Nyheter

Trippel-seger för Annika Sjökvist på V64?

Publicerad
Annika Sjökvist har fått en sensationellt bra start på årets säsong med hela sex segrar på sexton försök - en procent just understigandes 40. I morgon söndag startar hon fem hästar från stallet, alla på V64-liret, och dessa i tre lopp. Gissa vad vi gör? Vi sätter Sjökvisi-tränade hästar etta i rankingen i samtliga avdelningar!
– Det ser bra ut, det måste jag säga, kommenterar Annika Sjökvist.
lxwhwhdyrzzo4wh1obe
Saltillo plockar ned Fabricio - returmatch på söndag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ok, vi tar det från början. Arabianranta måste väl ha toppchans i V64-inledningen?

Arabianranta är i mycket bra form, men täta starter är nog inget plus även om han har blivit mer lugn i psyket den senaste tiden. Allt är bra med hästen och vinterbana fungerar. Bra vinstchans, säger Annika Sjökvist.

Treåriga Cava Queen lär bli stor favorit i V64-3. Allt bra där och med stallkompisen Bearman?

Cava Queen har svarat för två fina insatser så här långt och då ska man veta att hon inte varit speciellt hårt tagen i jobben - hon går helt enkelt framåt för var start. Känslan är att hon står distansen och då det är helt okomplicerad häst är det inga bekymmer för lärlingen. Tung bana är helt okej, Cava Queen går hela vägen till mål och jag är optimist, säger Annika Sjökvist.

Bearman tränar mycket bra, men har underpresterat grovt i loppen. Distansen är ett frågetecken och han måste visa något innan jag kan ha några större förhoppningar, konstaterar Annika Sjökvist.

Två hästar i den sista avdelningen på V64.spelet. Kommentar tack?

Logan har inte fått till det, men kan bättre och jag hoppas att han visar det snart. I dagsläget tror jag dock mest på Saltillo av mina två i loppet, säger Annika Sjökvist.

Saltillo mår som en “king” för dagen - han fick inget speciellt enkelt lopp senast, men avslutade bra och var inte ett dugg trött i målgången. Täta starter fungerar och den här gången fick han ett passande startspår också. Mycket bra vinstchans, säger Annika Sjökvist.