Nyheter

Tränarintervjuer 4/7 – söndagstävlingar med V64 på Göteborg Galopp

Publicerad
Det är dags för den fjärde tävlingsdagen på Göteborg Galopp. En kul V64-omgång startar i lopp två klockan 12:20. V4-spelet startar i lopp fyra och lunchdubbeln i det sjätte loppet. Lycka till med spelandet.
ysqvhjk8dktd6l4azfk
Tobias Hellgrens Quebello är obesegrad efter två starter. Blir det tredje raka? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Göteborg Galopp lopp 1, 2200 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet.

5 Mukhateer – 4 Zara Zaid– 1 Hodor Outs: 6 Adaline

V64-1 Göteborg Galopp lopp 2, 2200 meter gräs

Vi har ett lås i den första avdelningen för våra arabiska fullblod. Först tippar vi Pharitz Dahia (5), men Roslyn (1) tror vi inte är långt efter. Stall Nilsson startar två hästar. 

–Pharitz Dahia (5) har tagit loppet på Strömsholm bra och är pigg och glad. Vi fortsätter med blinkers. P-A (Gråberg) kommer inte att rida då han ska till Polen så det kommer att bli ett ryttarbyte, men det är inte bokat. Jag hoppas hon är bland de tre. Katyusha (6) gjorde det väldigt bra på Strömsholm och mår bra efteråt. Hon gillar gräset och Göteborg Galopp och distansen är inte negativ i varje fall. Det är svårt att bedöma chanserna. Hon kan vara trea-fyra. Normalt sett är Pharitz Dahia före henne i mål, men skulle hon svika så tror jag min kan vara trea. Ganjer och Roslyn kan bli svåra, säger Camilla Nilsson. 

Stall Hagman-Eriksson startar också två hästar. 

–Roslyn (1) känns fin. Jag tror hon är mer en sprinter än långdistansare. Dagsformen avgör om hon hanterar distansen bra även om hon gjort det okej innan. Den är åtminstone ingen fördel. Jag vill ju ranka Roslyn först, men hon har varit en besvikelse. Ganjer (7) gjorde det bra på Strömsholm. Han har väldigt sällan “visat framfötterna” tidigare. Distans och underlag fungerar. Det är en nackdel för honom om det blir en snabb bana. De har 60 kilo bägge två på ryggen. De är förvisso vana att gå tungt, men Pharitz Dahia bär lägre vikt och det kan fälla avgörandet. Jag tycker det är svårbedömt Båda har segerchans om det fungerar för dem, meddelar Maria Hagman-Eriksson.  

V64-2 Göteborg Galopp lopp 3, 2200 meter gräs

Här väljer vi att spika Quagmire (6). 

–Quagmire (6) tycker jag gick bra senast. Han hade ett iskall spår och hamnade långt ut i svängen. Med ett bra spår hade han kunnat vinna. Gräs är en stor fördel för honom, men det är första gången på Göteborg. Om han fungerar på banan har han chans. Jag tycker han borde fungera, säger Caroline Malmborg. 

–Hawthorn (2) var jag jättenöjd med senast. Det ser bra ut på pappret. Han har fin form och en bra jockey på ryggen. Det ser ut som att det blir “bra pace” på loppet och han gör alltid sitt bästa. Han ska räknas, varnar Roger Osberg.  

–Sir Macken (3) ”pullade ju sönder sig fullständigt” förra gången. Det gick väldigt långsamt och det blev helt galet då han satt fast för länge och sedan var krafterna slut. Han har trivts på gräset innan och tränar bra. Han kan hålla sitt tempo hela vägen och det är positivt med 200 meter kortare. Snabb bana är inga problem och en ”blöt” bana bör han också hantera. Jag tror han kommer vara bland de första, säger Pia Göransson. 

Stall Stjernstrand startar två hästar och Topas Royal (4) låter stallet mycket uppåt på.  

–Topas Royal (4) har sänkts lite i formtal och förhoppningsvis är banan lite mjukare än på Övrevoll. Nora (Hagelund-Holm) känner honom väl och han är vår bästa segerchans för dagen. See You Soon (8) var inte Nora (Hagelund-Holm) jättenöjd med senast. Han hängde lite i loppet, men massören har kollat igenom honom och han känns helt okej. Han gillar Göteborg Galopp. En mjukare bana är en fördel, men han är mindre känslig än Topas Royal för underlaget då han kan gå på vad som helst och presterar ärligt hela tiden, berättar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

–Mouli Wildrose (5) tog loppet bra senast. Hon borde få pengar här, säger Jan-Erik Pettersson. 

–Queen Of Skara (7) är i fin ordning, Alina (Öhgren) har ridit henne innan – vikten är bra med lättnad. Det ser bra ut på förhand. Hon ska bara ha hårt tempo hela vägen så det kommer hon se till. Jag tycker det ser intressant ut för henne, varnar Henrik Engblom.

V64-3 / V4-1 Göteborg Galopp lopp 4, 2200 meter gräs

Multibox Carlras (5) är vårt vinstbud i den tredje avdelningen på V64.

– Multibox Carlras (5) skulle gått i treårslöpningen över samma distans, men det loppet blev inställt så nu blev det maidenloppet i stället. Hon är ute för att få rutin och ett högre formtal. Eventuellt siktar vi mot det danska derbyt. Hon är en fin häst, dock lite grön även om hon mognat. Klarar hon resan till Göteborg så borde hon ha en bra chans här, hälsar Rikke Rohbach Bonde.

– Hopespringseternal (3) står ”lite taskigt till” på formtalet. Jag vet inte riktigt vad vissa av motståndarna kan. Han har gått bra på banan och distansen förut och kommer leva upp till sitt formtal, berättar Tobias Hellgren.

Penfolds (6) är en fin typ som får godkänt för sin insats i debuten - han blev lite för het i front. Distansen är ett plus och min häst är framsatt med loppet. Det måste vara toppchans på segern, säger Niels Petersen.

V64-4 / V4-2 Göteborg Galopp lopp 5, 1200 meter gräs

Stall Petersen tar ut sin fint stammade Irish Prosecutor (4) som vi tror mest på. 

Irish Prosecutor (4) är en svår och hetsig typ så det var bra att få det där 900 meters loppet i kroppen inför detta. Nu tror jag på en mycket god prestation och jag tror att min häst kan bortåt 90 eller över när allt klaffar. Startspår och distans passar perfekt. Mycket bra vinstchans, säger Niels Petersen.

– Ambiance (1) mår fint, men är beroende av en god till lätt bana. Blir den så har han hyfsad chans, säger Elisabeth Gautier. 

– För Backcountry (2) ser det ganska jobbigt ut på förhand. Vaknar han på rätt sida så kan han runt formtal 90, men han går bäst på Övrevoll och det har han gjort i alla år. Han är en grov häst som bär vikt bra. Jag tror att inte att han vinner denna gång, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

– Mr Stenson (5) gick bra på Göteborg Galopp i sin enda start där (tvåa den 10/6-20. Reds. anm.) Jag tycker det ser bra ut. Han har varit trög i årets två starter och jag hoppas att gräset fungerar bättre. Är han som han ska har han absolut chans här, säger Francisco Castro.

V64-5 / V4-3 / LD-1 Göteborg Galopp lopp 6, 1600 meter gräs

Vi tippar obesegrade Quebello (8) först. 

– Quebello (8) möter lite bättre motstånd nu, men har säkert gott framåt. Det borde vara en hyfsad chans, säger Tobias Hellgren. 

Stall Jardby tar ut två hästar. 

Seven Emirates (1) var i ordning senast och jag tror att han hade gjort en bra insats om han inte hade blivit för het och skenat med strykning som följd. Han har vaknat till i träningen och kan ha chans här om han är lika vaken i lopp. Han ledes ner till start denna gång. Zingaro Boy (4) får några kilo av med Alina (Öhgren) som har gjort det bra i sadeln och han har segerchans. Han är den jämnare av mina två, berättar Peter Jardby.  

Karen From Finance (2) går bara framåt nu. Hon tog loppet förra veckan väldigt bra och är mer taggad än någonsin. Hon presterar oftast bättre mot tuffare motstånd och det kommer hon att få nu. Hon gillade verkligen Martin Rodriguez så vi är hoppfulla att hon kan vara med där framme och kriga. Mycket kommer bero på vilken resa hon får, säger Sophia Andersson.

Köbenhavn (3) tränar bra, men behöver loppet för att hitta formen och kommer att bli trött. En bra häst, men jag tror inte att det är något för spelarna nu, meddelar ställföreträdande tränare Annika Delinder.

Bacharach (6) har jag inte hittat någon lösning på varför han går så dåligt i loppen. Vi får se vad han ”säger den här gången”. Jag ligger lågt, berättar Jan-Erik Pettersson. 

Annette Stjernstrand startar två hästar. 

–Jag tror att det kommer att gå bra för Lemon Smile (12), trots att det är några bra emot med bra form. Scytale (11) tror jag inte lika mycket på. Det är första gången mot äldre hästar även om distans, bana och underlag är passande, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

V64-6 / V4-4 / LD-2 Göteborg Galopp lopp 7, 2200 meter gräs

I V64-avslutningen tror vi att tränare Wahls Shaken Not Stirred (6) har en fin chans, även om motståndet är tufft. 

Jag tror att det långa upploppet passar Shaken Not Stirred (6). Han är i fin form och känns bra i kroppen. Jag är nöjd med hans årsdebut i förra loppet. Det borde vara en bra chans, säger Patrick Wahl. 

–Springtime Carlras (1) hoppas på en mjuk bana. Får han det är han segeraktuell eller åtminstone får vi med lite prispengar hem, berättar Rikke Rohbach Bonde. 

Native Star (2) stå fint inne med vikten och jag var mycket nöjd med vad han visade i sin senaste start i Göteborg. Täta starter är inget jag oroar mig över och distansen är utmärkt. Det är några bra emot, men det är min också så visst är jag stor optimist, säger Niels Petersen.

Chilterns (5) hade inte mycket att komma med senast på upploppet. Eventuellt kommer jag att stryka honom, men om han startar är han förstås okej. Chanserna är svårbedömda, meddelar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Blue Gem (8) verkar må väldigt bra för dagen. Känns jättefin. Sist i” Bloomers´” ville ingen ha spets och det blev ett ”halvdant” lopp för henne. Insatsen var godkänd. Det är första gången ut i ett handicaplopp med lika villkor. Upp i distans är ett plus, tror vi, hälsar Roger Osberg. 

Dragonfly (9) har gjort en start på gräs men den kan man inte dra för många växlar på då hon blev påriden och inte fick chansen. Ju snabbare bana desto bättre. Hon är i bra ordning. Jag tror det blir svårt att vinna mot tufft motstånd, men hon kommer att göra ett bra lopp om hon hanterar gräset. Jag är ändå osäker på om underlaget är hennes ”likör”, berättar Tobias Hellgren.