Nyheter

Trestjärnigt på Jägersro

Under onsdagens V4-tävlingar på Jägersro Galopp var det tre fina prestationer som stack ut under dagen. Sunlight ser ut som en riktigt bra svenskuppfödd stayer. Es Raco kommer gå upp i sprintereliten på sikt. Vanja Sandrup har i Easy Morris en kanontvååring som kommer sopa rent i de korta racen för tvååringar under sommar och höst.
Es_Raco_0694-XL
Es Raco segrar på Jägersro i höstas Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Sunlight (e.Reliable Man) tog omgående över befälet i den inledande treåringslöpningen. Stor favorit var Zoo Fun (e.Zoffany) som inte riktigt stod hem distansen efter att ha försökt gå upp och sätta lite press på ledaren. Sunlight gick bara undan i slutsvängen och under Martin Rodriguez ökades bara avståndet till övriga fältet. Sunlight har en riktig stayerstam med Street Cry (e.Machiavellian) som morfar. Tiden var goda 2,36,9 och Sunlight blir nu spännande att se i Derby Trial. 

Vanja Sandrup var den som sadlade ut Sunlight och hon kunde även presentera en helt överlägsen tvååring. Det var första tvååringsracet för säsongen och Easy Morris försvann ifrån kamraterna över upploppet helt oriden. Planen är att gå till Future Stars på Bro Park och det måste vara en kanonchans även om formen snabbt kan förändras hos tvååringar.

Dagens storlopp var Kay Jensens Pris, en sprintlöpning för treåringar. Här visade sig storfavoriten Es Raco (e.Holy Roman Emperor) vara överlägset bäst. Es Raco kunde tas lugnt från början och låg med en bit bakom täten. Över upploppet styrde Elione Chaves ut i banan och Es Raco cantrade förbi fältet helt oriden på en tid strax över minuten över 1000 meter. Es Raco ser ut att vara en kommande toppsprinter och får man bara koll på nerverna, vilket man hade idag, kan det här bli hur bra som helst. Det skadar heller inte att många tycker att Es Raco är absolut snyggaste hästen på Jägersro.