Nyheter

Två grymma tvååringar förhöjer Jägersros söndagstävlingar

Publicerad
Två spännande tvååringar "ramar in" Jägersros V64-omgång i morgon söndag. Vi vet att Nocentsinkentucky är en kanon - nu ska debuterande dyringen Auenfürst bevisa sin storhet också.
download-2
Bekräftad kanon - Auenfürst lika spännande Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Francisco Castros Nocentsinkentucky vann sitt maiden med hela 18 längder på hemmabanan Jägersro och spelades sedan till stor favorit i Future Stars på gräset uppe på Bro Park. Det är kanske hårt att kalla insatsen som tvåa för en flopp, men visst hade "alla" förväntat sig en enkel seger. Efter lite drygt fyra veckor tog dock sonen till Goldencents snabb revansch då han hemförde storloppet Lambada Cup med fem längder - detta till stor glädje för uppfödaren och ägaren Bengt Thomasson. 

– Det är klart att jag har stora förhoppningar på söndag, berättar ägaren Bengt "Gurra" Thomasson och fortsätter.

– Nocentsinkentucky är Castro nöjd med och det är jag också. Det ser bra ut på papperet och jag är optimist.

Egenuppfött = en extra stolthet?

– Såklart det är. Jag kan också meddela att jag har en åring efter samma mamma (Greely´s Geisha e.Mr Greely) som är på väg hem till Sverige. Det är en riktigt fin hingst efter Temple City som visserligen är en relativt billig hingst, men gjort det kanonbra.

Drömmar om Nocentsinkentucky?

– Klart jag drömmer, men kanske inte lika mycket som Francisco Castro. Han tycker vi ska testa i Dubai, men jag vet inte, avslutar Bengt Thomasson.

Tävlingsdagen på Jägersro avslutas med en maidenlöpning för tvååringar och där får vi stifta bekantskapen med en annan "dyring", den av Lennart Reuterskiöld Jr tränade mörkbrune hingsten Auenfürst. Sonen till Soldier Hollow köptes i Baden Baden i fjol för 120 000 euro, kvalade som en dröm för ett par veckor sedan, och är nu alltså redo för debut.

Hur är läget med Auenfürst?

– Det är mycket bra med honom. Han tog kvalet på bästa sätt och det är en trevlig individ. Jag har stor tro på Auenfürst, berättar championtränare Lennart Reuterskiöld Jr om ägaren Mr Ascots adept.

Tro dock inte att ni kan göra "storkovan" på toton i morgon för de här två hingstarna lär spelas till under 1.50.