Nyheter

Två hästar i stallet – båda vann inom loppet av en timme

Publicerad
Ibland får även de små tränarna sin kvart av uppmärksamhet. Karin Tedesund amatörtränare från skånska Löberöd, med två hästar på träningslistan, fick vara med om sin karriärs första dubbelseger. Inom loppet av en dryg timme vann både Mr Naughty Boy och Walvis Bay.
77001642_2273617776075769_2021867914860167168_
Dubbelvinnare Landgren Foto: Niclas Cronberg

Karin, som skrek fram sina båda hästar över upploppet så inte en människa på Jägersro kunde missa vad som höll på att ske, visste knappt vad hon skulle säga efter den andra vinsten. Tårarna trillade nedför kinderna samtidigt som hon skrattade.

– Det är fullständigt otroligt, vi har två hästar och så vinner båda.

Karin tränar hästarna tillsammans med maken Michael, kommer ursprungligen från ridsporten men njuter nu av framgångar på galoppbanan.

– Jag tömkör båda och de formligen älskar det, det gäller att vårda dem.

Mr Naughty Boy har familjen Tedesund haft en period, däremot är Walvis Bay ny i stallet.

– Vi är så tacksamma att vi fått köpa honom av Elione [Chaves] och Dina [Danekilde]. Men vi har väntat länge på den, erkänner Karin.

Väntat länge?

– Elione sa att han var till salu och vi var intresserade, men det visade sig att det var Gabriels favorithäst. Men sen fick vi i alla fall chansen att köpa honom.

Bakom en del av framgångarna för Karin och Michael Tedesund ligger jockeyn Josefin Landgren. Hon red båda vinnarna och brukar vara ute och rida dem en gång i veckan.

– Jag är verkligen jätteglad för deras skull, sa en nöjd Landgren som just nu är inne i ett riktigt segerstim.

– Jag är ju jättenöjd med den här säsongen. Jag har ridit 15–16 vinnare nu.

Fotnot: Gabriel är son till Elione Chaves och Dina Danekilde.