Nyheter

Två från Susanne, Bent och Niels på Super Saturday

Publicerad
Sex Skandinavientränade hästar står på anmälningslistan till Super Saturday-meetinget på Meydan nu på lördag. Mest intresse tilldrar sig I Kirk som har god chans att vara bland de tre i Mahab Al Shimaal över 1200 meter på dirttrackbanan.
download-61_vxOnuO
I Kirk mot start i Dubai Foto: Erika Rasmussen

Lille fuxige I Kirk (e. Eishin Dunkirk) var god sexa i det här loppet i fjol - slagen av vinnaren Drafted (e. Field Commission) med endast fyra längder. Årets upplaga känns ungefär lika starkt ut om man studerar anmälningslistan så mycket hänger på hur det går i startspårslottningen. efter startanmälan i morgon bitti. Sjuårige Dubawi-sonen Bochart lär bli favorit i loppet efter sin makalösa insats vid segern senast. Vi återkommer med kommentar från stallet i morgon.

Susanne Berneklint har även anmält Master Blaster i Gr3-loppet Burj Nahaar över 1600 meter, men han kommer efter det att anmälningslistan skärskådats inte att startanmälas.

Niels Petersen har anmält Privilegiado (Sea The Moon) i Dubai City Of Gold över 2.410 meter på gräsbanan och i samma lopp har Bent Olsen puttat in Frankel-sonen Learn By Heart. Det här blir ett tufft test och blir det med några pengar hem till Danmark/Norge är det en stor bedrift.

Samma tränarkonstellation har anmält Grey Flash (e. The Factor) samt Ascot Brass (Juniper Tree) i Al Bastakiya över 1.900 meter på dirttrackbanan. Grey Flash ser ut att vara någonting alldeles extra och här har vi faktiskt lite skrällfeeling även om motståndet är styvt.