Nyheter

Tränarintervjuer 3/11 – onsdagslunch på Jägersro Galopp

Publicerad
Jägersro håller i lunchtävlingarna. V4-spelet startar i lopp ett och V5-spelet startar i det tredje loppet. Lunchdubbelspelet startar också i lopp tre. Vi har försökt nå samtliga tränare, men inte lyckats få tag på alla. Vi uppdaterar givetvis om vi får fram mer information. Lycka till med spelandet.
vuufrfhb7v3ggdegrkh
Weltruhm vinner här på Jägersros Nationaldagstävlingar. Kan han och Carlos Lopez välta vår spik Redirect i V4-4? Omöjligt är det inte. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V4-1 Jägersro lopp 1, 1600 meter DT

–Roycroft (1) är halsopererad efter senaste starten. Jag vet inte hur det faller ut så jag ligger lågt, säger Susanne Berneklint. 

–Rhubard Ripple (2) gör det bra i skymundan varje gång. Hon har bara varit ute en på dirttrack en gång som tvååring och det var i Stig Holms Pokal och då förlorade hon mot Cutie och Chatarina. Nu är det lite fukt i banan på Jägersro och det kommer att ge henne fäste, vilket hon beroende av. Jag hoppas på att hon är bland de tre, upplyser Roger Osberg. 

–Quick TJ (3) är en svårbedömd häst med mycket nerver. Hon gör bra ifrån sig i träning, men har inte fått visa sitt rätta jag i loppen. Nu hoppas vi på en okomplicerad löpning så hon får visa framhovarna, säger Jaana Alvesparr. 

–Cibelle (4) gjorde ett ganska bra löp på fel distans senast. Har gått framåt på det och kan vara ett triobud, berättar Jan-Erik Pettersson. 

–Don Pablo (5) borde ha en riktigt bra chans då han känns jättefin i jobben, säger Susanne Berneklint. 

V4-2 Jägersro lopp 2, 2400 meter DT

–Orb Craft (1) är väl egentligen en bättre häst än Xcalibur, men jag har svårt att skilja rangordna mina hästar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

–Repeat Offender (2) tränar bra, men det känns som ett tufft lopp, upplyser Ricardo Ramallo. 

–Harry (3) är väl egentligen en bättre häst än Xcalibur, men jag har svårt att skilja rangordna mina hästar, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

–Xcalibur (4) bär ju mycket vikt, men i det här sällskapet kan det ju fungera, upplyser Lennart Reuterskiöld Junior.

–Archimedes Face (6) har höjts upp i handicaptal, så vi får se hur det fungerar här, berättar Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Xit (7) har svårt att räcka i guldklassen på Jägersro, säger Jessica Long. 

V4-3 / V5-1 / LD-1 Jägersro lopp 3, 1730 meter DT

–Amazing Halo (1) kommer att göra en bra insats och vara med där framme. Jag har svårt att skilja mina åt i loppet, säger Jan-Erik Pettersson. 

–Mouli Princessrose (2) kommer att göra en bra insats och vara med där framme. Jag har svårt att skilja mina åt i loppet, hälsar Jan-Erik Pettersson. 

–A Certain Romance (4) gick bra sist faktiskt. Jag tycker att han ska vara bland de fem första. Han verkar på gott humör på dagen, hälsar Peter Jardby. 

–Celebrate Me (7) kämpar på och har tagit sig i kragen sedan han kom hit. Han bär järnskor fram då han måste ha det då han är på väg tillbaka efter problem med en framhov. Han är pigg för dagen och det är bättre att han får komma ut och tävla. Vi siktar på pengar. Fyra kilos övervikt är inte så bekymrande då vi verkligen får hoppas att han kan 52 i handicaptal. Vi siktar på pengar, säger Anne-Catherine Svedberg-Karlsson. 

–Holland Park (8) är fortfarande grön, men kommer tjäna en slant här, berättar Lena Natt och Dag. 

V4-4 / V5-2 / LD-2 Jägersro lopp 4, 1730 meter DT

– Weltruhm (2) hade vi lagt om träningen för inför förra loppet så han gå längre distanser och jag var nöjd med hans prestation. Vi prövar nu att ta ner honom i distans till 1730 meter vilket jag hoppas och tror ska vara ännu bättre. Carlos Lopez sitter upp och han känner Welthrum efter två tidigare ritter. Han är i fin form – pigg och glad som vanligt. Startspåret är bra för honom och jag tror mycket på honom här om det klaffar. Han är en av flera, säger Susanne Strand. 

–Valde (4) kommer att strykas, säger Ellinor Rasmusson. 

–Powerhouse (6) är allt bara bra med. Jag tror att det finns fler kilon att hämta. Jag har själv ridit de senaste jobben och det har bara varit bra, berättar Vanja Sandrup. 

–Single Malt (7) tycker jag ska kunna ta tredje raka. Han tränar fint och det ser positivt ut, varnar Francisco Castro. 

–Toshaway (8) har inte startat på ett tag, men jag tror att vi har hittat rätt med honom. Det kan saknas lite luft, men han brukar samtidigt gå bra efter vila, varnar Ellinor Rasmusson. 

–Rastapopoulus (9) har inte haft spår längst ut i banan innan. Det är spännande. Han har börjat sätta vinterpäls, men jag känner inget negativt i träning. Cornelia (Hartsmar) vet hur han fungerar och känner honom väl. Han måste få ett ”lugnt” löpningsförlopp och få spara sin speed då den är väldigt kort och blivit kortare. Han löper ärligt i loppen, men behöver som sagt få det serverat för att räcka till. Han har ”droppat” några kilon i handicaptal och jag tror det kan passa. En outsider, säger Sofie Möller. 

Sunlight (3) är struken. 

V5-3 / V3-1 Jägersro lopp 5, 2200 meter DT

–Loki (1) älskar att resa överallt och vi åker tisdag förmiddag så han får gott om tid innan loppet. Han har vunnit två lopp på Jägersro över 2400 meter. Nu är det 200 meter kortare vilket kanske är negativt, men han har fått ett bra spår och jag är försiktig optimist här. Han var sjuk senast på Bro Park, men är i form igen då han varit i gång ett tag i träning. I lördags gick han ett sista finslipande jobb. ”Leo” (Leonard Rios) red och han var jättenöjd med honom, säger Marie Twomey. 

undefined

Loki gillar Jägersro och har två raka på banan. Blir det en tredje? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

–Kissnfly (2) är mycket fin för dagen. De senaste starterna speglar inte formen. Jag hoppas på ett jämnare lopp denna gång. Hon kan mer och är bättre än resultatraden, berättar Jaana Alvesparr.  

–Valon (3) låg för långt bak i det förra loppet och kom aldrig in i matchen. Med rätt löpning ska han vara bland de tre, informerar Peter Jardby. 

–Hotcake (4) gjorde ett bra lopp senast som tvåa. Hon är gynnad av distans, att det är få hästar och att det är höst och lite tufft. Nu borde det väl vara vår tur? funderar Thomas Christensen. 

–Argos (5) tog förra veckans lopp bra och nu finslipar vi formen efter två starter. Han har återhämtat sig fint efter chipoperationen och framtiden ser ljus ut för honom, säger Jaana Alvesparr.  

V5-4 / V3-2 Jägersro lopp 6, 1200 meter DT

–Una Matina (1) har utvecklats fint av sina starter, det ska väl vara min bästa chans under dagen, säger Lennart Reuterskiöld Junior. 

–Little Angel (2) jobbar bra och det är väl ”Lennarts häst att slå” (Una Matina Reds. anm.), berättar Bodil Hallencreutz. 

–Come What May (3) kvalade trevligt och jag var nöjd. Hon är en häst som har väldigt mycket energi och vi har försökt att dämpa henne på olika sätt. Hon gick med huva i kvalet, men den kommer vi ta av i loppet vilket är intressant. Förhoppningsvis är hon lite raskare i väg från start. Jag tror att hon kommer att behöva lite längre distans framöver. Vi ses det här mest som träning, men rent fartmässigt så känns hon som en lovande och talangfull häst. Det här loppet är ett ”lärlopp” för henne och vi har inga krav på placering, säger Jessica Ohlson. 

–Deep Under (4) känns okej och får ju pengar här, berättar Susanne Berneklint. 

–Civilon (5) hängde väldigt mycket inåt senast, Carlos (Lopez) trodde att han skulle ha vunnit om han sprungit rakt. Hoppas att han fått lite mer rutin och lärt sig, får då är det en fin chans, säger Francisco Castro. 

V5-5 / V3-3 Jägersro lopp 7, 1200 meter DT

–Giant Sally (1) måste ha en bra vinstchans här, säger Jan-Erik Pettersson. 

–Brienne (2) har tagit det förra loppet bra och det var ett fall framåt. Hon upplevs lugnare i träning efter loppet. Det är tuffare denna gång och jag har svårt att se att hon skulle vara med i striden här. Jag hoppas hon kan höja sig lite, men tror inte att det räcker. Vi får vara nöjda med pengar, hälsar Jane Olin. 

–Gift Of Youth (5) tappade start senast då han sprang in i boxarna innan de öppnade. Han gick jättebra ändå efter tappstart som fyra. Han gick ner i handicaptal efter senast, men det är ju en löpning så han har ingen av det nu, Däremot har Angelika Berg tre kilo av. Jag hade hoppats på ett spår längre in. Han tycker det är kul att resa och vi åker tisdag förmiddag. Gift Of Youth går inte så bra på Bro Parks dirttrack då han i första hand är en gräshäst, men fungerar på Jägersro. Det är smed största sannolikhet sista starten innan vintervila. Han är i första hand med som resesällskap till Loki och vi är nöjda med pengar. Han kan dock om han vill, säger Marie Twomey. 

–Forward Dream (7) är orutinerad och grön. Hon är är ute för att få rutin, säger Dina Danekilde. 

–Camaluna (8) blev trött senast, enligt Martin (Rodriguez). Det kanske var för bra hästar hon mötte? Får hon bara upp farten så borde hon väl ha en bra chans, men de andra gångerna hon har prövat 1200 meter har hon inte varit snabb nog, men i en järnlöpning borde det inte gå lika snabbt. Hon har också haft det som ”luftöppnare” efter vila så nu är ju igång. Martin (Rodriguez) verkar få fart på henne och hon känns pigg igen, säger Öllegård Gren. 

Made Of Diamond (4) är struken.