Nyheter

Tudhope och Murphy ökar takten

Publicerad
Det engelska jockeychampionatet avgörs mellan 2000 Guineas och British Championship Day i oktober. Det är för närvarande en stenhård kamp mellan Daniel Tudhope och Oisin Murphy.
RP_ID0035394
Skotten Danny Tudhope är fin nog att rida åt Drottningen Foto: E Whitaker / Racing Post

Daniel Tudhope är verkligen årets komet och har 71 segrar i championstriden mot Oisin Murphys 67. Lägg till att det tog ett ögonblick för fansen och bookmakers att upptäcka den pånyttfödde skotske stjärnan Tudhope som faktiskt levererat 450 kronor plus om du lirat alla årets ritter. I ett försök att etablera sig på allvar som championjockey trycker nu Tudhope på gaspedalen och har 20 ritter idag och imorgon vilket kan jämföras med Murphy som "endast" har 13. Danny Tudhope rider normalt för Daniel O'Meare och värt att notera är att segerprocenten närmat sig 25 i år vilket är en ökning med cirka 10 procentenheter! Det är den ökningen som gjort att Tudhope nu utmanar Murphy om championatet.

Murphy är dock fortfarande favorit hos engelska bookmakers till oddset 1,67 medan Tudhope ligger på 2,25 i odds. Silvestre de Sousa som har prenumerat på championatet de senaste åren står i 13 gånger och ligger på 52 segrar.

Nu när Tudhope utökar antalet ritter ökar förstås sannolikheten att han får sämre ritter. En motverkande faktor är att han helt plötsligt får ritter med kanonchanser från tränare han tidigare inte ridit mycket för. Av de nio kommande ritterna med odds är han klar favorit med två hästar och andra eller tredjehandare med tre stycken. Endast en ritt får anses ha svårt att segra och den står i 21 gånger pengarna.

Självklart sporrar det här Murphy som du idag kan spela via atg,se då han har fem ritter på Newbury. Galopptips tippar Murphy etta med 5 Encipher (e.Siyouni) i det första racet på Newbury som rids klockan 15.00. Tipsen till Newbury finner ni här.