peace var stor favorit senast (mot enklare gäng än detta), men spelarna glömmer fort och när dessa rader skrivs finns det odds kring sex gånger pengarna.

ATG har inget spel och sändning från loppen på Meydan den här dagen, men loppen kan ses via Dubai-kanalen som ni hittar här.

Lycka till med liret!