Nyheter

Tränarintervjuer 7/11 – V64 med jackpot på Jägersro

Publicerad
För andra gången den här veckan står Jägersro som värd för tävlingarna. Som vanligt börjar V64-spelet i lopp två, klockan 12:20. Malmöbanan bjuder på åtta totolopp och mycket andra spelmöjligheter. Lunchdubbeln går exempelvis som lopp sex och sju med spelstopp ca klockan 13:52. Trevlig läsning och lycka till med spelet.
akjxzs4f2wnrbti0fmm
Avrundar Amon Ra V64-spelet? Han är vår tipsetta och vi tror på bra chans. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 1200 meter DT

Little Angel (1) jobbar bra, men får bedömas på sin onsdagsstart här (var fyra i mål, nio längder efter Civilon den 3 november. Reds. anm.), säger Bodil Hallencreutz. 

Big Red Panda (2) är ganska bra häst. Hon var tvåa i Dansk Kriterium och kan hon visa den formen kan hon ge Fast Forward en match, med det går normalt sett inte att slå honom. Jag tror inte att hon är sämre än tvåa, informerar ställföreträdande tränare Kim Andersen. 

Waikiki (3) ska kanske kunna vara trea, fyra och får ju pengar, berättar Jessica Long. 

Fast Forward (4) ser det väl bra ut för. Vad jag kan se är det inte någon annan som kommit så långt, upplyser Fredrik Reuterskiöld. 

V64-1 Jägersro lopp 2, 2400 meter DT

Powerpoint (1) var framsatt senast och gick sedan ett jättefint jobb i lördags. Jag tror på bra chans, säger Vanja Sandrup. 

Guidetti (2) tar ett steg upp i klass, men är han lika bra som förra gången och får ett passande lopp i draget så är han i så bra form att han ska räknas här. Han ska inte gå i ledningen, hälsar Jessica Ohlson. 

Inviting Rose (3) är en smal och gänglig “sak” som jag tror kommer fungera bättre på Jägersros dirttrack än på Bro Parks - bättre fäste i Malmö. Formen är bättre än raden och hon kan mer än sitt ”formtal” - nu testar vi med sidoludd för första gången också. Det måste dock "släppa till" för henne innan jag vågar ha några större förhoppningar, säger Roy Arne Kvisla.

Philiango (4) har fått sin handicaphöjning på gräset och kanske bara ska ha 67 i handicaptal på dirttrack? Han har dock vunnit på Jägersro även om det blir svårt att vinna här, men man vet aldrig. Konditionen har han, är glad och pigg och han gillar distansen. Philiango vill gärna bestämma själv i loppen och han har tre kilo av nu. Detta blir sista uppgiften för säsongen. Han är entaktad och saknar speed, men jag hoppas att han är på pengar, hälsar Torbjörn Nobel.  

Stella Grande (5) förlorade mot Guidetti senast, men det tror jag inte att vi gör igen. Hon kom loss lite sent. Jag tycker att hon ska kunna vara med bland de tre, säger Jan-Erik Pettersson. 

Kissnfly (6) startar tätt för första gången i karriären så det är premiär för henne med det upplägget. När vi tittade på tävlingsdagarna som är kvar så insåg vi att två löp skulle passa Kissnfly innan vinteruppehållet så vi tar chansen. Ulrika (Holmquist) känner henne väl. Hon är i bra form, tog segerloppet väldigt bra och är fin i ben och muskler. Hon kommer att prestera bra i ett lite tuffare sällskap, berättar Jaana Alvesparr.  

undefined

Kissnfly segrade så sent som i onsdags. Kan det bli andra raka samma vecka? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Sir Macken (7) tog det förra segerloppet fantastiskt bra och mår utmärkt. Han återhämtade sig nästan snabbare än vanligt efter segern. Han har bra kondition och har tagit det hyfsat lugnt sedan dess, men häromdagen gick han en frisk canter och det fanns inget att klaga på alls. Han är entaktad, men har en hög ”cruising speed”. Han har samma ryttare (Jacob Johansen. Reds. anm.) och spåret är inga problem då det är ”en bit” fram till kurvan. Jag tror han vinner det här loppet, varnar Pia Göransson. 

Chizonwheels (8) kan mycket, men jag var besviken på henne senast. Jag tror inte att det är distansen som felat, vi ändrar lite taktik den här gången, säger Ricardo Ramallo. 

V64-2 Jägersro lopp 3, 2400 meter DT

Rapidash (1) får här sin sista chans. Hon måste visa något för att stanna i träning. Om inte så får hon pensionera sig som galopphäst. Hon har tränat bra hela säsongen, men inte visat något i lopp. Om hon återvänder till formen hon visade när hon vann Herbert Sachs Memorial på Stockholm Cup-dagen förra året mot bra motstånd så kan hon vinna. Vi åker på lördag morgon. Alla mina har chans här, hälsar Kahlil De Burca. 

Leave No Trace (2) svarade för en brukbar prestation senast - ingen fara med formen alltså. Dirttrack är okej och distansen fungerar. Om min häst är trea eller fyra gör hon det bra, säger Wido Neuroth.

Freed From Desire (3) har slagit Marta förut (då över 1600 meter i Jockeyklubbens stolöpning den 9 maj i år. Reds. anm.) och gick bra i Margareta Wettermarks förra året på derbydagen som femma. Hon gick bra i Stockholm Cup, men visade tydligt att hon uppskattar ännu längre distans. Hon har inte gjort några fel i år, men har efter segern i årspremiären haft otur. Jag trodde inte att hon skulle fungera på dirttrack, men har visat att det fungerar och har en seger på Bro Parks dirttrack. Det här blir definitivt hennes sista lopp då hon ska betäckas med Cotai Glory. Vi åker på lördag morgon. Marta måste dyka upp på sin bästa dag här och alla mina kan vinna, upplyser Kahlil De Burca. 

Marta (4) ska göra karriärens sista start. Hon känns bara bra, att hon inte startat mer beror helt enkelt på att det inte funnits passande lopp. Det ser bra ut och det vore roligt om hon fick avsluta med en seger, hälsar Vanja Sandrup. 

Pretty Pretty Rose (5) var jag inte så nöjd med senast och hon behöver gå upp ytterligare i distans vilket hon får nu. Förutsättningarna passar henne, men hon har förstås ”en del att göra” för att räcka till här. Vi åker på lördag morgon. Hon kan vinna, som alla mina har hon en chans här. Hon har definitivt chans att vara bland de tre, informerar Kahlil De Burca. 

Lot Of Joy (6) gör sin sista start för året - eventuellt kommer hon att säljas på auktion i vinter. Det är en högkapabel individ som dock är svårmatchad. Hon har varit tvåa i Oaks på banan och jag hoppas att hon avslutar i stil, säger Wido Neuroth.

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 1600 meter DT

Steinar (1) har tagit sitt löp bra och jobbar jättefint. Det är en bra häst, men han har ju inte lika mycket rutin som flera av sina konkurrenter, hälsar Susanne Berneklint. 

Indy Humor (2) ska fungera bra på dirttracken, förlåt sandbanan på Jägersro - ju lättare och snabbare bana desto bättre är det. Han var mycket bra i debuten, men kunde inte göra sig själv rättvisa senast - bara glöm den insatsen. Indy Humor drog ett fint startspår och om det blir bra fäste i banan ska det vara mycket god segerchans - även om det finns några kompetenta hästar emot i startlistan, säger Wido Neuroth.

Archduke Ferdinand (3) förtjänar den här chansen. Jag önskar att jag hade lite mer tid, men han ser ut att må bra för dagen. Om det är för täta starter vet vi först efter söndag. Det finns frågetecken att resa med honom. Vi åker på lördag morgon. Han har inget att förlora och slår ur underläge. Han och Ode To My Mother är två olika typer av hästar som jag inte vill jämföra, men båda ska räknas här, informerar Kahlil De Burca. 

undefined

Obesegrade löftet Archduke Ferdinand möter nu tuffaste motståndet hittills. Ny seger ändå? Foto: Elina Björklund / Svensk galopp

Red Hunting Hawk (4) gick okej förra gången. Han fungerar på underlaget. Vi provar sidoludd för att se om han tar i lite mer när hästar kommer upp på utsidan. Han verkar inte oärlig, men vi vill ändå se om det fungerar mot det här motståndet. Distansen kan bli problem då han är en sprinter. Det får gärna vara snabb bana på söndag och han är med för att jaga de sista pengarna, berättar ställföreträdande tränare Kim Andersen. 

Ode To My Mother (5) tappade mycket från start i Vinterfavoriternas Pris, men kom flygande över upploppet och var bara en längd efter Indy Humor. Nu när det blivit kallare så har vi bättre kunnat hantera hennes ”stoproblem”. Hon hanterar både underlaget och kurvorna på Jägersro. Vi åker på lördag morgon. Hon och Archduke Ferdinand är två olika typer av hästar som jag inte vill jämföra, men båda ska räknas här och om hon försöker så kommer hon att vara där framme, avslutar Kahlil De Burca. 

Chiefof Comanches (6) var jag naturligtvis helnöjd med vid lätt seger i sin första start på dirttrack senast - han blir bara bättre och bättre. Jägersros bana ska passa utmärkt och finns god kapacitet i min häst. Det är ett kvalitativt lopp, men jag har definitivt inte gett upp. Fin chans, berättar Niels Petersen.

Never Pass Me (7) har Oliver Wilson valt att rida och han är bättre än Red Hunting Hawk över distansen. Han är en stor och fin häst efter No Nay Never och det finns inget som säger att han inte kan gå på dirttracken även om distansen 1600 meter är ”max” om man ser till härstamningen. De två första loppen var “lärlopp”. Han har bara blivit mer pigg och glad efter segern där han gick fint på Klampenborg – ja, de senaste fjorton dagarna har han ”kommit mycket bra”. Han är ute för att lära sig mer och pröva banan mot bra motstånd – vi vill matcha honom mot hårt motstånd så vi vet var vi står inför vinterträningen och nästa år. Han är en bra häst, säger ställföreträdande tränare Kim Andersen.

V64-4 / V4-2 Jägersro lopp 5, 1730 meter DT

Wide Awake (1) vann väldigt lätt första gången, men underpresterade gången efter. Därför satsar vi på Consolation nu. Det är hennes första resa och hon har bara startat på hemmabanan Århus. Vi reser på söndag morgon. Hon är långgalopperad och entaktad och vi får se hur hon hanterar den tajta banan, hälsar Lea Olsen. 

Bearwinner (2) var klart förbättrad senast - han avslutade vasst efter vida spår vilket var positivt. Flertalet individer i familjen har fungerat på Jägersro vilket också känns spännande. Det är inte det värsta motståndet så jag blir inte förvånad om han är långt framme, säger Roy Arne Kvisla.

Crocodile Rock (3) borde vara gynnad av distansen, har varit ute på lite kort för att få löprutin. Det blev lite fel senast, så glöm det, informerar Nina Lindberg Lensvik. 

Carmen (4) gjorde ett bra lopp senast och det här ser överkomligt ut, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior. 

Penny (5) har fått en uppgift som passar henne. Jag tycker att det ser positivt ut här, berättar Francisco Castro. 

Rachini (6) var bra senast, klarar distansen och den av mina två som får det bästa loppet är nog först i mål, säger Nina Lindberg Lensvik. 

Appelaia (7) är bättre än de resultat hon visat upp. Hon börjar kännas riktigt fin nu, varnar Jessica Long. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 Jägersro lopp 6, 1730 meter DT

Nummerett (1) var överraskande bra senast, men det är klart tuffare nu, säger Jessica Long. 

Tiny Dancer (2) borde vara gynnad av distansen här, säger Nina Lindberg Lensvik. 

Röde Baronen (3) var bra senast och vi har fått ett bra läge, vi har siktat på det här loppet sedan jag fick hästen i träning i månadsskiftet juli/augusti. Det ser riktigt spännande ut. Jag har inte något att klaga på, hälsar Preben Sövik. 

Scarlett (4) är gynnad av distansen och det är inte det värsta Kriteriet, berättar Susanne Berneklint. 

Hear The Drums (5) var ruskigt bra vid debutsegern och den senaste insatsen är bara att stryka et streck över - han tappade start från början och fungerade inte alls på Bro Parks gräs den där dagen. Han jobbar trevligt inför detta och ska inte ha några som helst bekymmer med Jägersros bana - jobbar ju på dirten dagligen. Det är några bra emot, men jag är optimist och tror på toppchans. Upp i distans är inget problem, säger Niels Petersen.

Titannia (6) var tvåa efter en väldigt bra Charming Knight i Vinterfavoriternas Pris på Klampenborg. Då höll hon 90-procentig form. Hon har dock gått fyra lopp på mindre än två månader och det är mycket för en tvååring. Hon är några kilo lättare än inför det loppet och har börjat sätta vinterpäls. Jag har försökt få tillbaka henne till samma vikt, men det är den tiden på året då de brukar mer energi och särskilt stona – hingstarna och valackarna har generellt sett en fördel vilket man ska ta i beaktande som spelare. De måste också vara tuffa och redo kroppsligt för klara av att gå på en så här lång distans så sent på året. Hon kommer att göra sitt bästa, men det är nästa år som är det viktiga. Familjen är mer åt treårssäsongen och det gäller henne också. Hon är dessutom bättre på gräs. Hon var inne på Jägersro och gick en god canter i tisdags och hon både rörde sig och kändes helt okej även om hon sätt bättre ut, men det beror på pälssättningen. Jag bedömer att hon håller 80-procentig form nu, men hon är tuff så man vet aldrig, upplyser Paul Fitzsimons.  

Eternity Tree (7) har jag samma känsla med som jag hade med Palm Springs förra året. Hon tränar ju på dirten så jag tror inte att det ska bli några problem, även om det är första starten här, säger Nina Lindberg Lensvik.

undefined

Eternity Tree är vår tipsetta i “Kriteriet”. Foto: Burt Seeger

Tin Win (8) har styrkan och kapaciteten. Jag tycker det ser bra ut, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2 Jägersro lopp 7, 1600 meter DT

Kinsman (1) fick ett bra spår och särskilt när kurvan kommer snabbt som över 1600 meter. Han är snabb ut och måste komma i väg bra här. Han är lägst värderad i handicaptal och det är ett tufft, tufft lopp. Han är i bra form och det är ändå en god segerchans, men man kan inte spela allt man äger och har på honom. Han gillar att vara ifred, sköta sig själv och göra som han vill. Distansen är perfekt, säger Paul Fitzsimons. 

undefined

Kinsman har dragit ett perfekt spår över en för honom perfekt distans. Hur långt räcker det? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Victor Kalejs (2) kan inte få en bättre uppgift - i vart fall på papperet. Han mår riktigt bra för dagen och verkar vara i rätt balans. Vi drog ett perfekt startspår och passar utmärkt på Jägersro. Nu testar vi med fasta blinkers för första gången vilket känns intressant. Det blir alltid överpacat över 1600 meter på Jägersro vilket naturligtvis är ett plus. Om Victor Kalejs vill och har humöret med sig ska det vara god segerchans, hälsar Roy Arne Kvisla.

Like A King (3) var jag nöjd med på dirttracken på Övrevoll senast och det här blir ett spännande test på banan inför fyraåringssäsongen. Det är en flott typ i gott slag och jag tror inte att han visat sitt max ännu. Jag tror på en gedigen insats, men hur långt det räcker i den här konkurrensen har jag svårt att sia om, säger Wido Neuroth.

King Richard (4) ser helt fantastisk ut och är blank i pälsen. Han är i fin i ordning och har höjt sig en del i handicaptal. Det är bara 1600 meter nu och det sista loppet han gick över distansen på Jägersro blev ett märkligt lopp och han och några till kom inte in i matchen bakifrån. Det är en fördel med 1730 meter då han alltid kommer flygande sista biten. Han är lillebror till Queen Rouge och när vi ”kommer rätt” på honom så tror jag att han kan utvecklas mer – vi har inte sett hans bästa ännu. Vi reser på söndag morgon, berättar Lea Olsen. 

Couples (5) har jag svårt att sära på mot Sea Lieutenant och Amon Ra. De har mött varandra under säsongen, med skiftande resultat. Det hänger väldigt mycket på positioner och hur loppet blir ridet vem som är först i mål av mina tre. Jag kan i alla fall säga att alla tre tränar bra och kommer att göra fina lopp, säger Francisco Castro. 

Sea Lieutenant (6) har jag svårt att sära på mot Couples och Amon Ra. De har mött varandra under säsongen, med skiftande resultat. Det hänger väldigt mycket på positioner och hur loppet blir ridet vem som är först i mål av mina tre. Jag kan i alla fall säga att alla tre tränar bra och kommer att göra fina lopp, informerar Francisco Castro. 

Irish Action (7) var riktigt bra på en fin tid senast, nu får vi se om 1600 meter är hans bästa distans, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

Fast And Free (8) har full form, men får inte hamna i ”kickbacken” (sprutet. Reds. anm.), berättar Sandra Brolin. 

Amon Ra (9) har jag svårt att sära på har jag svårt att sära på mot Sea Lieutenant och Couples. De har mött varandra under säsongen, med skiftande resultat. Det hänger väldigt mycket på positioner och hur loppet blir ridet vem som är först i mål av mina tre. Jag kan i alla fall säga att alla tre tränar bra och kommer att göra fina lopp, avslutar Francisco Castro. 

V3-3 Jägersro lopp 8, 1200 meter DT

Four Dragons (2) är inte sämre denna gång än vid segern och håller formen. Hon gick ett lättare jobb inne på Jägersro i veckan. Hon ska komma på speed och inte gå i ledningen. Four Dragons ska räknas igen och jag har goda förhoppningar att hon är bland de tre, säger ställföreträdande tränare Christer Peters. 

Chapulin (4) känns bra i jobben, men det blev lite tufft här, berättar Ricardo Ramallo. 

Suo Gan (5) kan om han vill, det vet man inte riktigt innan, säger Susanne Berneklint. 

Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

6 Martin – 1 Ittmaam – 8 Cece Adorable Outs: 2 Zingaro Boy