Nyheter

Travers Stakes i helgen

Publicerad
På lördag är det nya topprace på Saratoga. Travers Stakes (Gr.1) rids över samma distans som Kentucky Derby och nu i augusti är det dags att utse vem som är bäst "på riktigt" i kullen.
tacitus_oiEZwO
Skall Tacitus äntligen få bevisa sin storhet?

Segraren i Travers Stakes tar hem hela 670 000 dollar medan tvåan får nöja sig med 230 000 dollar. Startlistan är som sig bör en "Who's Who" från Triple Crown racen. Innerspårets Owendale (e.Into Mischief) var trea i Preakness, men har undvikit eliten sedan dess och kommer från seger i Ohio Derby. Code Of Honor (e.Noble Mission) var trea i Kentucky Derby (placerades tvåa) och kommer från seger i en Grade 3 löpning. Everfast (e.Take Charge Indy) var tvåa i Preakness, men bara sjua på Belmont och långt efter i Haskell. Tacitus (e.Tapit) fortsätter att stapla bortförklaringar och nu är det verkligen upp till bevis. Tacitus var fyra i Kentucky Derby och tvåa i Belmont samt tvåa i Jim Dandy. Mucho Gusto (e.Mucho Macho Man) visade att han hör hemma i eliten när han utmanade Maximum Security i Hasekell. Tax (e.Arch) fick ytterboxen och har deklarerat att man siktar på ledning runt om oavsett. Tax var långt efter i Kentucky Derby, men fyra i Belmont. Tax slog Tacitus i Jim Dandy. Racet går 5.44 på eftermiddagen amerikansk tid. (23.44 svensk tid) och vi rekommendar att man följer det hela via Twitterfeeden. 

Racet innan Travers är Sword Dancer Stakes (Gr.1). Där möts gräseliten över 2400 meter och segraren får en plats i Breeders' Cup Turf förutom checken på 450 000 dollar. Chad Brown är gräskungen, men Todd Pletcher har satt Channel Cat (e.English Channel) i toppform och kan utmana. Channel Cat har English Channel som pappa och Kitten's Joy som morfar och bättre grässtam än det blir det inte.