Nyheter

Tränarintervjuer 4/9 – lördagstävlingar på Göteborg Galopp

Publicerad
Det är dags för tävlingar på Göteborg Galopp. V4-spelet startar i lopp ett klockan 12:20. V5-spelet startar i lopp fem. Intervjuerna presenteras i nummerordning. Lycka till med spelandet.
ar7tkqvobyplxwc2vvq
Karen From Finance har "skrikit" form länge nu och vi tippar henne först i V4-inledningen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Göteborg Galopp lopp 1, 1600 meter gräs

– Karen From Finance (2) mår “kanon” och har tränat på väldigt bra. Hon kan absolut bli farlig om hon får en bra resa. Hon är väldigt känslig för trafikproblem, men kapaciteten finns där, säger Sophia Andersson. 

– High Peak (2) var väldigt blek senast. Han är lättriden och älskade Göteborg Galopp senast även om P-A (Gråberg) upplevde att han var väldigt ”tittig” då. Jag hoppas att han är lika bra igen på banan. I ett litet fält ska han räknas om han har lite flyt och om loppet i söndags inte sitter i benen. Vi provar att gå upp i distans igen och fortsätter med sidoludd. Vi övernattar, hälsar Catharina Vång. 

– House Deposit (7) känns fin och Kevin (Parkin) har ridit honom i några ”jobb” nu, senast förra veckan på en blöt dirttrack. Han går bra på Göteborg Galopp och ska ha chanser att vara med där framme med lite mindre vikt på ryggen denna gång. Det är dock svårvärderat, säger Karen Kuszli. 

V4-2 Göteborg Galopp lopp 2, 2400 meter gräs

– Cooperess (2) är vi nöjda med och hon trivs bra på banan i Göteborg. Nu är det 200 meter längre distans. Det ska inte vara något problem. Jag tror hon kan hantera höjningen på sina två kilo hon fick för segern senast även om det kanske ”börjar brännas” i maxtaket om hon går över det. Hon är en av flera, berättar Ylva Brandt.

– Chilterns (4) har gått bra i två starter i rad som trea. Willa (S M Schou) har vunnit på honom och ger två kilo av. Han har helt okej form nu och får han rätt lopp så kan han vinna. Han går på alla underlag, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

– Bill (5) gjorde det bra senast och står bra till igen. Han gillar Göteborg Galopp. Han bör vinna det här, men det är en handicap vilket man ska tänka på, hälsar Jessica Long.  

– Mouli Wildrose (6) tycker jag går väldigt bra på Göteborg Galopp och vi fortsätter starta henne där. Allt är väl med henne och hon har chans här. Båda mina för dagen har jämngoda segerchanser, säger Jan-Erik Pettersson.  

– Quebello (7) börjar för första gången i sitt liv se lite tränad ut. Han är en stor häst, har bara gjort fyra lopp och det är hans första säsong, Han har inte varit i träning under två- och treårssäsongen utan kom till oss i oktober förra året. Han blir bättre och bättre och förra gången var ett steg framåt i hur han ”tacklade ett lopp”. När det gick nerför spottade han ut bettet, men sedan kom han i gång på slutet. Han är på en ”uppåtgående bana” både fysiskt och mentalt. Jag tror han vinner här, hälsar Tobias Hellgren.  

– See You Soon (8) är jag lite besviken på. Jag har trott på honom hela året, men han har egentligen inte gjort mer än en bra start i år. Just nu tränar vi på åkern i stället för banan hemma, vilket hästarna tycker om, och han var jättefin och pigg i veckan. Jakob (Johansen) tyckte att han var lite stel senast i höger bak senast, men han är åtgärdad nu. Jag är osäker på honom. Han går på alla underlag och jag hoppas att han tar pengar, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

– Who´s The Boss (9) är tillbaka i rätt sällskap och är  bira form. Han var inte slagen så mycket ändå senast i SM Classic på en bana som var opassande för honom. Vi reser så vi är där på morgonen. Han ska räknas här, säger Kahlil De Burca.  

– Cava Queen (10) är ingen dålig häst egentligen, men undviker att visa det i lopp. Hon står rätt inne den här gången och kan sitt tal. Jag hoppas att hon tar för sig lite bättre i loppet. Hon ska kunna vara med där framme, hälsar Annika Sjökvist. 

– Topas Royal (11) tyckte inte Nora (Hagelund-Holm) slappnade av ordentligt senast. Han ”låg på” för mycket och luften tog slut. Han trivs bäst på ett mjukt underlag. Topas Royal går ner i klass nu och har fyra kilo av. Han är en bättre chans än See You Soon, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

V4-3 Göteborg Galopp lopp 3, 2200 meter gräs

– Guidetti (1) har flera jockeys sagt att han borde testas på gräs. Det borde vara inte någon nackdel. Han bär ju mest vikt, men han står med jättebra chans om han hanterar gräset. Motstånd saknas inte och det finns några till som står bra eller bättre till på pappret, men formen är bra efter segern och han har ett gott självförtroende. Regnuppehåll och en god bana är fördelaktigt, hälsar Jessica Ohlson. 

 – Mukhaater (3) står inte så bra till i löpningen och kommer behöva loppet. Han har varit lite krasslig till och från hela säsongen, men är nu pigg och kry så förhoppningsvis är han lite bättre än sitt formtal, berättar Sophia Andersson. 

– Stella Grande (6) är också allt väl med. Hon har chans här och går bra på Göteborg Galopp. Båda mina för dagen har jämngoda segerchanser, säger Jan-Erik Pettersson. 

– Pushaq (7) är en svår häst, men han får gå lite lopp för att komma in i det igen efter en paus. Han var femma senast, men var ”något jobb kort då”. Han mår bra och jag tror inte han går sämre nu, hälsar Karen Kuszli.

– Grey Runner (8) var med framme direkt senast när han gick med blinkers och var som en helt annan häst. Han fick en vid sväng och såg inte sin konkurrent och tappade segern där. Vi fortsätter med blinkers och han ska ha en bra chans. Han har dock lite nerver så det är ett frågetecken med resan och en ny miljö då det är första starten på banan och första resan, upplyser Annika Sjökvist.  

– Madame Cholet (9) är en häst vi siktar mot hindersporten med. I England har hon gått mycket i front. Nu gick hon bakifrån senast på en opassande distans och bana. Vi reser så vi är där på morgonen. Hon måste förbättra sig för att kunna hävda sig här, berättar Kahlil De Burca. 

– Dherby (10) hoppas jag gör ett lika bra lopp på Göteborg Galopp som senast. Då kan han vara med där framme.  Han uppskattar den långa distansen. Jockeyn (Josefin Landgren. Reds. anm.) kände inte igen honom senast på Jägersro och han var långt slagen av vinnaren. Det kan ha varit banan, även om han tränar på Jägersro och tränar jättebra där, säger Johanna Åberg. 

V4-4 Göteborg Galopp lopp 4, 1200 meter gräs

–Tootick (1) fick ett tufft lopp på Övrevoll, men gick godkänt. Han var fyra och en halv längd slagen av bra hästar. Förhoppningsvis tar han spets nu och håller den i mål. Han har utvecklats bra under säsongen, tycker jag. Nu testar vi med blinkers då han är lite rädd för närkontakt med andra hästar. De sitter där för att han ska våga gå om andra hästar om han inte sitter i spets. Han är i god form och siktar på en främre placering. Han har tränat riktigt fin och ser fin ut i kroppen för dagen, säger Åsa Edvardsson. 

–Quicksteps Bloom (2) är det inget fel på för dagen. Hon har fått ett fint startspår och Ulrika (Holmquist) sitter på ryggen. De har vunnit på Göteborg från det spåret tidigare (29/7-2018. Reds. anm.). Hon trivs med sig själv och jag tror att det varit bra med en ”liten break” för henne. Det är några vassa motståndare med, men hon har förutsättningarna att vara med där framme, hälsar Nathalie Wiklund.  

–Moojim (4) var en liten besvikelse senast och jag tänkte att han var på väg neråt i form. Men, hemma är han väldigt ”taggad” och i tisdags gick han i hand 800 meter på cirka 51,0 sek. i ett banjobb på Jägersro. Man kan inte lämna bort honom på systemet, varnar Peter Jardby. 

–Semiramis (7) har vi väntat på ett tag och det kanske är dags nu? Jag har ju dock trott på henne flera gånger och det har inte lyckats så vi får väl se. Vi går tillbaka till 1200 meter. Senast över 1600 meter så gick det för långsamt och hon pullade bort sig i ledningen. Det är ryttarbyte men Malin (Holmberg) har ridit bra förut så det är inga problem. Man ska inte räkna bort henne, säger Ylva Brandt.  

–Ambience (8) mår relativt bra, men tog dock sista loppet hårt. Jag lever efter att ”aldrig se bakåt utan alltid framåt” och jag hoppas och tror att han är med långt fram, berättar Elisabeth Gauthier.  

–Silky Road (9) fick en lugn vecka efter förra loppet då han slog i startboxgrinden och tappade sex längder i starten. Visar han formen han gjorde i Sunday Special-loppet på Göteborg Galopp i loppet innan så ska han vara med och ”hugga om det” här, upplyser Tobias Hellgren. 

–Ruby Dream (10) är ganska kräsen gällande underlaget. Nora (Hagelund-Holm) tyckte inte att han fick rätt fäste senast. Jag tycker han gör det bra i loppen. Jag hoppas att han kommer in bakom hästar och får någon utvändigt om oss i svängen då han brutit ut där tidigare på banan. Får han rätt lopp så kan det gå, men Constanzia och Cromer står inne med sina gamla formtal. En god till lätt bana är bra för honom, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

V5-1 Göteborg Galopp lopp 5, 1200 meter gräs

– Rocketman (1) borde varit med och ”huggit om det” senast, men hamnade i den lösare delen av banan på Övrevoll. Klint blir extremt ”svårtuggad” och vi förlorade mot honom som tvååring. Jag kan inte klaga på hans form och han är bättre på gräs än dirttrack. Vi kan inte gnälla på formen på hans form, hälsar Tobias Hellgren. 

– Cat Ballou (2) är på väg upp i form efter lite småstrul under säsongen. Det är ett litet fält och ett öppet lopp, men hon måste ses med lite chans här. Hon ska ligga på rulle och använda sin speed, berättar Roy Arne Kvisla. 

undefined
Cat Ballou har inte vunnit sedan debuten som tvååring. Vinner hon så rensar det rätt bra, tror vi. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

– Spenzer (3) tror vi trivs bäst över 1200 meter. Jag tror inte det spelar någon roll var han hamnar från början, bara han inte pullar bort sig. Jag tycker att han kan vinna det här. Han har slagit Klint förut och jag är försiktig optimist. Vi går tillbaka till sidoludd igen, han behövde inte blinkers då det inte blev någon större skillnad med dem, säger Catharina Vång. 

– Klint (4) fortsätter att se väldigt, väldigt fin ut. Han går med sidoludd som vanligt. Han är inte den största hästen, men min känsla är att hans form kommer att bära upp den där vikten ganska lätt. Det vore konstigt om jag inte trodde på väldigt bra chans, med tanke på hans form, hälsar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint. 

– Magno Animo (5) har gått bra på gräs, men också gått två bra dirttrackstarter som tvååring. Nu senast så visade hon dock att hon hatade att gå på dirttracken. Hon har fått en paus och i framtiden tar vi nog upp henne i distans till 1600 meter. Vi reser så vi är där på morgonen. Hon är ingen stjärna och måste förbättra sig för att kunna hävda sig här. Klint är hästen att slå, upplyser Kahlil De Burca. 

V5-2 Göteborg Galopp lopp 6, 1600 meter gräs

–Menada (1) tränar fantastiskt bra hemma. I sista starten på Övrevoll missade hon starten och tappade minst åtta längder i starten. Jag var jättenöjd med hennes upphämtning och insats. Nu får hon längre distans och på gräset på Göteborg Galopp. Vi har ändrat lite på träningsupplägget och hon har svarat bra på det och vi hoppas att hon är lite lugnare och kontrollera sina nerver bättre. Jag hoppas att hon kan vara med och kriga om en placering, hälsar Åsa Edvardsson.

–Rainbird (2) har jag inte varit nöjd med i de två senaste loppen. Det kan vara lite täta starter. Jag tycker att hon bättre på lite länge distanser så det vara lite kort nu. Ett maidenlopp är ändå ett maidenlopp och Fredrik (Janetzky) har ridit henne bra och han sitter upp igen. Hon går på alla underlag, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

–Quick TJ (3) tappade aktionen senast på Jägersro och kunde inte gå med i det höga utgångstempot. Hon verkar trivas bättre på gräs och vi hoppas på en fin placering, berättar Jaana Alvesparr. 

–Stick Together (5) står bra till här med vikt. Vi är på väg ner nu och än så länge reser han bra. Det är första resan och övernattningen för honom, men han är en ganska lugn kille. Han går bra på Bro Parks gräsbana och det borde inte vara några problem med Göteborgs gräsbana. Formkurvan pekar rakt uppåt. Nästa start blir troligtvis ”Breeders´ Consolation”. Stick Together ska räknas här på tidigare resultat, säger Roy Arne Kvisla. 

–I Rely (6) kommer tillbaka efter långt uppehåll. Hon är tillräckligt förberedd för att kunna vinna här, upplyser Jessica Long.  

–Scytale (7) passar bra på en god till lätt bana. Det är det här loppet har vi väntat på, även om det är tufft motstånd. Jag tror att det är rätt distans för hästen. Jag hoppas att hon är bland de tre, menar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

V5-3 / V3-1 Göteborg Galopp lopp 7, 1400 meter gräs

–Appelaia (1) är bättre än raden visar. Jag hoppas på förbättring här så får vi se hur långt det räcker, säger Jessica Long.  

–Lawyer Up (2) har inte gjort några fel och är ett fint sto. Hon vill troligtvis ha 1600 meter. Hon har fått ett ”break” efter det förra loppet på Övrevoll. Vi hoppas att hon ska gå bra här och hon är en platschans, berättar Kahlil De Burca. 

–Ces Soirees La (5) fick betala priset för att hon låg med däruppe i ett för högt tempo senast. Jag tror att distansen nu är bättre för henne. Hon är bättre på en snabbare bana och Göteborg Galopp bjuder alltid på bra banor vilket gör att vi gärna åker dit. Hon har en bra ”pilot ombord” och hon ska räknas här, säger Kahlil De Burca. 

–Ode To My Mother (6) trodde vi mycket på i Amacitalöpning senast när hon kom lös efter start. Hon var inte ”hård mot sig själv” efter den incidenten utan tog det lugnt. Det här är ett rejält sto med en stor motor som kommer bli riktigt bra nästa år. Vi har höga tankar om henne. Hon är i bra form och reste bra ner till Jägersro så det ska fungera med resan. Vi reser så vi är där på morgonen. 1400 till 1600 meter är hennes idealdistanser. Hon är den bästa av mina i det här loppet, hälsar Kahlil De Burca. 

V5-4 / V3-2 Göteborg Galopp lopp 8, 1400 meter gräs

–Pharitz Dahhia (1) är ute på lite för kort distans, men hon klarar 1400 meter. Vi fortsätter med blinkers. Hon känns pigg och fin efter pausen och jag tror inte uppehållet har påverkat henne då hon har hållits igång. Jag hoppas att hon kan vara bland de tre, säger Camilla Nilsson.  

–Mahanay De Piboul (2) är inte ”jätteglad” över att gå på gräset på Göteborg Galopp. Han vill helst ha Bro Parks dirttrack och 1400 meter är dessutom för kort. Nu är det dock lite enklare emot denna gång, han har lärlingslättnad och han känns väldigt fin hemma. Jag hoppas att han är på pengar, men med tanke på hur han känns kan han ändå vara en storrysare, berättar Camilla Nilsson. 

–Muna May (4) kan få det tufft mot Pharritz Dahhia, men det borde stå mellan de två. Hon har inga problem att resa och känns fin i övrigt. Vi reser på lördag morgon, säger Maria Hagman-Eriksson. 

–Katyusha (5) är det också lite för kort distans för. Hon kändes fin i sista ”jobbet”. Det är ”hugget som stucket” mellan henne och Pharitz Dahhia vem som är först i mål. Jag hoppas att hon kan vara bland de tre, menar Camilla Nilsson. 

undefined
Kan kämpen Katyusha utmana favoriterna? Hon gillar Göteborg Galopp. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp. 

–Roslyn (6) känns helt okej, men jag får inte allt att stämma riktigt med henne. Hon har nu ”fyra kilo av” och borde vara bättre än senast. Vi reser på lördag morgon. Jag hoppas hon är med bland de tre, säger Maria Hagman-Eriksson.

V5-5 / V3-3 Göteborg Galopp lopp 9, 3200 meter gräs

–Arctic Waltz (1) trivs med Kevin (Parkin) som har ridit honom i varenda jobb på slutet. Inför förra starten så gick han sitt bästa jobb någonsin och jag var nöjd med själva prestationen. Jag hoppas att det här är ”hans lopp”, säger Karen Kuszli. 

–Crazyheart (2) har missat starten två gånger och vi vill med vara bättre från början denna gång. Hästen mår bra och han kan hoppa, men motståndet är tufft. Vi siktar på pengar, hälsar Ann Thilderkvist. 

–Tyko Bloom (3) bör gå bättre här än senast, tror Ann Michanek. 

–Roman Stone (5) är en stor, stark och välskolad häst som hoppar bra. Jag är orolig att det inte blir något tempo. Han startar för första gången över hinder, men har en god slätloppsform och fick formtalet 72 här. Sea Moonster är en intressant motståndare, men den som oroar mig mest är Crazyheart. Han har stor potential på pappret. Hoppar han bra här så ska han räknas, säger Kahlil De Burca. 

–Sea Moonster (6) ska det bli spännande att se vad han kan göra. Det är debut på häck. Han hoppar bra. Vi har länge tyckt att han är i bra form, men han har inte riktigt visat det. Det är några tuffa emot så vi får se ”var det landar”, berättar Tobias Hellgren. 

Leo The Lion (4) är struken.