Nyheter

Tränarintervjuer 31/10 – V64 och tio härliga lopp på Bro Park

Publicerad
Härlig sport väntar oss på söndag. Tävlingarna börjar redan klockan 11:20 med två hinderlopp och V64-spelet startar klockan 12:20 med dagens tredje lopp. Tänk också på att ställa om klockan till vintertid. Lunchdubbelspelet startar i det sjunde loppet. Vi har redan publicerat vad ”Junior” tror om sina starthästar i en separat artikel, men den informationen finns också i intervjublocket. Vi önskar som vanligt lycka till med ”liret”.
ng4mgpla92cszwgu3n1
Espen Hill var trea förra året i Songline Classic (L). Seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park lopp 1, 3200 meter gräs – häck

Monsieur Vic (1) startar enligt plan då det hela tiden varit meningen att han ska gå ut här. Han har tränat på häckarna tillsammans med Christopher Roberts och han hoppar fantastiskt bra. Det var trafikproblem när han skulle ”gå” på Övrevoll senast också. Han gick då strålande som fyra mot hårt motstånd. Jag har förhoppningar på honom här trots att det är häckdebut, säger Sigyn Dysell. 

– Leo The Lion (2) var det väldigt blött för senast på Övrevoll. Han blev trött på slutet, men hoppade mycket bättre än i loppet innan. Han har gjort två lopp på hinder nu och hoppas han går framåt. Leo The Lion tränar jättebra och gick ett bra ”dirttrackjobb” i tisdags. Han är också pigg och glad mentalt och det är en klar förbättring. Han känns allmänt uppåt. Ryttaren Thomas Guineheux har 27 segrar på hinder och ska senare rida Fegentrilopp under dagen. Jag hoppas att han är bland de fyra bästa här, säger Karen Kuszli. 

Mr Suarez (4) har skött sig mycket bra i sina starter över hinder - han fortsätter att utvecklas. Det är mycket vikt att dra runt på, men nu är det som det är. Ned i distans fungerar, men är nog inget plus. Om Mr Suarez hanterar viktläget ska det vara bra vinstchans, säger Patrick Wahl.

undefined

Mr Suarez kommer från seger i Ormus Memorial. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Giveusasmile (5) hoppar bra i träning och slipper nu startboxarna. Jag hoppas att han hoppar bra i loppet och är i närheten av fältet. Han är ingen dålig häst, men det är bra motstånd. Eventuellt går han med fasta öronbollar. Vi ligger lågt i häckdebuten, säger Marie Twomey.

Roman Stone (6) är bättre på en snabbare banan än när underlaget blivit lite uppmjukat av regn. Det här blev ett konkurrenskraftigt fält och jag är mycket nyfiken på att se Monsieur Vic debutera även om det är öppet lopp. Det här är sista loppet för säsongen så vi tar en chans. Det är mycket vikt att bära och han måste prestera på en hög nivå för att kunna vinna. Han kommer att få det svårt, säger Kahlil De Burca. 

Crazyheart (7) tycker jag är i bra form och tränar på fint. Vi reser på lördagen och han brukar resa bra. Det är ett par hästar med i loppet som blir svåra att slå, men vi hoppas på en pallplats, säger Ann Thilderkvist. 

Bro Park lopp 2, 4550 meter gräs – steeplechase

Three Is Company (1) blir bättre och bättre och är riktigt fin för dagen. Sist han mötte Early Voice reds han lite mer defensivt då det skilde i vikt till Early Voice fördel. Nu är det tvärtom. Han hoppar betydligt bättre än honom också. De kommer att få arbeta riktigt hårt för att slå oss och jag tror att Three Is Company blir svårslagen, varnar Lars-Åke Enström. 

– Tyko Bloom (2) verkade ju vara i bra form senast och bör vara ännu bättre nu, men motståndet är också bra, säger Ann Michanek. 

Bialco (3) har gått på steeple och jag är inte orolig för att starta honom på Bro Parks steeplebana. Han är lite mindre rund om magen till denna start. Han står jättebra till och står distansen. Jag vet inte om Earl Voice står den? Bialco kommer att göra en bra insats och ska räknas, säger Roy Arne Kvisla.  

Londonia (4) gör sista loppet för året. Han har inte visat toppform i hoppningen, men hoppade bättre senast än några starter innan. Han har tappat självförtroendet i hoppningen sedan han föll. Jag ligger lite lågt, berättar Karen Kuszli.  

Early Voice (5) startar för första gången över så här lång distans. Vi måste testa honom och om han förlorar är det distansen som fäller den här fina hästen. Jag är inte bekymrad över vikten och han är en häst med hög ”cruising speed”. Vi vet att han kan slåss och fajtas. Det här är det tuffaste test vi kan hitta för honom, berättar Kahlil De Burca.  

V64-1 Bro Park lopp 3, 2100 meter DT

Castashadow (1) är en fin häst som har förbättrat sig. Vi får se om han kan “steppa upp” och hävda sig i den här klassen. Han är uppfräschad sedan senast och tränad för detta lopp. Om han ska vara kvar som slätloppshäst i min regi nästa år så ska han hävda sig här. Annars blir han eventuellt hinderhäst. Han är bättre på dirttrack än gräs, säger Kahlil De Burca.

Espen Hill (2) mår toppen för dagen. Senast fick han ett fint lopp och kom faktiskt i mål med lite sparade krafter. Nu är det hemmaplan - det är ju ett plus såklart och även om jag har den största respekt för motståndet tror jag på god vinstchans, säger Madeleine Smith.

– Gold Tyranny (3) gör ju alltid sitt och trivs på Bro Park - distansen kan dock vara i kortaste laget. Han är i okej form och kan vinna loppet, informerar Lennart Reuterskiöld Junior.

 Auenfürst (4) tror jag kommer passa bra på Bro Parks dirttrack. Han har utvecklats ordentligt under året och jag tror inte vi har sett botten i honom. Det är klart att jag hoppas på vinst. Det blir fasta blinkers som i de tre senaste starterna, berättar Lennart Reuterskiöld Junior.

King Cole (5) är okej förberedd, men det här är mest en genomkörare inför Hösthandicappen i slutet av november. Det är stentufft emot och jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.

V64-2 Bro Park lopp 4, 1600 meter DT

One Star (1) är en kapabel häst i god form som dessutom drog ett bra startspår. Nu är det dock stenhårt emot och dessutom övervikt. Jag är nöjd med en mindre slant, säger Annika Sjökvist.

 Tille In Action (2) hade Breeders som sitt stora mål för året, men där gick det tyvärr fel. Var fin som knappt slagen tvåa senast så formen är det inget fel på. Får ju en massa kilon av stallkamraten, men det tror jag inte spelar någon roll. Tvåa kanske, funderar Lennart Reuterskiöld Junior.

Ellis St Martin (3) gjorde det okej senast, sju och en halv längd slagen av Nordic och gör det bra generellt, men i det här sällskapet hoppas jag att han tar pengar. Jag är osäker på formen i stallet då vi har flera hästar med dåliga blodvärden. De som startar är kontrollerade och okej, berättar Ylva Brandt. 

– Heart Of Dreams (4) är i fortsatt fin form och ruskigt pigg! Detta blir sista loppet för året innan en välförtjänt vintervila. Plantstepsdream blir såklart svår att slå men hon är förhoppningsvis bland de tre första i mål, hälsar Alice Elmerskog. 

– Plantstepsdream (5) håller den fina formen - jag är helnöjd med honom för dagen helt enkelt. Mycket vikt, så är det, men hästen är tuff och jag tror han grejar det här, kommenterar Lennart Reuterskiöld Junior.

Mr Kygo (6) är titelförsvarare och jag var väldigt nöjd med honom senast då han var jättebra. Det är en handicap, han går med lite övervikt och jag har stor respekt för Plantstepsdream, som jag är otroligt imponerad av hur bra han har blivit. Även Tille In Action behandlas med respekt. Min är också bra och vi ska göra ett försök att försvara titeln, skrattar Julian McLaren. 

V64-3 / V4-1 Bro Park lopp 5, 1200 meter DT

Mogsy (1) tror jag klarar av att försvara sitt handicaptal. Det beror lite på hur banan blir. Det ska vara spets och slut och en biljett till Dubai här, varnar Henrik Engblom.

Lushes Lashes (2) står okej till i loppet. Det kan bli ett taktiskt lopp vad jag läser mig till. Hon har fått ett bra spår och behöver inte bränna något krut på vägen. Det är många som vill ha tät och vi får se om det blir någon ”överpace”. Dirttrack är inga problem. Jag måste ändå ligga lågt, men hoppas förstås på att ska kunna vara bland de tre, berättar Roy Arne Kvisla.  

Globemaster (3) har inte haft något bra år och det har bara varit strul. Han mår så pass bra nu att han kan starta, men han är inte så hårt jobbad, lite rund om magen och inte ”där till hundra procent”. Det är ett okej motstånd, rätt klass för honom och på sin grundkapacitet räcker han alla dagar i veckan. Frågetecknet är om han är klar ännu? Vi vill testa och se hur han tar loppet för att kunna avgöra hans framtid., säger Maria Sandh.  

– Fast And Free (4) bör vara infångad av handicappern nu om man tittar på pappret och således få det svårt. Så känns det dock inte om morgnarna när hon svävar fram. Hon bör absolut tas med på kupongen, varnar Sandra Brolin. 

Youonlyliveonce (5) har haft mycket strul i år. Han är nu ute på för kort distans mot bra sprinters, men han måste komma i gång och starta. Jag är osäker på formen i stallet då vi har flera hästar med dåliga blodvärden. De som startar är kontrollerade och okej. Vi är nöjda med pengar här, säger Ylva Brandt.  

Miss Maybach (6) var långt slagen senast, men det skyller jag på gräset - hon är en helt annan häst på dirttrack. Startspåret blev lite chansartat och motståndet tufft, men jag tror ändå på en placering rätt högt uppe. Att vinna blir nog tufft, funderar Annika Sjökvist.

– Mountain (7) har haft en fantastisk säsong och utvecklats ordentligt. Nu tycker jag att han är lite för hårt handikappad så då får vi testa med en lärling. Det är en tuff individ som jag tror är i segerstriden, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior.

Fury The Bullet (8) gjorde ett bra lopp som trea i onsdags från spår åtta som han har nu också. Många vann från de innersta spåren då. Han har bra form och jag tror på chans, säger German Barrameda Alzola. 

V64-4 / V4-2 Bro Park lopp 6, 1200 meter DT

Gin (1) kommer att strykas, säger Henrik Engblom. 

– Cece Amazing (2) kan springa, men hon har ett hett temperament vilket är emot henne. Hon är lite för hetsig. Hon går bra i träning, är startsnabb, men har inte startat sedan januari. Hon behöver loppet och vi har inga förhoppningar, hälsar Marie Twomey.  

Bright Light (3) pullade bort sig helt över lång distans och det blev ett prov utan värde. När han blev passerad så kastade han in handduken. Här är det en mer passande distans. Han har blivit snabbare och snabbare ut för varje start. Han var riktigt bra näst senast bakom Stolen Tango som har deklarerad form. Då blev han instängd, kom aldrig förbi och fick mycket ”skit i ansiktet”. Det är mycket vikt, men över 1200 meter ska det gå. Han är lättriden och det är ett bra spår. Det ser bra ut för honom här, men den som får gynnsammast lopp av mina har bäst chans. Man kan hoppas att de är etta och tvåa, säger Catharina Vång.  

Battleoftrafalgar (4) har aldrig startat på så kort distans, men han är pigg och glad för dagen. Han har blivit väldigt rapp och tänt till på alla cylindrar av att hjälpa till med ”pacen” för Monsieur Vic i slätjobben och stått pall för det. Han har aldrig varit så “fräsch och pigg som han är nu alltså”. Han har även gått en del på häckar och gjorde det bra i comebacken på Övrevoll. Det kan vara lite kort distans för honom, men är i fin form och han vet vad han ska göra när han kommer in på upploppet för då kopplar han automatiskt på ”speeden”. Det spelar ingen roll var man börjar på banan – när upploppet kommer så vet han vad som gäller. Det ser ut som att han går mot en ny vår, säger Sigyn Dysell. 

Cimmaron (5) är i okej slag och distansen fungerar. Kan en del, men innan hon visar något har jag inga större förhoppningar, berättar Patrick Wahl.

Teerex (6) har haft en liten paus. Spåret är rätt bra för honom då det är bra att han startar från ett spår mitt i fältet och slipper svara upp ett invändigt spår. Han gick jobb över 800 meter tillsammans med Spirit River i torsdags och han var väldigt positiv och gick bättre än Spirit River som ändå gjorde vad jag förväntade mig. Han är en humörhäst, men på rätt dag ska han vara bland de tre. Distansen hanterar han, berättar Göran Schillström. 

– Liveyourowndream (7) har haft halsinfektion och dessutom vuxit mycket. Han är jättefin för dagen, men behöver loppet och vi har inga förhoppningar denna gång, hälsar Marie Twomey.  

Huss Rehnoor (8) ska kunna ha en chans om han kommer i väg bra och är med där framme från början och polletten har trillat ner. Jag blir besviken om han inte slutar där framme, säger Hans Lundell. 

Lemon Smile (9) gick fruktansvärt dåligt senast. Hon har tränat lugnt mellan starterna och är pigg och glad. Hon har ändå gjort de bästa loppen på sprinterdistans så jag hoppas att distansen är den bästa för henne. Hon gör sina sista starter nu innan hon blir ridhäst. Jag har en rutinerad amatör, men rätt mycket vikt. Jag hoppas att hon är bland de tre, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

undefined

Lemon Smile skrällvann i augusti på Bro Parks gräsbana. Ny skräll på gång? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vici (10) fick inget roligt lopp i onsdags. Han var jättesnabb ut, men när han fick sprut på sig så sjönk han genom fältet. Han tog sig samman och blev tvåa. Han är inte jätteförtjust att gå i sprut. Förhoppningen är att han kommer ute i banan och får ett fritt löpningsförlopp utan sprut. Han är snabb ut. Bright Light har bäst spår, men formen är bättre på Vici som dock ”går täta starter”. Han behövde loppet i går efter sju veckors uppehåll. Den som får gynnsammast lopp av mina har bäst chans. Jag är försiktig optimist och man kan hoppas att de är etta och tvåa, upplyser Catharina Vång. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 Bro Park lopp 7, 1600 meter DT

– Essere (1) kommer att strykas, meddelar Ylva Brandt. 

Tequila Mack (2) har gjort det bra på sistone - speciellt senast med fasta blinkers på. Han drog ett bra startspår och distansen passar. Jag tror på lite chans, säger Patrick Wahl.

– Fabricio (3) känns fin och har nu ett lopp i kroppen. Jag hade önskat lite kallare väder och något kortare distans dock, säger Sandra Brolin.

Bearded Lady (4) fick inget fäste i banan senast - bara glöm loppet, hon är fint slag för dagen. Distansen är den rätta och underlaget är ett plus. Hon kan vinna det här säger Annika Sjökvist.

Arabianranta (5) ska vara framsatt med loppet i kroppen och han är en god viktbärare. Han jobbade i tisdags och såg riktigt vass ut. Kladdig bana vore ett minus - ju tyngre desto bättre. Jag är optimist, säger Annika Sjökvist.

Hootenanny (6) var ute i för hårt sällskap och det gick väldigt fort från början senast. Han hamnade mitt i fältet och fick inte fritt spår. Det fungerade inte. Han vill helst ha ett lopp i den främre träffen och då helst ”på railen” där han kan lägga sig ner och galoppera samt koppla av. Han gillar att följa plankan, helt enkelt. Formen är det inget fel på och den är likvärdig som vid segern. Får han ett bra löpningsförlopp så ska han kunna vara bland de tre, säger Catharina Vång.  

Clapper (7) har jag stor tro på den här gången. Senast hamnade han långt bak, men avslutade riktigt vasst efter sen lucka. Pass upp, säger Patrick Wahl.

Jesse The Body (8) klarar av underlaget bra och har två vinster av två möjliga på Bro Parks dirttrack på hösten. Startspåret har ingen större betydelse. Han går från alla positioner. Senast på gräset på Klampenborg kändes han positivare än någonsin, stred och visade vilja under hela loppet, menade Josefin (Landgren). Ibland är han lite av och på så det var positivt. Vi reser upp på natten. Jag har skott honom lite annorlunda på slutet och det har gett effekt. Loppet känns väldigt intressant. Jag är försiktig optimist och han känns fin i träning, hälsar Johanna Åberg. 

– Malakai (9) vill ha fast mark under hovarna så banan kommer eventuellt passa honom bra på söndag. Distansen tror jag är bra på dirttrack för Malakai. Jag säger att han är bland de fem bästa, säger Lilian Vestvall. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2 Bro Park lopp 8, 1600 meter DT

– Magno (1) har varit sjuk, hostat, men verkar okej nu. Han har stått över lite träning på grund av det, så det saknas lite i honom konditionsmässigt. Jag är osäker på formen i stallet då vi har flera hästar med dåliga blodvärden. De som startar är kontrollerade och okej. Här får han komma ut för att ”se och lära” samt få ett lopp i kroppen, säger Ylva Brandt. 

The Skimmer (2) känns jättefin – bättre än någonsin. Han har varit en besvikelse och i den förra starten trodde jag att han skulle gå jättebra, men så blev det inte. Nu är det tuffare när det bara är 1600 meter som nog är för kort men vi gör ett försök. Startspåret passar. Han är stark och entaktad, säger Henrik Engblom. 

Daxxila (3) har varit borta ett tag, men jobbar bra inför detta. Dirttrack är ett frågetecken och det är distansen också. Det är låg klass på och det finns kapacitet i Daxxila. Svårbedömt, säger Madeleine Smith.

– Jackpot (5) gick okej senast och mår fint. Det är många hästar i loppet och han behöver sköta sig. Ryttaren (Darren James Williamson. Reds. anm.) rider i träning. Jag tror han har möjlighet att knipa en placering, säger Maria Andersson.

– One Night In Malmo (6) bör vara bland de tre främsta här, hälsar Ryszard Borko.  

High Max (7) gjorde det bra på Jägersro senast och den fina formen är konserverad. Han har vunnit på distansen, men är inte gynnad av den. Gick bra med lärlingen senast och det tror jag att han kommer göra den här gången också, säger Caroline Malmborg.

Magno Animo (8) är en moderat häst och har gjort svaga insatser. Jag tror One Night In Malmo vinner loppet som jag hade i träning förut. Magno Animo testar distansen för första gången, men man kan inte lita på henne. Jag tror inte hon vinner, hälsar Kahlil De Burca. 

– Skyler (9) öppnade lite väl hårt i onsdags. Loppet ser lite rörigt ut, men hon kan vinna om allt klaffar, berättar Sandra Brolin. 

– Gold Sensation (10) har väldigt bra form och självförtroendet är på topp. Får hon bara fritt när hon ska ”gå” så kommer hon att slåss där framme. Spår tio är nog varken från eller till då hon ändå brukar halka ner i fältet i början, säger Maria Heinrichs. 

Inviting Rose (11) har fått spår elva och det är femton hästar i startboxarna. Det är inte så lätt för en treårig maiden med bara fem starter i bagaget att gå ut i ett stort fält mot äldre. På stammen ska hon vara bättre på gräset, men vi måste testa för att se om hon är något att hålla på med. I träning så går hon fint på underlaget, men det är en sak att gå i hand i träning mot när det blir lopp och tempot ska ökas. Jag ligger lite lågt, säger Roy Arne Kvisla. 

Madison County (12) är en fin typ som är i bra slag inför detta. Debut är debut brukar man säga och det här är ett riktigt getingbo. Jag tror på en bra insats, men hur långt det räcker har jag dock svårt att bedöma, kommenterar Annika Sjökvist.

Hidden Pride (13) kan röra på sig. Första gången han startade gick han på för kort distans och tappade start, men “matade” på bra in i mål. Nu får han längre distans. Han är knepig och han får starta för att lära sig. Det blev ju dessutom femton hästar i loppet så nog kommer han att få lära sig något med så många konkurrenter. Han har fartresurser och kan nog bli fin till nästa år, säger Maria Sandh. 

Big Explosion (14) var en besvikelse i debuten. Han var bara grön och sprang omkring, var hingstig och tänkte på andra saker. Det här är ”ett se- och lärlopp till”. Jag tror han kan bli jättefin framöver, men han är jättestor och jag tror att distansen är för kort för honom. Startspåret är dessutom tråkigt, säger Henrik Engblom. 

Scytale (15) står bra inne i loppet, men är mycket bättre på gräs än på dirttrack. Hon tränar ganska bra och känns pigg och fin. Hon är den jag tycker tränat bäst av mina, men hon är tio kilo sämre på dirttrack. Spår femton innebär att jag får hoppas på pengar, säger ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

V3-2 Bro Park lopp 9, 1400 meter DT

Ces Soirees La (1) kom tillbaka sund och fräsch från loppet i onsdags. Hon är bra inne med vikten här, men ingen dirttrackhäst. Hon är lite mindre och därför sätter vi upp en lärling med låg vikt (Mathilde Dupuy. Reds. anm.). Hon är inte lika bra som Archduke Ferdinand, men har chans, säger Kahlil De Burca. 

Archduke Ferdinand (2) kom tillbaka sund och fräsch från loppet i onsdags. Han var inte trött efteråt och är den bästa hästen av våra. Det här blir troligtvis sista loppet för året då han startat tätt. Jag är tveksam till att resa ner med honom till Jägersro och Skånelandlöpning dit han är anmäld. Han är en mycket fin häst, men kommer att möta bra motstånd i Nouran, berättar Kahlil De Burca. 

– Nouran (3) är i fin form och nu känner vi henne lite bättre nu. Jag tror hon är bland de tre första här, säger Dina Danekilde. 

Castellanza (4) har kapacitet och bra fart - tyvärr är det även en massa nerver i henne. Jag tror att hon kommer göra en fin insats, men hur långt det räcker i den här konkurrensen har jag svårt att bedöma, säger Madeleine Smith.

– Greet Me (5) står okej till här och kommer göra ett bra lopp, berättar Sandra Brolin. 

Moloch Sacc (6) blev hängande i spåren senast och den starten stryker vi ett streck över. Han är i fint slag och testas med fasta blinkers för första gången nu. Det är ett par bra emot, men en platschans ska det väl vara, funderar Annika Sjökvist.

Golden Song (7) var jag ganska besviken på i den senaste starten, men blev också lite klokare på köpet. Vi håller på att lära oss hästen och alla lopp är lärolopp just nu för honom. Han går med ett kilos övervikt, men det är så ju när man använder sig av en jockey som rider lägst 57 kilo. Jag tror inte det spelar någon roll. För mig är han inte ett hett vinstbud, men han bör vara bland de tre, säger Julian McLaren.  

April Song (8) har hostat lite i veckan och är tveksamt startande. Beslut om start tar vi först på löpsdagen, informerar Patrick Wahl.

V3-3 Bro Park lopp 10, 2100 meter DT

Sprit River (1) har haft en paus. Han jobbade på dirttracken i torsdags över 800 meter i jobb tillsammans med Teerex och gick som förväntat även om han inte kunde matcha den andra riktigt på slutet. Han har fått ett bra spår och kan få ledningen och går bra där. Vi går tillbaka till sidoludd då han inte alltid ska gå med blinkers. Fartmässigt är det ingen större skillnad. Han ska bland de tre här, säger Göran Schillström. 

Surfers Paradise (2) gick ett långt jobb över två tusen meter i bakvarv i måndags och var grym. Hon brukar gå bättre den här årstiden då hon inte är lika brunstig. Jag tror på seger, varnar Patricia Gordin.  

undefined

Surfers Paradise startar ofta och har haft en bra säsong. Hon kan vinna sin tredje seger för året här. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Enkrona (3) tycker jag inte är riktigt i form och därför får vi sträcka oss till att hoppas på pengar. Jag är osäker på formen i stallet då vi har flera hästar med dåliga blodvärden. De som startar är kontrollerade och okej, säger Ylva Brandt. 

Summer Snake (4) är inte så snabb. Hon känns lite mer framåt ibland nu när vi tränar, men är stor och behöver sätta lite mer muskler. Hon kanske blir bra till nästa år. Hon är nog inget spelobjekt, upplyser ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.  

Deceiving Looks (5) tycker jag borde vara med där framme bland de tre. Vi fortsätter med sidoludden på honom, säger Patricia Gordin. 

Pushaq (6) mår bra, men han går tydligen bäst på en stenhård gräsbana. Vi får se vad han tycker om dirttracken. Han gillade inte den blöta gräsbanan senast på Övrevoll, men gick ändå okej då. Det är inget fel på formen. Han har lugnat sig lite i loppen senast och blivit ridbarare, vilket är en fördel. Det är svårbedömt, hälsar Karen Kuszli. 

Imaddictedtoyou (7) har varit en enorm besvikelse och ska säljas efter den här starten. Han var inte bra i onsdags heller som sexa, avslutar Julian McLaren.  

Midnight Oil (8) känns allt bättre i träning och vi letar efter rätt knappar i loppen. Han rids av Tina Henriksson och hon känner honom. Han bör vara på pengar i det här loppet, säger Nadja Bellander.