Nyheter

Travers till Code Of Honor

Publicerad
Travers Stakes (Gr.1) gick till nästfavoriten Code Of Honor före favoriten Tacitus. Det blev en händelserik löpning med många oväntade ingredienser. Segerchecken på 670 000 dollar gick till William Stamps Farish III vars egenuppfödde Code Of Honor lär ha en framtid på Lane's End Farm, ägd av familjen Farish. Code Of Honor är den förste av Noble Missions avkommor som segrat på högsta nivå.
RP_ID0020148
Noble Mission segrar i Champion Stakes. Nu har Code Of Honor gett honom en storseger i avelsboxen. Foto: E Whitaker / Racing Post

Tax (e.Arch) hade lovat att attackera mot ledningen från ytterboxen, men av det blev det intet även om Tax hittade ned till en plats bakom ledarna. Högst förvånande var Tacitus (e.Tapit) i ledningen även om han släppte pressande Mucho Gusto (e.Mucho Macho Man) förbi sig. På bortre långsidan, med 800 kvar, attackerade Tacitus invändigt och återtog ledningen. Bak i fältet låg Code Of Honor (e.Noble Mission) och samlade kickback. När det var dags för attack var det en smutsig Code Of Honor som under John Velazquez kom längst ut i banan. Det blev en duell mot Tacitus i början på upploppet, men Code Of Honor hade sparat när han gick ifrån och tog en säker seger på 2:01.05 över 2000 meter (1 1/4 mile). Racet ser ni här.

Under dagen slog Mitole (e.Eskenderay) till i Forego Stakes (Gr.1) och segrade på 1:20.4 över 1400 meter vilket var ett nytt rekord på Saratoga. Tränare Steve Asmussen var mycket nöjd med sin springare och förklarade att han såg så bra ut redan i paddocken att han blev säker på seger. Racet ser ni här.

Publiken bjöds på den bästa möjliga av upploppsdueller i Personal Ensign Stakes (Gr.1) med 375 000 dollar i förstapris. Mike Smith tog det lugnt med Midnight Bisous (e.Midnight Lute) från innern över 1800 meter. Medan två outsiders tog hand om farthållningen var favoriten Elate (e.Medaglia d'Oro) med som trea och det var Elate och Jose Ortiz som fick first run på Midnight Bisous. Midnight Bisous var dock med i rycket och trots kickbacken kämpade hon sig upp och jämsides med Elate och fick segern med nos! Det var Midnight Bisous sjätte raka seger och den första på Saratoga. Innan racet var Steve Asmussen skeptiskt, inte till distansen, utan till underlaget som han menade inte passar Midnight Bisous. Där hade Asmussen fel och det blev tredje segern på raken över Elate som gjorde vad hon kunde som tvåa. Det här är ett måsterace att se.

I Sword Dancer (Gr.1) över svåra distansen 2400 meter över Saratogas snäva gräsbana gick segern till Annels of Time (e.Temple City). Javier Castellano bidade sin tid i kön medan man växlade ledare några gånger där framme. Normalt är det svårt att ta någonting över det korta upploppet, men Annals of Time attackerade in i sista sväng och kom utvändigt tillsammans med Sadler's Joy (e.Kitten's Joy) och passerade enkelt hela fältet.