Nyheter

Tredje årssegern för Jesse The Body

Publicerad
Treåriga Eishin Dunkirk sonen Jesse The Body med Shane Karlsson tog sin tredje seger för året i Höstfinal Mile med 75000 kronor till vinnaren.
Jesse_The_Body_596
Jesse The Body tog sin tredje seger för året Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Amatörtränare Gert-Åke Åberg har haft ett fanstastiskt 2019. Det här var tränarens femte seger på 18 starter. Han har bara två starthästar det är Jesse The Body (e. Eishin Dunkirk)  och Pearly Ghost (e. Aghostatgodsplace). Nu har Jesse The Body vunnit ett lopp var på Göteborg, Jägersro och Bro Park under 2019.

-Det känns fantastiskt och jätteroligt. Han stod bra till i loppet så självklart såg det ut att vara en bra chans, men jobbet ska göras också. Det var ju precis att han fick luckan med. Jag såg inte honom fyrahundra kvar, men fick segerförhoppningar 150 meter kvar. Det är en fin häst som lyder alla order. Det var nog lite för tungt idag för honom. Nu får vi se vad som dyker upp eventuellt blir det en start till i år. 

Shane Karlsson som suttit i sadeln på Jesse The Body vid hans vinster var så klart nöjd efter loppet.

-Han var inte på samma sätt som han brukar vara i Göteborg. Hn fick i alla fall jobbet gjort trots en del strul på vägen och det var ju bra.