Nyheter

Tränarintervjuer 4/8 – onsdagslunch på Bro Park

Publicerad
Nya onsdagstävlingar på Bro Park och vi har pratat med flera av tränarna. V4-spelet börjar i dagens första lopp klockan 12:20. Lunchdubbelspelet startar i det tredje loppet. Andra spelformer erbjuds självklart. Vi har redan bjudit er på flera tränarintervjuer och de finns samtliga att tillgå i intervjublocket också. Hästarna redovisas i nummerordning. Lycka till med ”liret”.
llrbzwt2mrkve7jbxh5
Kan Grimeford Lane "sätta käppar i hjulet" för Stureplan i V4-3 / LD-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 Bro Park lopp 1, 1750 meter gräs

Hongkong Sandy (1) har jag haft sedan i vintras och hon har haft sina problem. Hon gjorde en god insats i årsdebuten senast och borde vara lite framsatt till detta. Distansen är inget bekymmer, mamman var tvåa i danskt Oaks och vi tar det här loppet för att eventuellt komma med i norskt Derby - fina bonuspengar som norskfödd. Jag skärper upp henne med blinkers och hoppas på seger, säger Niels Petersen.

– True Detective (2) mötte vad jag tycker är Skandinaviens bästa treåring på gräs i debuten i Noosa Spring. Han är slagen två, tre längder från en andraplats så det är dumt att vara missnöjd. Vi var ändå före några som var etta och tvåa i “Guineas Consolation”. Det kommer att bli ett ryttarbyte. Han är en kapabel häst som kan överraska här, varnar Julian McLaren. 

– Prima Kalejs (3) fungerade inte alls på en för hård bana senast och dessutom fick hon ett rejält stopp på vägen - bara glöm den insatsen. Hon mår fint inför detta, drog ett bra startspår, trivs på distansen och på en mer normal gräsbana. Jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

Natasha Romanova (4) är i fin ordning. Vi lärde oss mycket om henne i debuten. Gräset är bra och distansen är okej. Hon kommer att ridas mer offensivt nu och inte droppas ner så långt bak, meddelar Kahlil De Burca. 

Deceiving Looks (5) gjorde det jättebra senast. Han är inte snabb ut, men tog flera på upploppet. Jag förväntar mig utveckling till hösten, men han går ändå framåt för varje start. Distansen är positiv för honom. Jag är jätteglad för pengar, säger Patricia Gordin.  

Rainbird (6) jobbar väldigt bra och senast på Strömsholm gjorde hon det bra. Hon har en del att bevisa efter sin halsoperation som hon gjorde efter loppet på Strömsholm. Det är frågan hur mycket den hjälpt, då jag tycker att det fortfarande låter när hon andas och när det går snabbare. Hon har alltid jobbat bättre än For The Roses och hon ”jobbar bra". Fungerar det med andningen så är Rainbird en mycket bättre häst än Scytale. Fredrik (Janetzky) känner henne nu och red bra senast. Jag tror inte hon tappat så mycket efter pausen. Vi får se hur långt det räcker, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Ocean Pearl (7) gjorde "allt rätt" i debuten förutom att det var alldeles för kort distans. Vi prövar lite längre och tar det därifrån, hälsar Maria Johansson. 

Daxxila (8) kommer att strykas, säger Madeleine Smith. 

Scytale (11) tränar bra och distansen är jag nöjd med. Vi hoppas att hon får var med sig pengar, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

– Stick Together (13) har polletten trillat ned för och hon har dessutom äntligen släppt all vinterpäls. Hon såg bra ut senast och ska normalt sett vara ännu bättre till den här starten. Elione Chaves upp känns intressant och jag har inte gett upp, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Sixten Blixten (14) försöker så gott han kan. Han kommer att bli bättre ju äldre och starkare han blir. Jag tror han gillar gräset och vi behöver få ett förhoppningsvis bra formtal på honom. Det är ett experiment då vi vill testa Bro Park. Han reste bra till Göteborg. Spåret är inte idealiskt. Han är inget för spelarna, säger Paul Fitzsimons.  

V4-2 Bro Park lopp 2, 1200 meter gräs

Silver Bride (1) springer väldigt snabbt i träning och slår alla mina andra i träningsrundorna. Nu sätter vi på huva så att hon inte hör lika mycket och ser om hon kan koncentrera sig bättre. Det verkar som att hon är lite rädd för andra hästar som hon inte känner och slår på bromsarna. Hon kan mycket bättre än formtal 44. Hon har ingen chans här med tanke på det hon gjort. Är hon i närheten av fältet i mål så är vi nöjda. Jag tror att hon ska ha längre distans och hon kommer att få svårt att gå med. Vi hittar inga fel på henne och hon är ordentligt undersökt, hälsar Marie Twomey. 

Gin (2) är ute för att få ett formtal. Tiden rinner iväg. Hon är fräsch och schysst, men har bara fått ett jobb då hon haft problem med en muskelsträckning. Hon behöver starta och föredrar gräs, tror jag. Hon är en nätt liten häst som är ”kort om jobb” och behöver loppet, meddelar Henrik Engblom. 

– Cimmaron (3) möter klart enklare hästar den här gången, men jag är lite tveksam på den korta distansen. Det är dock ett lågklassigt lopp så från ett bra startspår ska hon kunna vara bland de tre, säger Patrick Wahl.

– Yalla Yalla (4) sprang av okej, men slog på tvärbromsen när vinnaren gick upp bredvid. Han visade att han var grön, men har ett lopp i kroppen nu. I ett sådant här sällskap ska han räcka långt, varnar Henrik Engblom. 

– Athena (5) vill vi prova igen över gräset. Än så länge har hon visat sig vara bättre på dirttrack, men vi kan inte utesluta gräset efter enbart den förra starten. Vi kommer att låta henne springa mer ”fritt” i dag och inte hålla tillbaka henne så mycket. Vi får se om hon orkar hela vägen. En ny lärling sitter upp, men det tror jag inte är några problem då Athena är lättriden även om hon kan behöva lite hjälp på slutet för att komma i mål om hon stannar på slutet. Allt kan hända och vi håller på att lära oss henne och utvärdera om det finns utveckling att hämta. Jag är osäker på hennes chanser denna gång, berättar Aase Marie Brown. Obs! Nytillkommen intervju sedan publicering. 

– Sweet Home Alabama (6) är en riktigt fin häst som vi har höga förväntningar på. Hon har en låg och fin aktion så Bro Parks gräsbana ska nog passa bra - även om stamtavlan nog hellre sett dirttrack. Vi var nöjda med henne i årsdebuten som hon verkligen behövde och hon har tagit loppet på bra sätt. Distansen är den rätta och nu ska hon få ett handicaptal - det här känns som en mycket lämplig uppgift. Om hon sköter sig som vi förväntar oss kan vi börja fundera på Rosengård och Scania Sprint därefter. Motståndet är inte det värsta och det är klart att vi tror på toppchans, berättar ställföreträdande tränare Oscar Berneklint.

Just Me (8) har varit en enorm besvikelse för oss och han ger mig ”gråa hår”. Förra gången kastade han bara in handduken helt utan att vara trött. Han har inga ursäkter utan var bara dålig. Nu är han tillbaka på gräs igen. Vi får se om han trivs bättre på det. Jag ligger lågt och vill se att det fungerar innan jag säger något annat. Han står på försäljningslistan, meddelar Julian McLaren.  

Skyler (10) gjorde ett bra lopp sist, mår bra och bör göra en liknande prestation, hälsar Sandra Brolin. 

Lemon Smile (11) var ute på lång distans senast och kom inte till i loppet och vi glömmer det. Hon har tävlat på distansen, dock på dirttrack. Hon har återigen fått ett tråkigt startspår och vi får se hur hon kommer till i det här loppet och hur långt det räcker. Hon har kapacitet. En outsiderchans, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.   

Huss Rehnoor (12) trodde jag skulle “stå” 2100 meter på dirttrack, men gjorde inte det senast. Jag trodde på honom i det loppet då han känns väldigt fin. Jag tar nu bort blinkersen och vi provar kort distans igen på gräset. Jag tror att han är en ”miler” i vart fall, men han har gått bäst på 1200 meter. Han vill mycket i loppen och nu lärt sig att lägga sig i fältet. Startspåret kanske är bra för honom för att se hur han sköter sig. Han kan mer och har kapacitet. Det är en järnhandicap och även om distansen inte är den bästa så hoppas jag att han får en bra upplevelse och är ”halvoptimistisk” på förhand, säger Hans Lundell. 

V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 3, 1600 meter DT

Mr Kygo (1) kommer att få en bra resa härifrån. Han tog förra loppet bra och formen är fin. Jag blir inte förvånad om han vinner, men det är en del vikt att bära. Jag tycker det är på gränsen till okej att bära så mycket, säger Julian McLaren. 

Ellis St Martin (2) är uppe i sitt maxtal i karriären, det vill säga 81. Jag tycker inte att hans förra start var dålig, men det var som vi befarade innan att gräs inte är hans melodi och särskilt inte på en snabb bana. Han verkar okej för dagen och har ett löphuvud av guld. Det är ny ryttare, men ersättaren är av hög klass. Kan vi sitta i den främre träffen och ligga tvåa, trea så är det bra. Han ska inte gå i spets. Vi inriktar oss på pengar då det är ett tufft lopp, berättar Ylva Brandt. 

Fast And Free (3) öppnade för hårt i sin senaste start. Hon mår bra och har en bra vinstchans, varnar Sandra Brolin. 

Ocean Side (4) tar vi ut på lite för kort distans för att få en ordentlig genomkörare och kvitto på ”jobben” vi gjort hittills. Högt utgångstempo gynnar honom, säger Maria Johansson. 

Grimeford Lane (6) är allt bra och var ute i morse (tisdag) och såg fin ut. Han har mött favoriten Stureplan två gånger och varit tvåa till honom till honom och fått tre kilo. Nu får han tretton kilo i fördel. Han har varit bättre på senare tid på dirttrack än på gräs. Han långspurtar så man får inte vara på honom för mycket från början. Det är några ”frontrunners” så det kan bli ”överpacat”. Jag tycker att han har segerchans. Han står matematiskt bra till, berättar Claes Björling. 

Green Backspin (7) kändes jättefin senast men bar för hög vikt, enligt Cornelia Hartsmar som red. Därför tar jag ut honom i guld nu så att vikten blir bättre. Han kommer inte vinna, jag är nöjd om han får pengar. Det är tuffa hästar emot, men jag blir inte förvånad om han är bland de tre. Formen är fortsatt bra, säger Patricia Gordin.

– Une Autre Beaute (8) kom upp i bakbenen på en konkurrent till start senast och kom lös - det är sånt som kan hända. Ingen fara med hästen därefter - hon sköter träningen som hon ska helt enkelt. Min häst står fint inne med vikten, men det är ett tufft lopp och det måste klaffa till hundra procent för att det ska räcka hela vägen, funderar Roy Arne Kvisla.

Kinsman (9) behöver vi testa dirttracken på Bro Park med. Han älskar dirttrack, men vi vill se om han hanterar banan och banans underlag. Han tränar fint och mår väldigt bra så han är ”fit”. Han behöver lite tur från det här spåret och vi hoppas han ligger närmare täten denna gång. Han har mycket ”speed” i sig och är kapabel. Vi åker inte upp till Bro Park bara för att delta, berättar Paul Fitzsimons. 

Stureplan (10) har varit väldigt fin i sina två starter och segrar efter långt uppehåll och han tränar på fortsatt bra inför detta. Det här är dock ett klart tuffare test än vid segrarna och det utvändiga startspåret är långt ifrån något plus. Han trivs som bekant på distansen, men viktläget blir ingen enkel sak att hantera. Stureplan kan vinna loppet på sin klass, men jag vill ändå baissa lite, säger Caroline Malmborg.

V4-4 / LD-2 / V5-1 Bro Park lopp 4, 2350 meter DT

– Warwick Avenue (1) gör sin första start för mig och jag har inte haft honom så länge. Han kan behöva loppet då han haft en liten paus.  Det är svårt att bedöma chanserna, säger Ylva Brandt.  

– Philadelfia (3) gick väldigt plusbetonat med åtta kilos övervikt mot hästar i guldklassen senast och var fyra bakom bland annat Espen Hill. Den prestationen var jag väldigt nöjd med! Vi har fått en fint spår, och underlag och distans är det inget fel på. Minus för dagen är att vi måste byta ryttare. Malin Holmberg, som känner honom utan och innan och passar väldigt bra ihop med honom, kan inte rida. Jag hoppas jag hittar någon annan som kan sköta hennes ”jobb” som hon alltid gör med bravur, hälsar Patrik Sandin. 

– Littleredcorvette (4) har gjort det jättebra nu i de senaste starterna. Distansen passar jättebra och Andreas (Tapia Dalbark) passar bra ihop med henne. Jag vill ändå säga att jag är lite osäker på formen, då hon satt lite päls. Jag tycker det ser bra ut på pappret, meddelar Ylva Brandt. 

– The Gurka (5) gjorde ett bra lopp trots att han hade rest dåligt. Kim Moberg red ett jättebra lopp i hennes första lopp. Jag är fundersam på om det kan vara för långt då han inte vunnit distansen? Samtidigt så gillar han lång distans, men har svårt att sätta nosen först. Han kommer att göra sitt vanliga och kommer att plocka pengar igen, säger Julian McLaren.  

Absolut Spirit (6) är entaktad. Motståndet ser okej ut, men det är några som vill gå upp och dra. Nu senast på gräset var han ärlig, blev tvåa och kämpade på bra. Han missade lite i starten då och kom lite efter. Vi har även börjat hoppa honom lite för att eventuellt variera hans karriär. Loppet ser lämpligt ut, han kommer vara med däruppe, hälsar Henrik Engblom.

– Double Rock (8) får en tät start denna gång, men mår toppen och tog det sista loppet bra. Jag är försiktigt optimist och hoppas att han är med där framme. Distansen är ”mitt i prick”, säger Maria Heinrichs. 

– Sir Gnet (9) är en extremt välstammad häst efter Galileo. Vi kommer troligtvis att ta ut honom på hinder, men det kan vara så att vi tävlar honom både på det och den släta banan. Det här är ett tufft lopp och han kommer tillbaka efter en lång paus. Han behöver loppet, meddelar Kahlil De Burca. 

Surfers Paradise (10) trodde jag inte skulle gå något senast för hon var så brunstig, Hade hon inte blivit fast i fel rygg, så hade hon vunnit enligt Angelika (Berg) som red. Det är tufft motstånd, men hon har slagit silverhästar förut. Är hon bra för dagen är hon bland de tre. Övervikten bekymrar inte. Hon är inte brunstig nu, berättar Patricia Gordin. 

Man In The Moon (11) känns väldigt fin för dagen. Han har vunnit i silverhandicap. Spåret spelar ingen roll för honom. Han har segerchans, men några av motståndarna ska tas med respekt. Han gillar inte när det är för varmt, så han har fått en liten paus och kan behöva loppet förstås. Det är ett frågetecken. På sin ganska höga grundkapacitet ska han ändå ha chans, säger Nadja Bellander. 

Russel (12) har underpresterat i två grässtarter, men kan avsevärt mycket bättre på dirttrack. Jag tycker att det ska bli spännande med den längre distansen och nu är det Elione Chaves upp igen. Startspåret spelar ingen större roll och Russel är en av de som kan vinna loppet, berättar Patrick Wahl.

V5-2 Bro Park lopp 5, 1200 meter DT

Thunderboy (1) har gjort det jättebra hittills. Han hoppade av och sprang upp i hästen framför senast och fick ett stopp. Han har vinstchans om allt stämmer och han får ett bra lopp, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Cara Dune (3) är en fin häst som tränar bra . En häst för framtiden. Han är med i Derbyserien och vi värderar honom högt. Han kommer inte starta om det blir en opassande bana för honom, säger Kahlil De Burca.  

– Farhh Out (4) var väl helt okej i debuten senast och ska ju vara framsatt med loppet i kroppen. Jag gillar det här stoet som inte ska vara missgynnad av att byta gräset mot grus. Det är ett par bra emot, men topp fyra vill jag att min häst ska vara, säger Roy Arne Kvisla.

– Movere (5) tog kvalet jättebra. Han får gå ut mot hästar i en novislöpning då vi inte något annat val då vi gärna vill ha med honom till SM. Han har tränat på bra efter kvalet. På sikt på är det här en häst för 1600 – 2000 meter, tror jag. Han har visat en del i träning. Det var bara två hästar i hans kval, nu är det ett helt fält. Vi tror att han är en klasshäst och tror jättemycket på honom. Han gör allt väldigt enkelt. Jag tror inte att han kommer stressa upp sig då han är en ”cool kille”. Debut är debut, meddelar Maria Sandh. 

– Credit Card (6) hade jobbat strålande inför debuten och jag var faktiskt lite besviken på henne. Det saknades det där lilla extra. Nu är det dirttrack och det ska nog fungera - tränar ju på underlaget varenda dag och stamtavlan talar också för det. Det är några bra emot, men en outsider ska Credit Card nog vara, funderar Patrick Wahl.

– House Doctor (7) var jättefin i kvalet, men det är första starten. Han är lite grön. Han tränar bra och reste bra till kvalet på Göteborg Galopp. Han är en riktigt fin häst som jag verkligen tror på i framtiden, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

– Greet Me (8) gjorde en okej debut, men blev lite hetsig innan loppet och måste få lite rutin och lugna ner sig. Hon är en jättefin häst som säkert gör ett bra lopp, meddelar Sandra Brolin.

Tough Love (9) kvalade trevligt och har fått en månad på sig att ladda batterierna. Hon har lagt på och tagit sig i kroppen och ser verkligen fin ut. Det blir nog svårt att vinna första gången ut, men fina pengar finns inom räckhåll, säger Madeleine Smith.

V5-3 / V3-1 Bro Park lopp 6, 3200 meter gräs–häck 

– Mr Suarez (1) var okej i sin häckdebut och det här ser ut som en lämplig uppgift på papperet. Han har dock haft ett litet break på grund av hovproblem och är lite rund om magen. Det här är dock min bästa segerchans för dagen, säger Patrick Wahl.

Tyko Bloom (3) har inte startat på länge så det är svårt att veta var han står, men jag tycker att han har en hygglig chans, meddelar Ann Michanek. 

Incognito (4) tycker jag ska ha en hygglig chans här, säger Ann Michanek. 

Arctic Waltz (5) får testa igen. Vi har lagt om fodret. Han hade lite lågt Hb-värde ett tag odh vi har tagit en mängd blodprov. Vi har bytt foder och lagt om träningen och han har svarat bra på förändringarna och jobbar bra här hemma. Det är svårt att värdera segerchansen, hälsar Karen Kuszli. 

 –February Snow (6) hoppar ”superfint” och gör det säkert okej här, men det är ett ”lite omöjligt läge” för en 3-åring att starta mot äldre med ”massa” övervikt, säger Sandra Brolin.  

V5-4 / V3-2 Bro Park lopp 7, 3500 meter gräs – steeplechase

Jungleland (1) var jag jättenöjd med förra starten. Han var inte långt slagen och han avslutade väldigt bra. Early Voice är säkert svårslagen i det här loppet. Jag hoppas på en andraplats, som han känns nu. Vi reser under tisdagen. Båda mina är väldigt säkra i hoppningen. Jag tror att Jungleland har större chans French Warrior den här gången, säger Anna-Maria Andersson. 

Three Is Company (2) agerade stinglöst senast och batterierna var tomma. Han fick slita för sin tredjeplats. Han är på väg tillbaka och ”ligger lite på bettet” i träning, men det är ett stycke kvar till formen från Strömsholmssegern. Jag hade behövt ha honom i i den formen för att kunna ge Early Voice en match. Viktläget talat emot honom nu och jockeyn rider steeplechase för andra gången. Jag är nöjd med en tredjeplats, meddelar Lars-Åke Enström.  

Early Voice (3) ska gå sitt första steeplechaselopp. Han hoppar väldigt bra i träning när vi skolat honom. Eventuellt siktar vi på Swartlings Memorial efter detta, men hans huvudmål är Prix De Merano som är ett Gr1-lopp. Efter det åker han troligtvis till USA, hälsar Kahlil De Burca.  

undefined
Early Voice gör debut i steeplechasedisciplinen på onsdag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp. 

French Warrior (4) har fått två ”lite snälla” lopp och fått hoppa in sig. Christopher (Roberts) har varit nöjd, men hästen har inte haft någon speed. Han är lite entaktad. Vi får se om han kan ligga med längre upp den här gången och det blir ett lite offensivare upplägg så får vi se hur det fungerar. Båda mina är väldigt säkra i hoppningen. Jag tror att Jungleland har större chans French Warrior den här gången, säger Anna-Maria Andersson. 

Wontgetfooledagen (5) är struken. 

V5-5 / V3-3 Bro Park lopp 8, 1600 DT

Pharitz Jawad (1) stannade till på upploppet och blev passerad, men tog sedan ”fatt igen”. Han uppträdde ”grönt” i debuten, men jag var nöjd med honom. Han har tagit loppet extremt bra och var helt opåverkad efter loppet. Efter det har han tränat på. Det är debut på dirttrack och längre nu distans nu, men längre är en fördel. Han är en stark, men förnuftig typ. Han är med bland de tre här, men jag hoppas förstås på vinst, meddelar Olga Benitez Bibik. 

Elementary Neutron (4) gjorde en bra debut och vi var jättenöjda. Med ett lopp i kroppen så ska ha vara framsatt, men det är första gången han reser så här långt med övernattning. Han är en ganska cool kille och resan går än så länge fint. Han äter och dricker som han ska (intervjun sker på vägen upp till Bro Park. Reds.anm.). Jag hoppas att han är bland de tre första. Det är andra gången Elione Chaves rider honom och han valde att rida just honom. Vi tror att han är en ganska bra häst, säger Charlotte Goss.  

No Risk No Reward (5) är en liten och tuff häst. Vi var nöjda med hans kval och han gjorde det tillsammans med ett fullblod även om det blev tråkigt sista 400 meterna då han blev ensam. Det är första gången han reser och det går bra (intervjun sker på vägen upp till Bro Park. Reds.anm.). Det är svårt att sia om chanserna då det är debut, men jag kommer inte bli jätteförvånad om han överraskar. Han är som sagt en tuff häst, meddelar Charlotte Goss.  

Wellington (7) bär ganska hög vikt. Han har haft det lite motigt i år och inte riktigt kommit i form. Han känns fin nu och var bra i sista ”jobbet”. Han vet vad han ska göra då han är rutinerad. Mår han bra så kan han vara med där framme, säger Charlotte Goss.  

Katyusha (9) kommer att strykas, meddelar Camilla Nilsson. 

Soulette Al Maury (10) är en väldigt trevlig liten häst. Hon kom den 3/7 till mig. Hon är riden mycket, men har endast gått ett jobb på bana (Jägersro) och det gjorde hon godkänt. Övervikten kompenseras av P-A (Gråberg):s erfarenhet. Mahany De Piboul åker med som sällskapshäst och vi åker tisdag eftermiddag. Hur hon räcker till här har är svårt att bedöma, meddelar Camilla Nilsson. 

Bro Park lopp 9, 1600 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

2 Pretty Pretty Rose – 7 House Deposit – 6 Gold Sensation Outs: 3 Winchester