Nyheter

Tränarintervjuer 8/9 – Lunchgalopp på Bro Park

Publicerad
Det är dags för lunchgalopp på Bro Park. Lunchen börjar klockan 12:20 och det finns som vanligt gott om spelmöjligheter att underhålla sig med. V4-spelet startar klockan 12:20 med dagens första lopp. Lunchdubbelspelet startar i det tredje loppet och V5-spelet startar i lopp sex. Tidigare under dagen har ni kunnat läsa om Caroline Malmborgs chanser och informationen finns också med i intervjublocket. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
c193ii5uowzikvionfz
Absolut Spirit är tillbaka på banan och har en bra chans i V4-1. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 2350 meter DT

– Quagmire (1) gjorde ett hyfsat lopp senast med tanke på att han har haft halsinfektion innan dess. Han gick då med ett kilo övervikt och sänktes sedan ett kilo, står alltså två kilo bättre till denna gång. Nackdelen är att det är dirttrack istället för gräs, han är en av flera bud i loppet, kommenterar Caroline Malmborg.

Sir Gnet (2) mår bra och bär en lämplig vikt. Det här är ett väldigt konkurrenskraftigt lopp för den här klassen och det är svårt att räkna på chansen här, säger Kahlil De Burca. 

– Sir Duke (3) har haft en paus under sommaren, främst för att det inte funnits passande lopp och att han inte trivs på gräs. Han är grundkapabel och ”inne i sin klass” så jag blir inte jätteförvånad om han går bra, men han kan behöva loppet, upplyser Nadja Bellander. 

– Sugoi (4) ser jättefin ut i träning. Han har visat mest form i år på 1600 meter, men det här loppet såg lämpligt ut. Normalt är han allround på distanser kring 1600 meter till 2400 meter. Kommer närmare och närmare första segern så jag hoppas det är dags, varnar Annika Sjökvist. 

– Double Rock (5) är i fin form känns det som och jag hoppas på en plats där framme. Han är lite svår att förutspå då han inte har någon ”speed direkt”. Han behöver ligga mitt i fältet för att inte tappa för mycket mark. I det förra loppet tyckte jag han låg alldeles för långt bak från början, berättar Maria Heinrichs. 

Littleredcorvette (6) är nu uppe i ett formtal hon aldrig haft så nu är det tufft. Hon var jättefin senast och har tagit loppet bra. Hon verkar vara i fin form, helt klart. Jag hoppas att hon är med där framme, hälsar Ylva Brandt. 

– Absolut Spirit (7) var nedsatt i den förra starten och gick inte ett steg där. Han har varit i full träning hela tiden och har fått ”leka” lite vilket jag tror har varit rätt för nu är han väldigt pigg och löpsugen. Det är svårt att veta hur det blir då han är entaktad, men han håller sin fart oavsett position i loppet. Han är inte spetsberoende. Oavsett så är det väldigt kul att se honom så pigg och glad som han är för dagen, berättar Henrik Engblom. 

– Man In The Moon (8) startade senast i en riktigt bra guldhandicap med övervikt och jag var nöjd med hans insats. Nu är det en bronshandicap och han har ”lättnad”. Han ska kunna vara med ganska långt framme här, varnar Nadja Bellander.  

V4-2 Bro Park lopp 2, 2350 meter DT

Deceiving Looks (1) fick förra gången vara med i fältet bättre och tog då i ordentligt och höjdes med sex kilo på den prestationen. Längre distanser passar honom bättre då han är mer stark än snabb. Dirttrack är inget problem. Cornelia Hartsmar får chansen nu. Jag är nöjd med pengar, säger Patricia Gordin. 

Enkrona (2) har haft en paus, men känns fin. Andreas (Tapia Dalbark) känner hästen. Distans och underlag är perfekta och jag hoppas på en bra insats, upplyser Ylva Brandt.

Loki (3) mår minst lika bra för dagen som innan starten senast på Jägersro. Han har bra självförtroende. Jag tror dock att Jägersro passar honom bättre. Det är min tro efter att jag såg honom gå ett ”jobb” på Bro Park i torsdags och han har inte riktigt samma rörelsemönster och aktion som på Jägersro där får han riktigt bra fäste. Startspåret är bra och han behöver inte gå i ledningen, men behöver hjälp av ryttaren och få ”gå i hand” och en del stöd på vägen. Han borde kunna vara bland de tre och han har gjort många bra lopp på Bro Parks dirttrack också, säger Marie Twomey. 

Paakame Enki (4) är allt bra med. Kan hon bara lugna ner sig i början och inte gå för tidigt till front har vi kanske chans här mot ett inte alltför farligt motstånd även om några kanske utmanar henne? Vi hoppas på ett bra resultat, upplyser Susanne Brunius. 

Nyx (5) startar for första gång på sju månader. Hon behöver loppet och vi har tur som har fått upp en toppjockey som kan ge oss bra ”feedback”. Hon visar tyvärr inte mycket talang i träning - så vi hoppas hon nu taggar till i loppet i stället och ger oss en rejäl överraskning, säger Aase Marie Brown.  

Silhouettes (6) ”lallar runt i loppen”, men borde kunna bättre, hälsar Sandra Brolin. 

Spirit River (8) är i jättebra form. Han har behövt den här pausen. Ulrika (Holmquist) och han trivs ihop. De vann till exempel på Gärdet tillsammans, Det är ett förberedande lopp för Prix de L´ARK på Cup-dagen. Jag tror inte han vinner det här loppet och är nöjd om han får pengar, hälsar Göran Schillström.  

– Dudhsagar (9) är i form och konditionsmässigt är det inga problem. Däremot ”gnager” det här med distansen. Den talar inte för honom. Han kommer att vara med där framme, men hade det varit 2100 meter så hade jag känt mig säkrare. Spåret är inga problem. Det är snarare en fördel. Det är en lång raksträcka innan svängen så det har Kim (Stern) koll på, berättar Anna Klasson.  

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1200 meter DT

– Houston Heat (1) gillar Bro Park och dirttrack. Han gjorde ett okej lopp på Övrevoll senast och var lite ”rund om magen” inför det, säger Tobias Hellgren. 

– Mogsy (2) gör debut i min regi. Han är en jättefin gentleman till häst som jag köpte för ett år sedan. Lagom till han skulle göra debut i april “slog han på sig” på skenbenet. Han har inte startat på nästan ett år, men vi måste börja någonstans. Svårvärderat, säger Henrik Engblom. 

– Stonefield Flyer (3) har pausat sedan april. Allt är väl med honom nu och han är pigg och glad för dagen. Han gillar fortfarande att springa fort och är väldigt pigg i träning. Han har gått några jobb nu. Jag tycker det är ett öppet lopp och jag är nöjd om han är bland de tre, hälsar Claes Björling. 

Une Autre Beaute (4) är tillbaka på dirttrack. Distansen ska fungera, och hon kan vinna det här loppet. Hon kan mer än sitt formtal, varnar Roy Arne Kvisla. 

One Star (5) ser det spännande ut för. Det här var det lämpligaste loppet att välja på, men han är något bättre på 1600 meter. Han har dock gjort ”ruggiga” lopp på 1200 meter också. Segerchans, konstaterar Annika Sjökvist.  

Green Backspin (6) verkar fortsatt glad och pigg. Jag tror att han kommer att göra en liknande prestation som senast. Angelika Berg får chansen igen. Underlaget är inga problem, säger Patricia Gordin. 

Flying Barrel (7) mår bra för dagen. Det är eventuellt för kort distans. Får Emma (Nordin) ”håll på honom” tror jag han är på pengar, menar Lilian Vestvall. 

– Samara Bay (8) är i bra form, men väldigt beroende av fäste. Hon klarade inte av banan alls senast. Hon är en väldigt fin och kapabel häst när allt stämmer. 1000 till 1200 meter är optimalt. Fredrik (Janetzky) känner henne väl, berättar Alice Elmerskog. 

– Stolen Tango (9) tog loppet bra på Jägersro senast och kan ha en fin chans på onsdag, men då måste allt klaffa. Spåret är mindre bra, säger Sandra Brolin. 

V4-4 / LD-2 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

– Augustus Caesar (1) mår bra och är “fit”. Han går upp i distans, men var tvåa över distansen i vintras så det är inga problem. Senast var han stort slagen och jag var lite besviken där. Han är ”svår att komma rätt på”. Vi tar av blinkersen. Det är ett tufft lopp, säger Kahlil De Burca.  

– Venezuela (2) behövde loppet i kroppen senast och var lite tunt jobbad också. Sadeln gled också i loppet. Hon går framåt med loppet i kroppen. Jag tror att hon ska gå lite kortare distans så jag anmälde till 1600 meter. Det är första starten på dirttrack, men jag tror det ska fungera. Jag hoppas på pengar, menar Patricia Gordin.  

– Grimeford Lane (3) sätter vi på sidoludd för att se om det blir någon skillnad. Han har gått med blinkers en gång och det gjorde ingen skillnad. Han “droppar ur sig själv” första 400 meterna och det går inte att vara på honom då för då levererar han inte i spurten. Han har haft formtal 86, och det finns snart inga ursäkter kvar för honom att inte vinna lopp. Jag är nöjd om han är bland de tre. Emma Nordin har lyckats bra med honom, hälsar Claes Björling. 

– El Nino (5) har inte gjort mig besviken. Nu är han tillbaka på dirttrack och det är en fördel för honom. Han ”vinglade omkring” lite sista 200 meterna på gräset senast. Han är fortfarande ganska grön och jag tycker alltid det är tufft för treåringarna att möte äldre rutinerade hästar. Vi får gå ut här då han inte har något annat passande lopp för tillfället. Det är svårt att värdera segerchansen, säger Ylva Brandt.  

Magic Johnson (6) är rätt kapabel, men samtidigt tyvärr ojämn i sina prestationer. Han är bara gynnad av dirttracken och ska ses som en outsider, berättar Patrick Wahl.

– House In Order (7) var duktig senast efter positionsstrul på upploppet. Han är en humörhäst och allt ska stämma för honom, men han har absolut tagit ett steg upp i form efter förra loppet, informerar Caroline Malmborg.

Dust Devil (8) har lite dunkel form, men är kraftigt gynnad av underlaget den här gången. Han står bra inne med vikten och är väl en av de som kan vinna loppet. Då måste han dock rycka upp sig ett snäpp eller två och visa vad han gjorde i vintras, säger Patrick Wahl.

undefined
Dust Devil har dunkel form, men har visat en hel del kunnande. En outsider. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Jane (9) går ner i klass och har gjort ganska bra lopp över 1600 meter dirttrack. Willa (S M Schou) tar av två kilo. Banan är djupharvad och det kommer gå lite långsammare. Det kan vara till hennes fördel. Hon är anmäld till Fillies & Mares i oktober så hon måste visa framhovarna här, hälsar Henrik Engblom.  

– Midnight Oil (10) var ute på ett opassande underlag senast såg det ut som. Det var som att han inte fick fäste och tappade mer och mer efter en hyfsad start. Det är bara andra starten för mig, men han känns bättre och bättre. Jag vill se honom gå på dirttrack en gång i min regi innan jag vågar tippa honom, säger Nadja Bellander. 

Bro Park lopp 5, 1600 meter DT

Cimmaron (1) är lite missgynnad av dirttrack, men formen är okej och det här är ju väldigt låg klass. Kan lite mer än sitt formtal och ska ses som ett platsbud, informerar Patrick Wahl.

Pretty Pretty Rose (2) är ingen superstjärna, men är inne I rätt klass och har viktlättnad. Hon har mött några av motståndarna förut och är en dirttrackhäst. Det är Malvas (Blademo) comebackritt och det är ingen press. Värsta motståndaren är Soldier Blue, men även Laoch Liath ska respekteras, säger Kahlil De Burca. 

Wild Tobacco (3) var grymt fin när han gick med Rebecca (Stålhandske) över 2100 meter (trea då. Reds.anm.). Han är fin för dagen efter en paus då han blivit åtgärdad i sina ”bakknän”. Nu har han fått ett par långa lopp i kroppen och lärt sig andas på ett annat sätt. 1600 meter är hans optimala distans och han har vunnit två lopp över den distansen. Han får köra ”sitt eget race.” då han är rutinerad. Vill han så vinner han det här, säger Catharina Vång. 

Laoch Liath (4) gick väldigt bra sist, måste jag säga. Han tycker det är kul att tävla och gillar att ”strida”, men om det sedan sker där bak i fältet eller där framme är en annan sak. Han tar det inte på allvar och fortfarande omogen. Han är den snabbaste jag har på 400 -meterstiderna i träning, men har inte det löphuvudet ännu. Svårvärderat, säger Anna Klasson.  

Surfers Paradise (5) är allt bra med. 1600 meter är kanske hennes bästa distans även om hon går på alla distanser. Jag hoppas att hon är bland de tre, berättar Patricia Gordin.  

– Soldier Blue (6) tränar på fint och är i bra form, hälsar Annica Nordin. 

V5-1 Bro Park lopp 6, 1400 meter DT

Bright Angel (1) var slagen med över tio längder senast på Övrevoll och var trött i mål, men borde vara noterbart framsatt på den starten, hälsar Tobias Hellgren. 

Red Coultish (2) ser bländande ut i träning, men måste få till det i lopp. Hon blir lite het i front och vi måste ändra något i taktiken här. Hon kan absolut överraska, säger Roy Arne Kvisla.

  – Perfect Sister (3) är ett knepigt, men kapabelt sto. Hon har tagit tid på sig och man kan inte begära för mycket i första starten. Distansen kan vara i längsta laget, i alla fall om hon ligger på i början. Hon har kapacitet som räcker långt, men det gamla uttrycket “debut är debut” stämmer absolut här, konstaterar Caroline Malmborg.

–Ocean Pearl (4) tränar med plus i kanten, men är fortfarande grön och oerfaren. Vi har lagt om träningen och hon bör förbättra sig efter det nya upplägget. Jag vill se en förbättring i lopp innan ”jag sticker ut näsan”, upplyser Maria Johansson.  

–Winchester (5) måste vi börja någonstans med att starta. Han har problem med sina hovar, och vi fick stryka senast. Han ser bra ut i träning, men gör första starten i min regi. Han har inte startat på länge och den här starten gör han för att få ett lopp i kroppen och vi ska lära känna hästen i lopp. Vi hoppas att han gör ett bra lopp, säger Julian McLaren. 

–Spirit Of Iffraj (6) har haft problem med hovarna och varit mager. Det har tagit tid att få honom i startklart skick. Han är väldigt grundkapabel, men vet inte riktigt ännu hur jag ska hitta nyckeln till honom. Det såg så ”billigt ut” så vi tar chansen att starta. Vi får ta det här loppet som ett test och han är inte hårt jobbad inför detta, berättar Catharina Vång. 

–Perfect Plan A (7) han har tagit kvalet väldigt lätt och ansträngde sig inte så mycket. Nu får han gå ut på 1400 meter som egentligen är för kort för honom. Han ska på sikt ha mycket längre distans. Han har höjt sig mycket senaste tiden och hänger med i jobben på ett bra sätt. När träningspasset är klart vill han fortsätta och är inte trött. Jag har förhoppningar om en bra debut och hoppas att han är med bland de tre, upplyser Annika Sjökvist. 

–Skyler (8) står ju inte bäst till här, men mår fint och tjänar säkert pengar, berättar Sandra Brolin. 

V5-2 Bro Park lopp 7, 1400 meter DT

Mambo Dancer (1) kommer att bli en jättefin treåring. Nu är han bara ute för att få rutin och lära sig. Jag är jättenöjd om han tjänar pengar, berättar Nathalie Wiklund.  

– Princeton Graduate (3) var jag toppnöjd med i kvalet, han gjorde det så lätt och såg jättefin ut. Nu är det dirttrack och kanske är han bättre på gräs? Det är känslan i alla fall. Det ska bli spännande att se hur långt han räcker och vi tar det här som ett första lopp för att få mer klarhet kring den fortsatta matchningen, informerar Caroline Malmborg.

– Muraki (4) lär sig mer och mer för varje gång. Jag tyckte han var bättre i sitt förra lopp Minus med dt. Distansen är okej och ”åt det längre hållet”. Det är minus med dirttrack. Vi har satt på blinkers nu. Han är pigg och glad i träning och tar sina lopp bra så han får starta på, men han ska ut och fortsätta lära sig. En dag vet han vad som gäller, säger Maria Sandh. Obs! Nytillkommen intervju sedan ursprunglig publicering

Canaveral (5) blev för ”övertaggad” senast. Han ska gå bakifrån. Fredrik (Janetzky) känner honom. Han är en häst med kapacitet, men med mycket nerver. Det är några bra emot så jag är nöjd om han är trea, fyra, hälsar Alice Elmerskog. 

Malik Alfaykinj (6) gick bra i kvalet och är ”fit”. Han kommer bli bra som treåring och är efter en Grupp ett-vinnande mor. Han har gjort allt rätt hemma. Vi vill ge honom en bra upplevelse, berättar Kahlil De Burca. 

Odd Type (7) har fördel av att ha gått två lopp och jag tror att dirttrack är en stor fördel. De värsta motståndarna är debutanter. Jag har störst respekt för Malik Alfaykinj. Alla lopp ska ridas. Han kan överraska här, varnar Henrik Engblom. 

Lawyer Up (2) är struken. 

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 8, 1200 meter DT

– Kew Bridge (1) möter klart överkomligt motstånd även om distansen kan vara i kortaste laget. Hon kan betydligt mer än sin handicap, men det är upp till bevis att prestera nu då hon står väldigt lågt i klass, avslutar Caroline Malmborg. 

– Teerex(4) får lärlingslättnad med Angelika (Berg). Jag tyckte han var väldigt loj utan sidoludd så de åker på igen. 1200 meter är hans distans och jag har en väldigt god känsla för honom på onsdag. Jag kommer inte bli förvånad om han vinner här och blir jätteförvånad om han inte är bland de tre, säger Göran Schillström. 

– Vici (5) har lugnat ner sig mycket efter att ha sprungit på ett andetag. Han blev skötsam efter att han fick gå ut på lång distans. Förhoppningen är att han är tillbaka på sin optimala distans. Jag är försiktig optimist. Han har bättre form än vad raden antyder, varnar Catharina Vång. 

– Athena (7) visade fin förbättring vid förra start och efter den prestationen så är vi mycket hoppfulla. Blir loppet ridet enligt plan så har vi bra chans. Hon är beroende att loppet går enligt plan, då hon inte är så allsidig av sig och kan skifta till plan B eller C, säger Aase Marie Brown.  

Fury The Bullet (2) är struken. 

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 9, 2100 meter DT

– Sophie B (1) kommer att ha fördel av att gå upp i distans. Vi går tillbaka till dirttrack nu. Senast passade inte tempot på Övrevoll, men vi har tagit blodprov efteråt och det visade ingenting. Jag tycker ändå hon gick bra. Nu möter hon treåringar igen. Willa (S M Schou) sitter upp då jag gillar hennes sätt att rida. Hon är konkurrenskraftig här, säger Kahlil De Burca. 

Russel (2) är väl inte i någon speciellt bra form, men han kan klart bättre - är dock lite långhårig för dagen. Nu blir det sidoludd igen och jag tycker att Russel ska ses som en outsider, kommenterar Patrick Wahl.

Cash In (3) skötte sig jättebra i kvalet. Jag tycker att han borde stå på distans. Hans bror vann två lopp över ”långt” med oss och Cash In vann på 1600 meter som tvåååring. Jag vet inte om han pullar bort sig, men jag tror det ska passa och vi måste prova. Han är väldigt viktbärande. Står han distansen så är han att räkna med och har en väldigt bra uppgift, säger Catharina Vång. 

– Hopespringseternal (4) hoppas och tror jag ska fungera på dirttrack. Jag tycker att han står för högt i formtal men det är det flera som gör. Han kan vinna om han hanterar underlaget, men det är ett öppet lopp, säger Tobias Hellgren. 

Ittmaam (5) verkar fin för dagen. Han hade lite magproblem på grund av foderbyte inför en tänkt start på Jägersro. Jag tycker att han är i rätt omgivning nu, men hur bra han är kan jag inte säga. Han är en stor häst för framtiden. Kanske satsar vi på hinder med honom. Vi får se, hälsar Kahlil De Burca. 

undefined
Ittmaam har bra chans i V5-4. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Wake Up (6) har också haft ett tävlingsuppehåll då det inte funnits några lämpliga lopp på dirttrack. Hon har varit urusel på gräset så vi har fått vänta lite. Jag tror att hon kommer att behöva loppet och ligger lågt, säger Ylva Brandt.  

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 10, 2100 meter DT

Sahm Al Khalediah (1) går väldigt bra i träning och har ett ”bra huvud” då han alltid försöker. Jag tror på honom, men han har inte visat det i lopp ännu. Någon gång kommer det hända och då kommer han att slå Ayman. Han är väldigt kapabel, men han är kanske inte där ännu? berättar Maria Hagman-Eriksson.  

Ayman (3) är allt väl med i träning och han känns jättefin. Det passar honom bra att få en genomkörare innan ”Cupdagen”. Eventuellt startar han också i Nederländerna den 26 september. Jag tror att han blir svårslagen här, säger Maria Hagman-Eriksson. 

Afja´an (4) brukar gå bra i träning, men har handbromsen i när det är tävling. Han har varit långt slagen de senaste loppen, men står kvar på sitt formtal. Han måste visa mer om han ska kunna löpa upp till det talet. Malin (Holmberg) valde honom före Sahm Al Khalediah, hälsar Maria Hagman-Eriksson.  

Djelano (5) är naturligt startsnabb, men hans starka sida är väl inte längre lopp även om han har gått ganska bra på distansen ändå. Jag tror inte han slår Ayman, avslutar Maria Hagman-Eriksson.