Nyheter

Två riktigt fina svenska insatser på Meydan i kväll

Publicerad
Trickbag i regi Susanne Berneklint svarade för en toppinsats som fyra i en stentuff handicap över 1200 meter och Patrick Wahls Red Hot Chili höll farten storstilat som sexa i en handicap över den engelska milen. Det var de två stora svenska glädjeämnena från Dubai i kväll.
Trickbag-1438_kopi
Trickbag snygg fyra i stentufft gäng från svårt startspår Foto: Cedric Lane

Lille, men ytterst snygge sprintern Trickback hade tränar på riktigt plusbetonat inför kvällens start på Meydan, men att det skulle räcka till en fjärdeplats från sitt urusla startspår var det få - om några, som kunde tro? Valacken efter Brilliant Speed hoppade iväg väldigt fort, men fick nöja sig med att hänga utvändigt i tredje och fjärdespår mestadels under loppet. Slaget var förlorat in på upploppet, men Susanne Berneklints lille kämpe stretade på duktigt och kunde faktiskt plocka ned loppet favorit My Catch i striden om fjärdeplatsen redan 75 meter hemifrån. Åt vinnaren Bochart (e. Dubawi) fanns dock ingenting att göra. Berno Fonzander, mannen bakom stallpseudonymen Hästgruppen i Lund AB, äger Trickbag tillsammans med Svensk Galopps VD Fredrik Reuterskiöld - som tränat sjuåringen under fyra av sex säsonger på tävlingsbanan!

– Trickbag behövde loppet senast och var rejält förbättrad till dagens start på mer passande underlag. Han fick en svår resa, men kämpade på väldigt positivt till slut. Det finns ett liknade lopp om två veckor och jag hoppas inte att vår häst inte höjs för mycket, om något - av handicappern, informerade en mycket glad tränare Susanne Berneklint efter loppet.

Fuxige Red Hot Chili (e. Eishin Dunkirk) hann inte med i det höga utgångstempot från start som bland annat sattes upp av Plata O Plomo. Ridande Per-Anders Gråberg bidade dock sin tid i de bakre regionerna och den Patrick Wahl-tränade fuxen höll farten väldigt positivt som sexa - slagen med lite drygt tio längder. För detta inkasserade ägaren Claes Andersson 2 700 USD. 

– Jag är mycket nöjd med vad min häst presterade. Han kunde inte följa med ordentligt från start, men  skämde absolut inte ut sig som sexa. Red Hot Chili höll farten bra och lär vara framsatt med loppet i kroppen, informerade Patrick Wahl efter loppet.

Plata O Plomo (e. Paddy O Prado) fick ett omöjligt lopp utvändigt ledaren och föll genom fältet till slut och Susanne Berneklint var inte "själaglad" över Carlos Lopez väl offensiva ritt precis, men andades ändå optimism inför framtiden.

– När jag sadlade Plata O Plomo kände jag typ - shit, han är ganska rund om magen... Nu gick det fel den här dagen, men han har ett liknande lopp om två till tre veckor och då lär han vara förbättrad, informerade Susanne kort efter målgång.

I samma lopp gjorde Francisco Castros fux Stricker (e. Poet´s Voice) sin första start som halsopererad och denne gjorde inte alls bort sig som sjua efter tappstart - en längd bakom Red Hot Chili.

Åt Doug Watson-tränade Midnight Sands (e. Speightstown) fann inget att göra och denne har nu fyra raka segrar i det här segmentet - mycket ovanligt!

I dagens inledande lopp var Francisco Castro Es Raco snudd på oregerlig redan i ledvolten och lade en massa krafter där. Till start svettades sonen till Holy Roman Emperor upp å´ det grövsta och det kändes kört redan då. I loppet hoppade Es Raco iväg bra och ledde till ungefär 500 meter från mål, men sedan tog krafterna slut på typ tre sekunder och hästen inkom sist av 16 - slagen med nästan dryga elva längder. Vann loppet gjorde Simon Crisford-tränade Roulston Scar (som står i samma stall som de skandinaviska hästarna) och som nu tagit två raka vinster under Dubai Racing Carnival och helt uppenbart ännu inte blivit synad till fullo av handicappern!