Nyheter

Tränarintervjuer 9/6 – Lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för vårens åttonde tävlingsdag på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbel- och V5-spelet startar i lopp tre. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
iicl9zbjnrti9oqwwda
Miss Maybach kommer ut i V4-2 och vi tror hon och Alina Öhgren vinner. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1600 meter DT

Vi tippar förra årets kriteriefyra Aquila Phi (6) först i den inledande maidenlöpningen. Stoet aviserar årsdebut. Nathalie Wiklund tränar. 

Aquila Phi (6) är en av dem hos mig som tappade flera månader under vårvintern på grund av sjukdom. Annars skulle hon varit ute tidigare i år. Jag tror att hon är kapabel att gå ut och vinna men hon kan ”vara lite kort om luft” och Kal P Dahl står väldigt bra till. Hon är formmässigt där jag vill inför första starten för året men det blir som sagt svårt med Kal P Dahl i en maidenlöpning, Jag är nöjd om hon är topp tre. 

–Det ser ut som ett bra lopp för Kal P Dal (1). Det är ett längre upplopp på Bro Park och en helt annan bana förstås men det känns bra med honom. Man ska tänka på att det också är första resan. Vi kommer under tisdagen. Han har varit lite barnslig och omogen men var väldigt duktig senast. Jag kör inte hela vägen upp till Bro Park om jag inte tror han kan vinna, säger Vanja Sandrup. 

Dichotomy (2) gick det för fel i Göteborg och han blev trött då han behövde bränna sitt krut för att komma in i loppet. Han är ingen superstjärna men vi testar här. Jag är mest rädd för Aquila Phi. Jag blir nöjd om han är bland de fyra bästa, hälsar Kahlil De Burca. 

El Nino (3) kvalade fint men han är fort farande grön och omogen mentalt. Han börjar se fin ut men är stor och har kommit i gång sent. Jag ligger lågt då detta maidenlopp ser tufft ut. Han är med för att se och lära, säger Ylva Brandt. 

Madeleine Smith startar två hästar. 

Precious Cayenne (4) svarade för en plusinsats i årsdebuten senast - detta över för lång distans, den här lär passa avsevärt bättre. Med tanke på att stått över typ tre jobb var jag mycket nöjd med vad hon visade sist. Jag hoppas att min häst är bland de tre främsta då det finns en del goda hästar i startfältet. Det enda negativa jag kan komma på att det nu blir start vecka/vecka. Daxxila (8) var fin i kvalet som avverkades med järnskor runt om - kommer skos om på tisdag. Det är en liten och rätt tanig typ, men det finns definitivt klass i henne. Daxxila är mest ute för att lära sig så om hon kan vara fyra, femma är jag nöjd, säger Madeleine Smith.

Powerhouse (5) är struken. 

V4-2 Bro Park lopp 2, 1400 meter DT

Vi rekommenderar spik på det fina stoet Miss Maybach (5). Annika Sjökvist tränar. 

– Viktläget är högt för Miss Maybach, men hon tränar fint och känns fin. Distansen är mitt i prick. Det är ju alltid chansartat med hög vikt, men känslan är bra. 

– Magic Johnson (2) har ett intressant viktläge och har ju ändå gjort en del hyfsade prestationer. Han är dock ojämn och en väldigt smart häst – han kan ”både skriva och läsa”. Det blir svårt att slå Miss Maybach trots att hon står med hög vikt. Han har inga problem med underlaget, säger Patrick Wahl.

–Jag är nöjd med Ellis St Martin (3). Han var ändå tapper i senaste starten när han mötte Plantstepsdream. Det är ett minus med 1400 meter då det är för kort distans. Samtidigt finns det inga andra lopp på dirttrack och han går inte på gräs. Jag är nöjd om han är trea. Jag hade varit mer optimistisk om det varit 1600 meter, meddelar Ylva Brandt. 

Hootenanny (4) är lättriden, men man måste bara pricka starten. Förra loppet missade han starten och då blev han lite sur då han inte kunde vara med där framme direkt. Nu är det 200 meter längre och då har han större möjligheter att vara med i täten. Han är en ”riktig stridis” när han får gå i ledningen eller utvändigt ledaren. Vikten går inte att klaga på och det är inget fel på formen. Klaffar det så gör han inte bort sig här. Han är också anmäld till söndag och startar där om han tar det här loppet bra, varnar Catharina Vång. 

Slightly Trendy (6) är i bra form och i bra ordning. Hon ska kunna vara med däruppe, men det är relativt många om budet i det här loppet. Jag tror att hon är bland de tre, berättar Bo Helander. 

Ruby Tuesday (7) kan lite mer än sitt formtal, men nu handlar det om årsdebut. Hon trivs på Bro Park, har en bra jockey i sadeln och distansen är inget bekymmer. Nu hoppas vi bara att luften" räcker, säger Niels Petersen.

Fury The Bullet (1) är struken. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1400 meter DT

Loppet är vidöppet och vi rekommenderar helgarderingen om man spelar ett större system. Vi ger tipset till jämna och säkra Sharp Eye (8). Caroline Malmborg tränar och stallformen är mycket bra. 

Sharp Eye (8) “dummade sig” och tappade start senast och fick sina chanser förstörda då det kostade massor med krafter att jaga i kapp fältet. Han fick också en ”vid sväng”. 1400 meter på sommarbana är ett plus för honom då 1200 meter på en snabb bana är i kortaste laget. Han kan vinna.

Essere (1) kommer eventuellt inte att starta. Om hon startar så är hon fräsch. Då är det en lämplig uppgift, helt klart. Hon gick ett fint träningsjobb på stora banan i fredags, hälsar Ylva Brandt.  

Sweet Sid (2) är vi väldigt nöjda med för dagen. Han skötte sig fint senast men det var med hög vikt och den tog ut sin rätt på slutet. Vi tror att han kan vara bland de tre här, varnar Nadja Bellander.  

Jungle Dream (5) är ”svettigt jobbig” här hemma om han inte fått löpa på ett tag. Han måste få tävla och träna för att må bra. Han trivs med hög vikt mot sämre motstånd. Jag tror inte att distansen bekymrar honom ett dugg. Fabienne (De Geer) känner honom väl och han har vunnit på 1600 meter. Han bör vara bland de tre om det klaffar, säger Catharina Vång.  

Cooperess (7) kan det hon kan, som jag sagt tidigare. Hon är ju också i första hand en gräshäst. Hon kan vara med där framme och jag tror hon kommer att göra ett bra lopp. Jag tror hon får en placering men inte att hon vinner, berättar Kahlil De Burca.  

V4-4 / V5-2 / LD-2 Bro Park lopp 4, 1200 meter DT

Francisco Castro gör resan upp med två hästar i samma lopp. Vi tippar Bossner (3) först men även Metalimo Surprise (2) ska räknas i sin debut. 

–Vi är tvungna att åka till Bro Park med dem för det finns inget madienlopp på Jägersro att starta där de kommer in just nu. Den som det ser bäst ut för är Bossner (3). Han var fyra i Lambada Cup i fjol i sitt enda lopp. Han blev tyvärr skadad i sin livsdebut men är nu ”fit for fight” igen och han ser bra ut. Han har visat talang och är min bästa chans. Metalimo Surprise (2) har inte lika bra chans som Bossner men båda mina ska räknas med väldigt bra chans. 

Lassie (1) är ett oskrivet kort då hon inte har gjort så mycket på länge. Jag kan inte säga något annat än att hon är en bra häst. Hon har haft en skadefri och bra vinterperiod, hon mår bra för dagen och vi har inte haft några problem med henne. Hon borde kunna fungera bra på underlaget. Jag fick Per-Anders Gråberg i sadeln och det är värt två kilos övervikt, berättar Bo Helander.  

Sweet Action (6) tror vi ska ha gräs men vi måste skaffa oss ett formtal och rutin. Hon är överambitiös i loppen, men vi hoppas att pusselbitarna håller på att falla på plats. Vi hoppas att hon tjänar pengar, säger Nadja Bellander. 

Hadrian (8) har tagit segerloppet jättebra och är uppenbarligen i fin form. Han ser pigg och fräsch ut. Han är snabb ut så jag är inte så orolig för spåret. Han är värderad högre än någonsin förut men har chans och står inne på sitt gamla formtal. Det är några treåringar som man inte riktigt vet “var de står” som är med i loppet, meddelar Madeleine Wittgren. 

Appelbloom (9) hoppade rätt in i startboxgallret då hon lastades först senast. Hon blev skrämd och hoppade till en gång. Hon slog ut två mjölktänder, en i över- och en i underkäken, och hade blod i hela munnen när hon kom tillbaka. Med tanke på det gjorde hon det ändå bra även om vi hade högre förväntningar innan loppet. Det är första gången på dirttrack så vi får se hur hon hanterar underlaget. Hon kvalade på gräset också, ska tilläggas. Jag tror hon är mer av en gräshäst, men vi provar. Jag är nöjd med en placering, säger Nathalie Wiklund.  

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 5, 1200 meter DT

Det femte loppet är årets första tvåårslopp. De är inte lätta att tippa och Patrick Wahl sadlar ut hela sex hästar från stallet. Vi rankar två av hans hästar överst. Som förstahäst går vi på Miss Donalita (1)

– Tvååringarna är klara och nu blev det så här många i samma lopp även om det inte är optimalt. Miss Donalita (1) är i dagsläget min bästa tvååring. Hon har ett bra läge och Elione (Chaves) fick välja och valde henne. Hon är speedigare än till exempel Big Mack. Miss Donalita är stallets bästa chans för dagen. Big Mack (2) är en helt okej häst men behöver loppet och troligtvis lite längre distans. Han är mer stark än speedig och jag gillar honom. Linda Lou (3) är rätt så snabb – det finns resurser i henne och hon har bra syskon. Hon är en typisk tvååring och tidigt utvecklad. Hon har visat mest av mina tillsammans med Miss Donalita.  Uppuppandaway (5) har lite nerver och humör, men tränar helt godkänt. April Song (8) blir en jättefin häst framöver. Vi har inte så höga krav på henne denna gång. Credit Card (9) är missgynnad av spåret, men hon är ”ingen dum häst alls”.

Uchchaihshravas (4) kommer att vara bättre på gräs. Vi använder bara kval för utbildning av våra hästar. Hon är ett fint sto för framtiden. Om hon vinner är det en bonus. Vi vill att hon får en bra upplevelse, berättar Kahlil De Burca. 

Annette Stjernstrand startar två hästar i loppet. 

– Martin (Rodriguez) var väldigt nöjd med Thunderboy (6) i kvalet som är en jättetrevlig häst och fattar allt med en gång – allt är så självklart för honom. Jag tror mycket på honom framöver då han är ”superfin”. Queen Mack (7) var inne i boxarna och tränade i boxarna i måndags och hon har tränat minst lika bra som Thunderboy. Hon sprang dock av sämre i kvalet än Thunderboy Hon är ”överpigg” –jag förstår inte var energin kommer ifrån? Hon är väldigt arbetsvillig, helt enkelt. Hon har samma mamma som vår For The Roses. Jag har inga stora krav på mina den här gången. Huvudsaken är att de sköter sig och får en bra upplevelse. De tränar på dirttrack hela tiden så det bör fungera med underlaget. Jag tycker båda två är jättefina och tränar jättebra, men de andra har en fördel då de bor på Bro Park. Mina två ska resa och se banan för första gången. De kommer dit dagen innan och kommer att ridas lite på morgonen innan start. Thunderboy har en bättre chans än Queen Mack den här gången om man ska värdera dem, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 6, 2100 meter DT

Vi tippar Dragonfly (7) först i detta lopp över 2100 meter. Tobias Hellgren tränar. 

– Jag var jättenöjd med Dragonfly (7) i hennes senaste lopp och tror på chans här. Absolut Spirit skulle kunna ställa till det lite i spetsstriden förstås.  

– Det blir en spetsstrid i ett tidigt stadie här för Absolut Spirit (1). Han var ”lite låg” i förra starten. Jag tror att Jägersrostarten kan ha suttit i benen. Han är entaktad. Dragonfly har ändå gått vecka– vecka så det kan sitta i benen på henne, varnar Henrik Engbom. 

Luris Pegasus (2) är väl förberedd och Fredrik (Janetzky) var jättenöjd med honom i ett jobb på stora banan på Bro Parks dirttrack. Han är fräsch för dagen och tränar sig själv rätt bra. Han är väldigt pigg i träning och i god form. Det är förstås ett stort frågetecken med slätlopp för honom, men det är ett litet fält och jag har en bra ryttare. Om det inte vore för det skulle jag inte prova här, säger Maria Andersson. 

–Fabienne (De Geer) försökte få in Wild Tobacco (3) bakom hästar efter en bra start senast men hamnade dåligt till och han gillar inte att gå i sprutet. Han var inte det minsta trött när han kom hem. Nu får han testa på lång distans. Jag har alltid velat göra det med honom, men det är förstås svårbedömt även om han är i bra form. Han vill inte bli störd för mycket utan sköta sig själv. Viktläget är positivt, säger Catharina Vång.  

–Det kan vara lite kort med 2100 meter för Littleredcorvette (4). Jag är väldigt nöjd med hennes förra lopp och hon mår bra efteråt. Det var så skönt att se att hon är tillbaka i form igen. Då var det 2350 meter och bronsklass. Nu är det ”bara” 2100 meter och silverklass. Jag är nöjd med pengar, meddelar Ylva Brandt.  

Man In The Moon (5) är vi nöjda med för dagen och vi tycker att han sköter sig bra. Lärlingen ”tar av” fyra kilo och har fått känna på honom i lopp. Jag tycker han ska vara bland de tre, men har respekt för Dragonfly, säger Nadja Bellander. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 7, 2100 meter DT

Vi har en bra känsla för Who´s The Boss (4) i den här fina treårslöpningen. Kahlil De Burca tränar. 

Who´s The Boss (4) är stallets bästa chans för dagen. Han var tillbaka senast efter ett långt uppehåll och vi var nöjda med det han presterade. Vi tror han är bättre nu. Vi håller honom på dirttrack och längre distanser i år. Det finns några motståndare som är ”oexponerade”.  

Noosa Spring (1) testar jag på längre distans och är icke övertygad om det är ett klokt beslut - han gör årsdebut och pullar en hel del i loppen. Det mindre startfältet är ett plus för Noosa Spring och han kan vara ganska långt framme även om jag har den största respekt för ett par av motståndarna. Som sagt - detta är i första hand ett test över lite längre distans, informerar Madeleine Smith.

– Impact of Bloom (2) var jag jättenöjd med i comebacken trots att han var långhårig och inte hade släppt all vinterpäls. Nu ser han riktigt fin ut och nästan all vinterpäls är borta. Distans och underlag passar honom. Jag förväntar mig att han är bland de två första. Det blir förhoppningsvis ”Breeder´s” och lopp på längre distans framöver. Huvudmålet är St Leger i höst, meddelar Patrick Wahl.  

–Det var ett fall framåt för The Skimmer (3) i den senaste starten där han blev fyra. När jag såg reprisen på loppet var jag ganska missnöjd men kollar man tiden på det där maidenloppet så gick de samma tider som Chilterns och Queen Of Skara och då går det inte att vara lika missnöjd. Han var ju sjuk i våras och vi började med ett kval som ”genomkörare” innan loppet på Göteborg Galopp. Han är jättefräsch efter loppet senast. På onsdag slår vi lite ur underläge och det är dirttrack som gäller. Jag vill prova att låta honom gå på dirttrack och lång distans som ett test inför framtiden. Han har gått på dirttrack förut men då på kort distans. Han går framåt hela tiden, säger Henrik Engblom.  

–Det fungerade inte med 1200 meter senast för Swipe Right (5). Det gick alldeles för fort och jag var inte så förvånad. Hon har gjort det okej på 1600 meter innan. Vi siktar på någon av sistaslantarna, säger Ylva Brandt. 

Checkered Ninja (6) är en stor och flott häst - jag minns inte exakt, men den kostade kring 300.000 dkk som åring. I debuten blev precis allt fel och den starten stryker vi bara ett streck över. I andra starten mötte han kompetenta hästar och gjorde det fint som väl hållen - dock är prestationen svår att värdera rent formtalsmässigt. Bro Parks banprofil lär passa min häst fint - nu får vi se hur han hanterar dirttrackbanan. Han tränar dock på underlaget varenda dag så jag hoppas det ska fungera i lopp också. Siktet är inställt mot Bro Park Classic så det här är ett viktigt test. Jag gillar Checkered Ninja en hel del och blir inte förvånad om han vinner det här, säger Niels Petersen.

Bro Park lopp 8, 2100 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

5 Black Pepper –7 Spirit River – 6 Dudhsagar Outs: 9 Surfers Paradise