Nyheter

Tre till start = tre vinnare på V64?

Publicerad
Roy Arne Kvisla har tre hästar till start på Bro Parks V64-omgång på söndag och samtliga ska ses med vinstchans enligt tränaren!
images-2
Ännu en vinst för Kvislas Kashgar? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I maidenloppet, V64-1, blir Thewayyouare-dottern The Flamingoway stor, stor favorit efter sin snygga debut i tufft gäng i november. 

Hur är det med henne?

– The Flamingoway svarade för en fin debut och har utvecklats åt rätt håll med loppet i kroppen. Den längre distansen är bara en fördel och om det blir en lös bana med fäste som det var förra helgen är det bara ett plus. På papperet ser det onekligen bra ut, säger Roy Arne Kvisla.

Tiny Tom (V64-2) övertygade senast, men det blev kostsamt. Hur är det med honom inför loppet på söndag?

– Tiny Tom höjdes med fyra kilo senast trots att han reds av en lärling. Jag tycker det var lite väl hårt… Formen är dock i topp och det är en stor häst, typ 170 cm plus, så han bär vikt bra! Distansen passar och jag tror på lite chans, säger Roy Arne Kvisla.

Kashgar (V64-5) är en spurtare av rang. Högt viktläge nu, men ändå toppchans – eller?

– Kashgar klarar en något djup bana, men han måste få fäste – tror det blir samma typ av bana som förra söndagen och det kommer fungera perfekt. Han höjdes lite väl mycket i handicap på segern senast, men jag tror han kan klara att försvara de där tre kilona. Nu sätter jag upp lärlingen med fyra kilo av och det ska nog fungera. Kashgar kommer som vanligt på speed så jag hoppas på överpace. Mycket bra vinstchans, avslutar Roy Arne Kvisla.