Nyheter

Tränarintervjuer 6/6 – Nationaldagstävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i tävlingarna på Nationaldagen och vi får bland annat se Voterlöpning (lopp 7) och Svenskt Derby Trial (lopp 4). V64-spelet startar i det andra loppet, V4-spelet i det fjärde loppet och lunchdubbelspelet i det sjätte loppet. Lycka till med spelandet.
i3o3ev7yzmmm16gw6m6
Får vi se Wolfof Vancouver och ett leende team i vinnarcirkeln efter Voterlöpning? Vi tror det. Läs våra tips och intervjuer. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jägersro lopp 1, 2400 meter DT

Här hittar vi dagens mest klara vinnare i Hans-Inge Larsens Secret Account (3) som gör debut för honom.  

–Distansen kan vara en nackdel för Secret Account (1). Han är inte jättejobbad för det här. Visar han något av det han gjorde i sin första starta i Storbritannien på allweatherbana så ska han ha en chans här om han nu hanterar distansen. Han första två lopp är dock lite missvisande då hans debut gick väldigt långsamt. Han ska ändå kunna vinna en sådan här löpning om han löper upp till det jag tror han kan och visat förut. 

Zara Zaid (2) är ute på sin bästa distans. Hon älskar att jobba men det är ändå en stor osäkerhet kring henne och chanserna här, berättar Åsa Edvardsson. 

V64-1 Jägersro lopp 2, 1730 meter DT

Vi har ändrat oss i tipsen och rankar Joker Face (6) som ensam A-häst i stället för Troubled Guy (1)

Joker Face (6) brukar få gå till ledningen. Allt är bra med honom och han kan vinna bara han själv vill, hälsar Paul Fitzsimons.

Troubled Guy (1) bär höga vikten 68 kilo och jag skulle nog ha satt upp en lärling i stället? Han är inte helt hundra i halsen inför detta och dessutom har han även haft lite dåliga blodvärden. Han har kapacitet och fungerat bra på Jägersro tidigare - visserligen i lägre klass än detta. Troubled Guy är mest med som resesällskap till min Voterhäst, baissar Madeleine Smith.

Primacor (4) tränar som ”en demon” och när polletten trillar ner så vinner han. Han går lite ”stötvis”, sedan släpper han bettet. Vi provar med sidoludd för att se om han ska bli mer fokuserad, berättar Hans-Inge Larsen. 

My Purrfect Tale (5) har jag bara haft en kort tid. Det är en jättefin häst och jag tror att han vinner, varnar Bodil Hallencreutz. 

V64-2 Jägersro lopp 3, 2400 meter DT

Niels Petersens Native Star (5) spikas på vårt lilla systemförslag. 

Native Star (5) är en okej typ om än något entaktad. Han gick "greit" i årsdebuten och ska vara framsatt till detta - jag inbillar mig även att Jägersros dirttrack ska passa honom fint. Jag skärper upp Native Star med fasta blinkers den här gången och hoppas att han ska svara bra på det. Det är inte det värsta motståndet och jag är och måste vara optimist, säger Niels Petersen.

– Repeat Offender (2) hoppas jag ska kunna vinna det här. Han har gått framåt efter den senaste starten, varnar Ricardo Ramallo. 

– Send Me An Angel (4) är frisk och i ordning. Hon kan vara med bland de tre, tror jag, berättar Bent Olsen. 

V64-3 / V4-1 Jägersro lopp 4, 2400 meter DT

Vi väljer att spika Wido Neuroths No Short Cuts (6) I Svenskt Derby Trial över 2400 meter. 

No Short Cuts (6) fungerar utmärkt på Jägersro och är i fin författning för dagen. Det här är ett test om han står derbydistansen, men känslan är att han gör det. Det är en kapabel häst som jag har stor tro på, säger Wido Neuroth.

Tränaren startar en annan högintressant häst i loppet. 

Lot Of Joy (3) bockade bak i startboxarna senast och tappade massor av längder när grindarna öppnade sig. Hon visade jättebra fart i upphämtningen och vi var nöjda med henne - lär vara framsatt i form också. Det där får inte hända igen. Jan-Erik har valt att rida henne i stället för No Short Cuts och det här är ett viktigt test inför framtiden. Distansen är perfekt och hon är bra, berättar Wido Neuroth. 

Stall Lennart Reuterskiöld Junior kommer ut med två hästar. 

– Chatarina (1) och Crystal Keys (2) är väl förberedda för det här, båda ska ha gått framåt och allt ser bra ut, berättar ställföretränade tränare Linda Reuterskiöld.

Även stall Castro tar ut två hästar i ”testet” inför Svenskt Derby. 

– Bolivar Roads (5) är en kapabel häst men väldigt ofokuserad, han tappade fokus i första kurvan senast. Nu utrustar vi honom med blinkers och det har fungerat väldigt bra i träning. Single Malt (8) är en bra svenskfödd häst, vi provat att gå upp i distans så får vi se, berättar Francisco Castro. 

– Suspicious Boy (4) är bra, men det blev ett tufft lopp, säger Nina Lindberg Lensvik. 

V64-4 / V4-2 Jägersro lopp 5, 1200 meter DT

En riktigt rolig guldhandicap över 1200 meter presenteras i det femte loppet för dagen. Vi rankar Mystic Town (9) först. Tyvärr har redaktionen inte lyckats få tag på tränare Brian Wilson. 

Lennart Reuterskiöld Junior tar ut två hästar. 

– Hot Chocolate (2) blev det fel för senast, hon kommer nog att göra ett bättre lopp nu. Mountain (4) var riktigt bra senast och vann på en bra tid. Allt är fortsatt bra och gör han en liknande prestation så kan han vinna igen, berättar ställföretränade tränare Linda Reuterskiöld.

– Maid (5) är i bra form och snabb som alla vet. Möter ungefär samma motstånd, men vikten känns bra nu, hälsar Bodil Hallencreutz.

Francisco Castro tar ut två hästar i loppet. 

– Amon Ra (6) provade sprinterdistans för första gången på länge i sin senaste start. Jag tycker att han gjorde ett bra lopp. Jag tror han har nytta av det loppet den här gången. Mr Stenson (8) tränade bra inför årsdebuten, men var inte bra i loppet. Det har varit så något år tidigare, känns bra i jobben och jag tror att han gör ett bra lopp. Han är gynnad om det blir högt tempo då han alltid kommer bakifrån.

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

Lunchdubbelns första avdelning är dagens ”Sunday Special”. Vi tippar Susanne Strands Welthrum (8) som vinnare. Den femårige valacken har visat lovande takter i sina två starter för året och det kan vara dags nu. 

– Welthrum (8) har tagit det förra loppet jättebra och är i bra form. Han tycker det är kul att tävla och man märker på hans beteende att han är väldigt stolt och nöjd när han gjort det bra. På pappret ser det ljust ut och känslan inför söndag är verkligen bra. Spåret är bra för honom. Jag valde lite mellan att gå ut i detta eller över 2400 meter men han verkar tycka det är kul med 1200 och 1730 meter. Det passar också på det sättet vi tränar. Blinkersen är på nu när det är 1200 meter, berättar Susanne Strand. 

– Tootick (1) tänkte vi nu prova Jägersro för första gången då både Malin (Holmberg) och jag tror han kommer gilla banan. Jag var nöjd näst senast på Göteborg Galopp och även nu senast på Övrevoll där han blev trea. Vi fick spår ett och det är ett fint spår, därifrån kan han få ett bra lopp vid railen. Han kan gå både i ledning och bakifrån. Han trivs att få tryck bakifrån och har blivit tuffare med andra hästar. Gräset är normalt ”hans melodi”, men han tränar på dirttrack och gick bra på Övrevoll på underlaget. Han behöver fäste, säger Åsa Edvardsson.  

Hans-Inge Larsen startar två hästar. 

Grey Ascension (3) var väldigt bra i årsdebuten. Kunde hon göra det så bra då ska hon kunna vinna här. Ibland tycker jag att hon kämpar lite dåligt men normalt är hon som sagt med och gör upp om det. Labjaar (10) har högre kapacitet men löper väl inte upp till det han kunnat en gång i tiden. Jag tror att spåret är en fördel för honom då han är ”lång-galopperad” och slipper komma in bland hästar. Nu tog han ledningen senast men det var mot enklare hästar. Han brukar tappa på bortre långsidan och förhoppningsvis kan han styras ut och komma på speed. Han ska komma från ett utvändigt läge och ha fritt. Lite kul är att både Elione Chaves och Carlos Lopez ringde och frågade om ritterna. Jag tror att båda mina kan vara väldigt jämna och löpningsförloppet avgör. 

Camaluna (6) är struken. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2 Jägersro lopp 7, 1730 meter DT

I årets upplaga av Voterlöpning med nästan en halv miljon kronor till vinnaren utnämner vi Wolfof Vancouver (3) till spik. 

Wolofof Vancouver (3) har gått framåt med sitt senaste lopp, mår bra och kommer att göra en fin prestation, berättar ställföretränade tränare Linda Reuterskiöld.

Tränaren startar en annan intressant häst i loppet. 

Hey Brother (8) har gått framåt med sitt senaste lopp, mår bra och kommer att göra en fin prestation, För Hey Brother är det lite extra gynnsamt att det nu är 130 meter längre, avslutar ställföretränade tränare Linda Reuterskiöld.

Stroxx Carlras (1) står inte som bäst till men vi har en bra häst. Jag hoppas att han får en bra invändig löpning i bra ”pace” och att han får komma på speed. Han kan ta en bra placering, säger Rikke Rohbach Bonde.

Redirect (2) kändes mycket fin i årsdebuten, men sedan tog luften bara slut och han stannade. Det blev fel och vi glömmer den starten - han är framsatt nu även om han haft lite låga vita blodvärden. Dirttrack är ett litet minus, men han fick ett bra startspår. Det är ett tufft lopp, men friskt vågat - hälften vunnet, kommenterar Madeleine Smith.

Kingof Pharoahs (4) är en väldigt fin häst som har ett enda mål i år - att vinna det svenska Derbyt! Han är redo för årsdebut och ska inte ha några problem med underlaget även om det är första gången han testar på det i lopp. En fast och fin bana är ett plus och en lösare dito vore ett minus. Som sagt. Vi ska försöka vinna Derbyt med den här lite senare under säsongen och är nöjda om han plockar fina pengar i Voter. Om Kingof Pharoahs är max slagen med fyra, fem längder är både jag och ägarna helnöjda, kommenterar Niels Petersen.

– Palm Springs (5) gjorde det bra senast. Visst är det ett tufft lopp, men så var det när han vann Kriteriet också. Jag tycker att jag har en häst som kan vinna. Han var ju inte stort slagen senast, berättar Nina Lindberg Lensvik. 

– Pusjkin (7) gjorde det superbra senast. Allt är fint med hästen och jag är nöjd med spåret. Han är talangfull och jag förväntar mig mycket av honom. Han kan vinna igen, hälsar Francisco Castro. 

No Lie (9) gjorde det fint från dåligt startspår senast samt efter en del strul i hennes första start på dirttrack. Jag tror att No Lie kommer fungera bra på Jägersro, men man vill ju se det också. Tyvärr fick hon ett trist spår den här gången också och det är tuffa hästar emot. Vi tar det här loppet och sedan får vi se vad som händer, säger Wido Neuroth.

V3-3 Jägersro lopp 8, 1730 meter DT

Wathba Stallions Cup (Gr3PA) är ett högklassigt lopp för de arabiska fullbloden. Vi tippar Macallan (10) först och han övertygade stort senast vid seger på just Jägersro. 

Macallan (10) känns ”inte sämre” än innan loppet senast. Det finns ännu mer att hämta i honom om jag skall vara ärlig. Går han bra hemma så kan vi åka ut på äventyr i Europa, så som Frankrike till exempel. ”P-A” Gråberg rider och borde ha bra chans, meddelar Henrik Engblom. 

Maria Hagman-Eriksson sadlar ut fyra startande. 

–För Ayman (1) spelar startspåret inget roll då han ändå är seg ut. Det är inga problem att gå vid railen och han kommer att droppas tillbaka som han brukar och runda fältet om han har något i loppet att göra. Han är min bästa chans. Djelano (2) är snabb ut, men jag tror inte att distansen är den bästa för honom. Vi försöker att få honom att gå på speed på slutet. Han är inte helt avsågad. Det får visa sig hur han hanterar distansen. Afjaan (3) brukar inte tycka om dirttrack alls men vi provar ändå då han känns ganska alert just hu. Vi har väntat med att årsdebutera honom och hoppas att han är så löpsugen att han ändå fungerar trots underlaget. Lazom Al Khalediah (9) är min bästa häst men har varit ”lite tjurig”, både i lopp och i träning, Det är svårt att påverka det mentala på hästar som bromsar. Jag måste ligga lite lågt, men om han springer som han kan är det ingen som slår honom. 

Jägersro lopp 9, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet som heter ARK Sommarpokal. 

1 Positano – 4 A Certain Romance – 9 Bearfoot Outs: 8 Claes

Positano (1) kommer från seger men har bara en seger på aktuell distans och det var 2019. Står förmånligt till med viktlättnaden, har fått ett perfekt smygläge och en tränare som tycker uppgiften ser intressant ut. Får med viss tvekan tipset. A Certain Romance (4) kan inte utnyttja hela viktlättnaden men ryttaren (Lucas Olsen) är redan nu tillräckligt duktig för att det inte ska behöva betyda så mycket. Gillar distansen och trivs på Jägersro. Måste ha bra chans här. Tränaren berättar att ekipaget är stallets bästa chans i loppet. Bearfoot (9) vann Svenskt Oaks 2018 och ingen i sällskapet har sådan meriter. Är fältets högst värderade häst med champion Hanna Nimåker i sadeln. Ekipaget har stora chanser att blåsa runt fältet och vinna. Tränaren provar att sätta på sidoludd för första gången. Varning utfärdas för att vikten är mastiga 74 kilo. Claes (8) har inte varit sig lik på sistone och distansen är ny för honom – faktum är att han aldrig sprungit så här långt. Det ska bli spännande att se honom här med Kate Alvesparr i sadeln. Ingen av de övriga är avsågade här då de står bra inne med vikten.